La intrarea în țară, declarația digita….ă – nu, e pe hârtie

Am citit la Radu că se supără lumea că nu acceptă statul român declarația de intrare în țară în format digital, că vor pe hârtie, cu ștampilă, căcând ne mai modernizăm și noi.

Nu, e bine, dar nu știți voi.

Dacă ar avea ăia scannere de QR-uri și alte bășini , ar putea verifica toate hârtiile pe care li le puneți voi în față : Certificat de vaccinare pentru adulți, teste PCR pentru copii, ca să nu stea pe carantină când vin din zonă roșie – să zicem Anglia, dar poate să fie și din Maldive, Seychelles, ce știu eu.

Deja am auzit de la niște oameni ( pe care nu-i cunosc, desigur), cum se pregătesc să între în țară din zonă roșie și n-au poftă să stea pe carantină, nici să facă teste PCR, că ie scumpe maică. Fotoshop și imprimantă e mai ieftin. Lumea își printează certificate de vaccinare, de testare, de pizda mă-sii. Nu se mai încurcă că n-au ăia de la Otopeni scannere de QR-uri, practic le fac un bine, lasă așa cu ștampilă pe hârtie, că e mai sigur. Wink, wink!

7 Replies to “La intrarea în țară, declarația digita….ă – nu, e pe hârtie”

 1. Sper sa nu aiba ocr sa ia la puricat si verificat toata hartogaraia :))) se imbogateste statul roman din amenzi, scapam de datoria ecsterna, tovarasi!

  Dar acum serios, cu siguranta se intampla des, dar mi se pare ca tre sa fii diliu sa risti dosar penal pt 200 lei sau cat e un test.

 2. Nu stiu, am zis la fel cand mi-a cerut cineva un scan dupa un test PCR. In UK sunt mai sumpe.
  Pe de alta parte daca riscul e doar teoretic si “toata lumea face” de fapt nu risti nimic.

 3. Presupunand ca vrei sa minti si sa risti dosar penal, chiar nu vad de ce as photoshopa teste false cand as putea sa semnez ca stau acasa in izolare si sa plec unde am treaba.

  Adica testul nu il verifica nimeni, dar vin toti sa vada ce faci acasa. :)))

 4. In Romania mai vin ca, spre deosebire de UK unde responsabilitatea e in sarcina NHS, e delegata verificarea catre politie / politia locala SI reprezentatul de la DSP daca exista, daca nu un asistent social care are sarcina asta de la primarie . Cum in Romania nu sunt chiar zeci de mii pe izolare la un moment dat, cum sunt, de pilda in UK, verificari se pot face – se cam faceau cand stiu eu – iar riscul sa ti-o iei in muie e considerabil mai mare.

 5. he-he-he !!!
  noi falsificam la greu prin liceu scutirile medicale si atunci era vorba de cateva absente amarate, nu de stat prin carantina 2 sapt sau de evitat sa platesti teste PCR care sunt 300-400 lei/buc.
  atunci erau unii care reusisera sa faca stampile din guma de sters. ulterior s-au mai modernizat si au reusit sa le printeze direct pe hartia pe care era scrisa scutirea.

 6. noi falsificam la greu prin liceu scutirile medicale si atunci era vorba de cateva absente amarate

  Pai te exmatriculau, fara ele, bai. Si cand esti minor mai complicat sa convingi un medic sa iti dea, fara sa te spuna lu’ tac-tau. Unii puteau, dar totusi.
  Adica, costul era destul de mare, riscul mic, fiind minor.

 7. Cred ca asta e din epoca aia in care veneau sa te duca la spital cu targa si izoleta, chiar daca erai asimptomatic. Ma indoiesc ca mai vine careva sa te intrebe de sanatate.

  La scutiri nu prea riscai nimic, ca ma indoiesc ca deschideau profesorii procese pentru fals in acte, lol. :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.