Seychelles: Să poartă, mă, masca aicea?

Se cam.

In aeroport, personalul poarta unanim și ne-la-mișto.

Pasagerii sosiți la fel. Mai e câte unul care vrea s-o țină pe sub nas, încearcă și el, însă i se atrage atenția politicos și discret că i-a rămas lungul nasului pe afară și lumea se scuză și corectează.

In afara aeroportului sunt aproape 30 de grade dar legea ăstora era că în România când o fo rău. Masca in toate zonele publice.

Mă sui în taxi, șoferul poartă cârpa pe muian și nu comentează. În resort toată lumea poartă. Angajații lor tot timpul. Se ia și temperatura, la accesul în unele locuri cheie.

Pe aleile ăstora tot la fel. Bine, când nu e nimeni o dai dracu’ de mască că nu suntem retardați. Angajații lor însă și dacă îi vezi la jumătate de kilometru ,îi vezi cu mască corect purtată; eticheta.

La restaurant , la masă nu porți, evident. Cât stai in picioare e musai. Mesele au distanță.

Să sperăm că covidul învață ceva maniere de la noi, nu sare din masă în masă. Bine, ținând cont că suntem toți testați, că chelnerii sunt mascați tot timpul, ar trebui să fie OK.

Bine, am auzit că ăsta trece din specie în specie fără probleme. Să sperăm că nu a ajuns și pe la porumbeii ăștia.

Te ridici de la masă porți.

Pe plajă e relaxată treabă, totuși. Nu rezistă carcalacul la briza mării, n-are cum.

Sentimentul e unul de #respect și un fel de nouă regulă de bune maniere, nu de “hai s-o facem, așa, în dorul lelii, să pară că ne doare in cur de tot.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments