Otopeni: Din zona roșie 08/2021 v4

Venim din zona roșie. Dar pentru că ultima escală a fost în altă culoare ( nu știu dacă mai este Qatar pe verde sau au fost promovați la galben ) nu suntem trecuți pe la DSP să prezentăm declarația aia pe hârtie , să verifice ei certificatul de vaccinare și să ștampileze “Exceptat” pe foaie. Ăia care au decolat din roșu – adică UK, sunt trecuți pe acolo.

Ne întâlnim cu ei pentru că aeroportul e mic, organizarea e românească și au aterizat 7 curse o dată că de ce nu. Și nu ai pe unde să treci și scările rulante riscă să strivească oamenii. Și e un domn doctor de la DSP care s gândește la asta, își bagă pula in proceduri, trasee și ne pune sa trecem direct printre aia care completează declarații.

La pașapoarte e pur și simplu aglomerație de n-am văzut vreodată până acum.

Pun filmul pe urmă, că nu merge din aplicația de mobil.

Așa aglomerație cum e, merge relativ repede, vor să scape de noi. Un domn vine din Cipru, îi scanează codul de QR și trece. Nu mai verifică foi de la DSP și alte bazaconii. Pe noi ne întreabă de unde venim și îi spunem. Nu știu dacă știe că Seychelles e in roșu, dar avem pe birou adeverințele de vaccinare. Nu mai scanează niciun cod QR, ne lasă să trecem. Soția zice că avem fețe de oameni ca lumea. Poate, eu cred că suntem toți presați de vreo 1000 de oameni ca lumea care nu au unde să mai stea, că tot crește numărul .

Ce nu înțeleg e de ce mai e futaiul cu DSP-uri, dacă polițiștii de frontieră pot scana coduri QR.

Ce e și mai amuzant e că la biroul de checkin al Qatar din Seychelles ni s-a spus că nu ne putem imbarca până nu completăm passenger locator form.

– Ce e ăla?

Ne-a dat un url la formularul ăla de pe insp, pe care îl completezi online oricum degeaba.

Aveam noi hârtii printate, dar ne-completate încă. Da, sunt bune așa. Ne-am putut îmbarca.

Bordeie…obiceie. I 💕 Romania. Nici măcar nu glumesc. E mișto, amuzant.

Să sperăm că e bun vaccinul ăla de ceva, că pe unde mi-am târât curul zilele astea…

One Reply to “Otopeni: Din zona roșie 08/2021 v4”

  1. LOL ai impresia ca in Romanistan e asa datorita romulanilor care o populeaza! Apoi mergi un pic mai la Vest prin Europa si vezi ca e fix la fel! Aceasi aglomeratie si presiune, oameni nervosi ca eu au drepturi si unde inainte vedeai niste semne de ceva sistem care functioneaza acum e aceeasi buluceala ca in Ro. Initial am avut asa o greata cand am vazut unde ne indreptam nu doar ca romulani ci si ca mueropeni. Apoi mi-a explicat un coleg care preluat vaporul din China cum au stat 6 saptamani pe carantina din care doua le-au dormit intr-un hangar pe niste saltele puse pe paleti, cu hrana ceva supa de taitei si ca oricat s-ar fi umflat si agitat ei ca sunt mueuropeni cu drepturi nu prea ii auzea nimeni ca aia ii cam incuiasera cu cheia si oricum cand mai deschideau usa nu intelegeau de ce se plang astia, nici din cauza limbii dar si a situatiei. Cum plm sa nu iti convina sa stai degeaba pe masa si casa?
    Asa ca da-i inainte cu tupeu si ce poti face ca si preventie fa-o tu, mi-e imi e destul de clar ca la nivel de autoritate astia nu fac bine de loc ce fac dar cam atat se poate!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.