Ies la suprafață vaccinurile pe foaie

Și-o să tot iasă și câtă vreme mentalitatea populară este de ”nevaccinaților să li se interzică să…” n-o să aibă nimeni ce mare chestie să facă pe temă, poate doar să crească prețul, conform cu riscul. S-a început de la 50-100 de lei în primăvară. De vreo lună aud de 400-500 de lei. Scump, dar dacă ești un om determinat trebuie că merită. Desigur că vaccinul e gratis, dar dacă nu vor, n-ai ce să le faci.

Acuma văd că se vorbește de vaccinarea în chiuvetă, acum 6 luni se spunea ”în tricou”.

Sigur, unii oameni n-au coaie să-și joace cacialmaua pâna la capăt, adică eu unul, dacă m-aș fi vaccinat în tricou l-aș trimite la căcat pe orice medic care m-ar întreba dacă am făcut vaccinul pe bune, aș urla că să se pișe în ele că nu-s bune de nimic și, probabil, aș muri ca un erou sacrificat pe altarul ineficienței vaccinurilor, că așa ar face un antivaccinist convins, nu s-ar da de gol că și-a schimbat părerea și, în general, e de căcat să recunoști că ai greșit și ești, în general, prost. Nici măcar nu o spun sarcastic.

Sunt eminamente dezamăgit ( deși nu surprins) de incapacitatea românilor de a ține steagul sus, de a se sacrifica pentru un principiu, pentru ceva în care cred – că asta e problema, credința lor în orice(greșită sau nu, nu contează) e slabă și doar gura e de ei.

Deci ce zic eu? Dacă nu crezi în vaccin și ai dat bani să îți iei foaie, mergi, tată, până la capăt, cum pula mea vine aia, mai întâi dai bani ca să nu te vaccinezi (gratis), după care te sucești că ai vrea să te fi vaccinat. Nu vrei și banii înapoi că n-a fost foaia bună? Ai ales, dă-i înainte.

Unii ar zice că treaba asta subminează vaccinul, că apar date despre vaccinați care se îmbolnăvesc, iar ăstea sunt falsuri in statisticile de eficienta a vaccinului, dar realitatea e că nu prea ar trebui să se simtă nimeni care se vaccinează fără ghilimele amenințat. Adică vaccinul merge sau nu merge – ambele nu-s posibile. Tu crezi sau speri că merge dacă te-ai vaccinat. Dacă ăla din fața ta nu e vaccinat, el crede că vaccinul nu merge. Dacă te imbolnăvești de la el, are dreptate, în cu atât mai mare măsură cu cât te apropii tu de moarte. Dacă nu, ai tu dreptate – româneasca ”amândoi aveți dreptate” nu e posibilă în aceași instanță a universului.

Dacă vaccinul ține, n-ai de ce să te temi că te apropii de un nevaccinat, câtă vreme tu ești vaccinat. Dacă vaccinul nu ține, faptul că ești aproape de un nevaccinat nu e așa problematic, ar trebui să te temi să fii aproape de oricine.

Sigur, la nivel macro are o importanță, că virusul tot se răspândește se modifică, tu vei avea nevoie de doza 19, asta e.

Conversia scepticilor nu se realizează cu restricții din pix, că la astea au soluții, tot din pix. La faptul că mierlesc spațiul soluțiilor se reduce drastic – iar ăsta e singurul argument care poate fi convingător, însă este subminat de contra-argumentul restricțiilor, pentru că, s-o privim logic.

Unul nu vrea să se vaccineze pentru că nu are încredere în sistem . Că de aia nu are lumea încredere în vaccin, prin proxy, nu că ar avea habar ce e ăla vaccin și cum nu funcționează. Ei suspectează că sunt păcăliți și forțați să se vaccineze cu un scop malefic. Iar acum, iată, se strânge lațul, sistemul e pe cale să-i învingă, dar ei găsesc soluție că este o întreagă mișcare de rezistență, trebuie doar să ai relații, boss.

Dacă mori, e simplu și e mai greu cu relațiile. N-o să observi tu, sau n-o să fie util dacă ai observa că tu mori și altul trăiește, dar nu-i bai, observă altul, tu te-ai sacrificat pe altarul științei, trebuie să se decidă cumva obiectiv, dacă vaccinul face vreo diferență, iar diferența aia se bazează pe niște morți. Ea este bineînțeles mascată de adeverințele false, dar adeverințele false nu-s imputabile antivaxxerilor, că ei nu aveau nevoie de alea, ei au fost obligați să le procure, autoritățile sunt cele care decid politicile astea. Cel mai simplu era să le spună, mergeți, coaie, nevaccinați unde vreți voi, dacă vă îmbolnăviți să fiți sănătoși, sau nu; după noroc.

Apropo, treaba asta e internațională, nu e românism.

9 Replies to “Ies la suprafață vaccinurile pe foaie”

 1. Subscriu la concluzie. La o parte din demonstrație am reticențe, așa cum am reticențe și la poveștile frumoase și umede pompate de guverne în presa msm despre cât de slab e covidul în cei injectați și cât de rău se tăvălesc în chinuri până mor cei neinjectați. Sunt curios cum se va termina experimentul în Israel unde, după ce au bătut recordul la injectări, au bătut recordul la reinfectări. Dar asta e off-topic.

  Și pe mine m-a surprins lipsa de cohones a vaccinaților pe hârtie: dacă tot ai călcat pe bec, ține-o așa, frate. Ce-o să-ți facă, o să te scaneze cu magnetul să vadă dacă se lipește de umăr? Deocamdată nu. După ce că ai făcut covid, să mai faci și pușcărie dacă scapi de boală?!? Oricum tratamentul e același, chit că ai făcut sau nu “imunizarea”.

  Cât despre falsificare, mda, și aici e o chestie umană: majoritatea vor și cu slănina în pod și cu porcul în coteț. Ok, au băgat restricții, te obligă să te injectezi cu niște chestii experimentale, nu prea ai încredere în poveștile producătorilor și nu vrei să te oferi voluntar la o tromboză sau infarct la 30 de ani. Atunci stai acasă și vezi-ți de treabă. Nu mai călători internațional o vreme, un an, doi, trei, până se lămurește treaba și se vede ce hram poartă serurile: sunt sau nu moartea. Căci în afară de călătoriile internaționale, nu prea ai ce să faci cu certificatul. Mă rog, asta dacă nu ești disperat să mergi la concerte, baruri sau discoteci, pe unde mai cer ăia țidula. La bibliotecă deocamdată se intră la liber.

  Ar fi interesant de știut cam ce vârstă au cumpărătorii de certificate. Posibil să fie majoritatea tineri. Problema însă nu e doar la ei, ci și la modul în care e abordată problema imunizării de autorități: cu reteveiul. De fiecare dată când aplici o presiune într-o parte, vei avea debușeuri pe altă parte. Dacă făceau cum ai zis tu la final și cum sunt și eu de acord (semnează aici că nu vrei să te injectezi și că renunți la spitalizare gratuită și ești liber), nu mai era traficul cu certificate. Care voia să-și bage serul, si-l băga, care nu, nu. Ce-i prosteala asta cu tichetul de 100 de lei și cu loteria vaccinărilor? Atât de patetici au ajuns?!? Atât de proști or fi încât nu realizează mecanismul mental care blochează oamenii?: îți bagi serul, dar tot te infectezi și infectezi pe alții. Atunci de ce să-l transformi într-o chestie obligatorie? Oamenii își fac calculul probabilităților “mă risc cu covidul vs. mă risc cu efectele secundare” și fiecăruia îi dă un rezultat: laie sau bălaie. Căci ăia injectați oricum se vor infecta (și vor avea simptome ușoare sau nasoale) și de la nevaccinați și de la vaccinați, care apropos nu se mai testează aproape deloc, fiindcă nu mai sunt obligați. Ah, că apar mutații, sanki la nevaccinați. Asta e harneală, mutațiile apar în continuu peste tot, este una dintre chestiile misterioase ale vieții, când sau de ce un virus se modifică. Poa’ să se modifice mai intens tocmai în gazdele vaccinate, căci acolo virusul este supus unui tir de proteine spike și i se schimbă condițiile de lucru, nu în cei nevaccinați unde nu trebuie să parcurgă altă rutină de multiplicare decât cea obișnuită.

  Apropos, off-topic, “vaccinul” actual nu omoară (distruge) virusul, ci este doar un hack provizoriu care îl împiedică o vreme să intre în celule, dar virusul poate rămâne în organism multă vreme si să reușească mișcarea de penetrare celulară când le e viața mai dragă celulelor și proteinele spike mai pe sponci. D’aia se și merge pe vaccinarea nr. 3 (va fi și 4 și xx), ca să nu încetinească avalanșa de proteine. Un soi de patch de Windows aplicat în continuu, mai dezactivezi un .dll pe aici, mai închizi o rutină dincolo, până la apariția unui antivirus pe bune. Problema e că virusul nu trebuie să se hrănească, precum o bacterie sau un microb, deci, odată intrat în organism, poate sta bine-mersi acolo dacă nu-l distrug alte condiții adverse din corp (aciditate / bazicitate, temperatură etc.). Prin urmare, imunitatea de turmă la covid cu actualele seruri este doar un alt vis umed pompat mincinos oamenilor de către guverne, lucru demonstrat cu prisosință în țările cu rate mari de vaccinare. Actualele seruri doar AMÂNĂ niște consecințe, asta ar trebui spus pe șleau. Și că poate exista un preț pentru fiecare (efectele adverse), “preț” menționat în prospecte dar nu prea discutat cu gura plină de arafații de serviciu. Oamenii ar trebui lăsați să aleagă între a se supune unei proceduri medicale de amânare sau a înfrunta fățiș virusul, adică să aleagă între două riscuri.

  N-are sens să dăm vina pe unii sau pe alții că e viața nasoală. Oamenii ar trebui lăsați în pace să își aleagă drumul, inclusi în materie de sănătate. Așa cum se cere să existe libertatea orientării sexuale, așa ar trebui să existe și orientarea medicală, ha ha ha !

 2. Ziceai tu “Adică vaccinul merge sau nu merge – ambele nu-s posibile.”

  Mmm, mai e o varianta. Sa nu mearga la tine. De fapt, din toti pe care ii stiu personal nevaccinati, nu e nimeni paranoic ca 5g, sau ca ne controleaza guvernul, la toti le e frica ca daca sunt alergici fix ei, daca fac fix ei infarct, tromboza etc.

  Si chiar se intampla treburile astea, chiar daca probabil au sanse mult mai mari sa fie loviti de masina, nu e asa teoria conspiratiei, mai mult a sanselor fff mici.

  Inca in Romania acum mi se pare ca vaccinul e doar pt calatorii internationale (si aici nu obligatoriu ci comod), si na, daca nu risti sa te imbolnavesti, nu risti nici malarie sau sa cazi cu avionul. 😀

  Dar citeam ca in Italia nu mai poti lua autobuzul sau trenul fara, gen sa ajungi la munca. Care munca, ca obliga armata, profesorii, medicii, o gramada de oameni sa se vaccineze daca vor sa mai lucreze acolo.

 3. Posibil să fie majoritatea tineri.

  Foarte probabil, ca-i vorba, in mare de oameni care calatoresc, restul nu se deranjeaza, ca e pe bani, nu de alta. Recte, bosorogii, statistic calatoresc mai putin.

  e-i prosteala asta cu tichetul de 100 de lei și cu loteria vaccinărilor? Atât de patetici au ajuns?!?

  E o chestie mercantila si de progresie cantitativa, nu-i vorba ca-s patetici.
  Da, principial, sunt de acord ca oamenii ar trebui lasati sa-si permita soarta. Atata ca deja au cheltuit niste bani pompati in cercetare si precomanda pentru ca sa existe vaccinurile astea. Care acum sunt fabricate pe banda, se aloca stocuri si, cel mai important, expira.

  Ca administrator, daca nu faci dozele alea si iti expira in curte o sugi, si ca populatie, ca-s oarecum pe banii nostri. De aia se ajunge la situatia hilara cu “va dam si bani, numai sa le faceti” – oricum banii tot ai populatiei sunt.

  Daca era pe face fiecare daca vrea, fara campanii de vaccinare si presiuni, urma sa fie niste perioade greu manageriabile, ca stii cum e, la inceput nu vrea mai nimeni, decat cativa entuziasti, daca apar ceva efecte secundare si presa le face cunoscute, oamenii devin si mai reticenti, posibil sa nici nu ai destui vaccinati cat sa masori succesul , apoi daca vezi ca la altii merge ( e incert cum vezi asta, daca toata lumea aplica aceeasi strategie) si vine vreun val care omoara multi ai alti oameni care decid in numar mare sa se vaccineze, dar nu au doze si infrastructura, ca nu prea poti sa tii disponibile 20 de milioane de doze disponibile oricand si oriunde pentru orice roman vrea sa se vaccineze cand ii considera el ca e momentul.

  Si un numar destul de mare de oameni ( nu ma aventurez sa desenez majoritati pentru care n-am cifre) au vrut totusi sa se vaccineze. Cum am apropiati care se uita sa dea spaga pe foaia de vaccinare si au dat spagi pe alte adeverinte legate de covid, asa am apropiati care au folosit pile, relatii si au dat si spaga sa se vaccineze printre primii, desi nici nu puteau fi bagati in sistem , adica nu primeau hartie – nu conteaza, ei au vrut mai degraba vaccinul.
  Pozitia populatiei nu e neaparat unitara si nici macar consistenta in timp. Se mai schimba optica de la un moment la altul, fiecare in functie de ce argumente ii sunt necesare sa treaca dintr-un grup in altul.

  Sa nu mearga la tine

  Da, dar asta inseamna acelasi lucru – merge sau nu merge.

  la toti le e frica ca daca sunt alergici fix ei, daca fac fix ei infarct, tromboza etc.

  Da, nu mai fac copii, evident. Le e frica. Asta nu schimba nimic. Toata lumea crede ca el e exceptia atunci cand in presa vede subliniate cazurile alea de x la milion. Ca stie el ca a fost bolnav cand era mic.
  Toti au suspiciuni ca vaccinul poate ascunde efecte secundare care nu-s masurate, sau nu-s masurabile acum, apar cu efect intarziat. Si pe baza unor date istorice chiar e posibil asa ceva, nu-i neaparat SF.

  Ce nu se vede e ca nu exista neaparat o optiune mai buna. Sigur, fiecare poate crede ca “lasa ca fac eu ceva si nu ma infectez” – nu-i clar ce, dar statistic fiecare dintre noi vom intra candva anul asta, la anu’, daca nu am intrat deja, in contact cu virusul intr-o forma sau alta, iar daca nu avem imunitate naturala sau dobandita o sa ne imbolnavim, e atat de simplu. Sansa sa nu se intample asta e ca sansa sa faci infarct de la vaccin – infima.
  Treaba e ca orice om, inclusiv eu, are impresia naturala ca el poate bate statistica ( beat the odds) , din capitolul orice om are un plan pana isi ia un pumn in muie. Ca realitatea e ca pe majoritatea statistica ne bate de ne cacam pe noi ( ca de aia ii spune statistica), iar astia care au un plan ca sunt ei speciali, nu au un plan si pentru cazul in care nu se intampla asa.

  Eu, de exemplu, nu am crezut si nici nu cred ca ma pune covrigul in genunchi. La ce sistem imunitar am, daca ma odihnesc cum trebuie, nici nu stiu daca fac vreo febra. Si daca o iau “eu cred” ca in 3 zile dovedesc boala.

  Treaba e ca viata e mereu complexa si are multe aspecte. Gen, dar daca totusi ajung in Romania si trebuie sa fiu internat – CE PULA MEA FAC? Ca la spital de buna voie eu n-as merge, in Romania. Am bani sa imi cumpar un respirator acasa, sa nu stiu ce?
  In principiu da, inclusiv ceva cunostinte prin sistemul medical, imi permit la o adica sa platesc salariul o luna unui medic si al unei asistente, sa aiba grija de mine privat, dar la cei mai multi raspunsul e nu. Nu exista backup.
  Asta e intrebarea la care ar trebui sa isi raspunda orice antivaxxer. OK, vaccinul nu e bun, dar ce alte optiuni/arme/masuri am la dispozitie. Pusca si cureaua lata?

  Dar daca se imbolnaveste unul din familia mea, ca na, nu stiu unde ma aflu cand o iau, mai am solutii si pentru ei? Ca totusi sunt ai mei si ei.
  Iar aici raspunsul meu e “nu prea”.
  Eu am incercat, am vorbit cu diversi oameni unii pe care ii cunosc doar din online si am gasit pe cineva de unde sa cumpar un kit de tratament anti covid pentru 2 persoane din 2020, ca sa fie. Dar nu merge neaparat cum te astepti cand apare problema.

  Toti oamenii astia care cred/ stiu ei ca sunt alergici, din pacate stau si prost cu matematica si nici nu-si fac autocritica, sa zic asa. Cel mai bun exemplu pe care il am e frate-meu. Asta e alergic si nici nu are alergii consistente la anumite tipuri de produse. Te trezesti cu el ca blow-fish-ul cand nu te astepti. De mic mai facea cate un minilupus la te miri ce. Si a fost primul sa se vaccineze. Le-a spus alora sa stea pregatiti cu targa si epinefrina si sa ii bage daca e. A avut bulan la asta, sau poate are doar ghinion cand are episoade cu socuri histaminice, nu stiu. Dar ce stie si el, e ca daca era sa fie alergic la vaccin e probabil si vulnerabil la covid, citokine, alea. Treaba de logica, ca doar nu iti alegi cand ai un sistem imunitar mai defectuos, in functie de cum iti convine tie in retorica.

  Pana acum n-a facut nici infarct, nici tromboza, nici covrig.
  Dar altii care-s alergici, da, sunt in situatii mai precare.
  Problema e ca astia de care zici tu, majoritatea lor, cred ei, isi inchipuie, ca sunt alergici, nu stiu sigur asta.
  Am un coleg de munca alergic la arahide ( si la alte alea) daca mananca ceva cu urme de arahide spital scrie pe el.
  Dupa prima doza a facut febra 40, frisoane, nu s-a putut ridica din pat, vizita de la medic acasa. Dupa a doua doza n-am apucat sa vorbesc cu el, dar vad ca e verde pe Teams, cred ca e viu.
  Problema e ca pe el orice raceala sezoniera il cam aduce la pat. A facut si covid in 2020, luat de la copii si ii era un pic frica ca beleste pula, dar a scapat. Sistemul de sanatate suedez, plm.

  S-a vaccinat pentru ca e suedez, nu roman, iar anumite judecati le incredinteaza unor oameni specialisti. In Romania ne-am obisnuit cu faptul ca specialistii sunt prosti sau rau intentionati si trebuie sa ne descurcam singuri. Iar astea-s rezultatele.
  Cum ar veni, daca eu il angajez pe Adrian S. sa fie avocatul meu, eu n-am incredere in el, mai intreb niste prieteni, ii mai spun eu ce sa ii spuna judecatorului, astea.

  Acestea fiind spuse, parerea mea despre vaccinurile curente e tot aia, ca nu-s foarte bune. Totusi datele statistice de peste tot arata momentan ca-s mai bune decat nimic.

  Iar pozele astea sunt usor de vazut, in UK la zeci de mii de infectati zilnic sunt zeci de morti si in Romania poza arata mai OK ( momentan). In principiu cam peste tot arata ca vaccinurile tin cat de cat. Nu la toata lumea, nu 100%, dar tin.
  Daca il faceam si eram epsilonul din statictica, adica ala caruia ii mai creste o mana, sau face infarct, pula mea, tot ce e posibil, cine are nevoie de ghinionisti?

  In viitor exista scenariul de care vorbeste Adrian S., ca vaccinurile sa ajute virusul s-o apuce pe o cale evolutiva agresiva, toata lumea stie de precedentul cu boala Marek, se discuta de el inainte de covid. Nu e obligatoriu ca orice virus o apuca pe calea agresivitatii ( e o chestiune de sansa care nu-i determinata nici aproximativ la momentul asta) , dar e posibil, conform principiului evolutiv “ce nu te omoara te face mai puternic”.

  Problema e ca CHIAR SI IN SCENARIUL ALA nevaccinatul o sa fie pielea pulii, ca si in situatia puilor nevaccinati impotriva bolii Marek. Daca un pui vaccinat vine in contact cu virusul , supravietuieste, unul nevaccinat moare. La inceput nu era asa.

  Prin urmare, daca lumea face vaccinuri, eu imi pot determina doar mie soarta, nu p-a lumii. Impotriva curentului am sa fiu futut. S-au administrat deja 5.25 mld doze de vaccinuri in lume. Daca covidul a apucat-o pe calea bolii Marek singura mea sansa e sa fiu si eu vaccinat sau sa ma imbolnavesc si sa supravietuiesc inainte ca virusul sa evolueze pana la punctul la care ma termina, altfel sunt lasat in urma. Imunitatea de turma tot inseamna ceva, anume ca cine nu s-a imunizat, intr-un fel sau altul, in fata unui virus care nu dispare, ci se transforma, e mai probabil sa beleasca pula.

 4. Aici e momentul să mărturisesc că anul trecut, prin vară, umblam să găsesc pe cineva care are covid ca să-l iau și eu și să mă imunizez natural (încă nu apăruse vreun vaccin). Începuseră ăștia cu Arafat în frunte să ne terorizeze că nu’s locuri suficiente la ATI iar alea puține se vor umple în curând, ca să ne țină mai mult închiși prin case și să nu umblăm creanga prin concedii peste hotare. Așa că mi-am zis: dacă tot e să o iau cândva (statistic vorbind), hai să rezolv cazul cât mai repede, când imunitatea este bună și când încă sunt locuri la ATI. Și am luat-o până la urmă (boala).

  Slavă Domnului că nu am avut nevoie de un loc la ATI ci s-a rezolvat asimptomatic la mine, cu pierderea gustului și a mirosului la soție și cu ceva dureri de burtă și diaree de vreo 2 zile la copii. Am riscat, dar am mizat pe dobândirea imunității naturale, pe principiul” e mai bine decât deloc”; imunitate pe care au negat-o inițial cam toți medicii când au apărut vaccinurile (aici iar un motiv să ne pierdem încrederea în ei, puteau să zică onest “nu știm”), susținând ba că nu există, ba că e foarte slabă, ba că e bună și aia (ajungând situația nr. 3 în certificatul de covrig). Acum, cât o tine, nu știu, probabil diferă de la caz la caz, dar fix pe principiul zis de tine, că ar fi bine să fim cumva imunizați, caut deja pe cineva să-mi dea și mie varianta delta. Până acum mi-a reușit doar cu gripa, deci am rezolvat-o și cu “antigripalul” pe sezonul ăsta (gratis). Chiar m-am întâlnit recent cu doi clienți veniți din UK și i-am întrebat dacă n-au adus întâmplător niște delta cu ei, să mi-l strănute și mie în freză. N-aveau…

  PS: da, mai dau peste clienți care încearcă să mă tragă de mânecă ce să le spun judecătorilor sau cum să procedez. Mai nou, de când mi-a dat doctorița oftalmolog să port ochelari de citit, pot să rezolv cazul non-verbal, doar din gestică: îmi cobor ochelarii pe nas nițel și focalizez persoana peste lentile 2-3 secunde. Pare că ține și mă scutește de discuții inutile.

 5. Începuseră ăștia cu Arafat în frunte să ne terorizeze că nu’s locuri suficiente la ATI

  Pai chiar nu erau, nu ca va terorizau, aia era situatia.

  ci s-a rezolvat asimptomatic la mine, cu pierderea gustului și a mirosului la soție și cu ceva dureri de burtă și diaree de vreo 2 zile la copii. Am riscat

  That’s a gambler! Vad jucatori, dau like – destul de curajos, sa dai si la sotie si la copii, cu buna stiinta. Unii ar zice ca intri la combatereaza zadarncirii bolilor sau ceva 🤔 .

  Chiar m-am întâlnit recent cu doi clienți veniți din UK și i-am întrebat dacă n-au adus întâmplător niște delta cu ei, să mi-l strănute și mie în freză.

  Mda, interesant principiu. Se pare ca virusul asta momentan are un damage sub un prag psihologic, care in general indeamna omul sa-si asume riscul mai degraba decat sa faca un vaccin.

  Ca presupun ca nu n-ai face la fel cu meningita, hepatita, febra galbena, poliomielita si ebola.

  Logica e buna cat timp ai bulan si gene bune. N-ai gene bune, sau se termina bulanul, ca la cazinou.

 6. Uitasem de Viorel Cataramă, că și el căuta infectarea cu lumânarea prin 2020. Se vede treaba că gândeam la fel. Să mai arunc o privire prin conturi, poate îmi apar și mie niște meleoane de ieuro, ca ăluia. Ah, nu încă… LOL

  https://observatornews.ro/eveniment/daca-imi-pune-un-pistol-la-cap-sa-ma-vaccinez-prefer-pistolulreportaj-din-barbulesti-comuna-cu-cei-mai-putini-romani-vaccinati-436512.html

  M-a amuzat finalul știrii. După ce reporterii iau în bășcălie credința oamenilor, sfârșesc prin a folosi terminologia religioasă: “(Cataramă) a scăpat MIRACULOS de infectare”; “Totul e deșertăciune” (ăsta e citat din Ecclesiast). Enervant. Atât de enervant încât i-au făcut dosar penal afaceristului pentru zădărnicire, ha, ha, ha !

 7. Ca avocat, ma astept sa intelegi niste lucruri. Catarama a mers la aia in sat in 7 mai 2020. In Romania intre 15 martie si 14 a fost decretata stare de urgenta. Procurorii au actionat atat in litera cat si in spiritul legii. Domnu’ Catarama nu a actionat de o nevoie imperativa de a se infecta ( cum cacat suna asta?). A mers acolo, a facut show, practic, a actionat intru subminarea autoritatii statului. Ce decide, sau o fi decis justitia pe tema, habar n-am si nu prea in pasa, dar nu vad o vina a procurorilor aici.

  Legat de finalul stirii, ca popor avem o cultura crestina din timpuri istorice iar limbajul, ca parte din bagajul cultural este influentat de asta.
  Si eu iau in bascalie religia, insa folosesc in comunicare repere din religie pentru ca scopul limbajului e sa fii inteles, sa comunici (preferabil asertiv) si daca se poate si un pic plastic, ca sa nu fii plictisitor, cu limba de comunist.

  Daca scoti elementele traditionale si care se leaga de traditii si cult din limba romana ramane mai stearpa.

  Faptul ca religia a creat sau a descoperit de-a lungul timpului niste paradigme filozofice valoroase nu inseamna neaparat ca trebuie sa fii de acord cu religia azi.

  Exemplu simplu: Aristotel , un om dinaintea erei noastre, e in istorie foarte valoros pentru ca a fost cumva in stare sa deduca ca Pamantul ar fi rotund ( cata vreme mai ai si azi oameni care cred ca e plat, se vede treaba ca era destul de precoce).
  Nu se pot nega valoarea lui , contributia la stiinta si cultura umanitatii.
  Cu toate astea modelul lui astronomic al sistemului solar era profund gresit, a fost corectat, demontat si inlocuit de-a lungul timpului si ar fi de rasul curcilor sa ne inchinam azi modelului aceluia.
  Cam asa si cu religia.

 8. “…Totusi datele statistice de peste tot arata momentan ca-s mai bune decat nimic…”

  Datele statistice spun că cincinalul se îndeplinea în 4 ani. Așa scria în ziarul Scînteia…
  Ai încredere în datele prezentate de cei care au un anume interes în vaccinare?
  Fiindcă… “There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.” 🙂

 9. Sunt aspecte de bun simț.

  In timpul unei pandemii ( adică un eveniment la scara globală) toată lumea are un anume interes legat de vaccinare.
  Unii vor să se vaccineze, alții să nu, unii vor să vândă vaccinuri, alții să cumpere. Etc.

  Pe scurt, nu există în momentul de față autoritate neutră, o “Elveția” a politicilor sanitare, pentru că nimeni nu poate privi detașat și neinfluențat situația.

  In contextul ăsta, datele apar din suficiente surse ca să nu am o îndoială cu privire la faptul că e mai bun decât nimic. Cât de bun e partea discutabilă..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.