Ies la suprafață vaccinurile pe foaie

Și-o să tot iasă și câtă vreme mentalitatea populară este de ”nevaccinaților să li se interzică să…” n-o să aibă nimeni ce mare chestie să facă pe temă, poate doar să crească prețul, conform cu riscul. S-a început de la 50-100 de lei în primăvară. De vreo lună aud de 400-500 de lei. Scump, dar dacă ești un om determinat trebuie că merită. Desigur că vaccinul e gratis, dar dacă nu vor, n-ai ce să le faci.

Acuma văd că se vorbește de vaccinarea în chiuvetă, acum 6 luni se spunea ”în tricou”.

Sigur, unii oameni n-au coaie să-și joace cacialmaua pâna la capăt, adică eu unul, dacă m-aș fi vaccinat în tricou l-aș trimite la căcat pe orice medic care m-ar întreba dacă am făcut vaccinul pe bune, aș urla că să se pișe în ele că nu-s bune de nimic și, probabil, aș muri ca un erou sacrificat pe altarul ineficienței vaccinurilor, că așa ar face un antivaccinist convins, nu s-ar da de gol că și-a schimbat părerea și, în general, e de căcat să recunoști că ai greșit și ești, în general, prost. Nici măcar nu o spun sarcastic.

Sunt eminamente dezamăgit ( deși nu surprins) de incapacitatea românilor de a ține steagul sus, de a se sacrifica pentru un principiu, pentru ceva în care cred – că asta e problema, credința lor în orice(greșită sau nu, nu contează) e slabă și doar gura e de ei.

Deci ce zic eu? Dacă nu crezi în vaccin și ai dat bani să îți iei foaie, mergi, tată, până la capăt, cum pula mea vine aia, mai întâi dai bani ca să nu te vaccinezi (gratis), după care te sucești că ai vrea să te fi vaccinat. Nu vrei și banii înapoi că n-a fost foaia bună? Ai ales, dă-i înainte.

Unii ar zice că treaba asta subminează vaccinul, că apar date despre vaccinați care se îmbolnăvesc, iar ăstea sunt falsuri in statisticile de eficienta a vaccinului, dar realitatea e că nu prea ar trebui să se simtă nimeni care se vaccinează fără ghilimele amenințat. Adică vaccinul merge sau nu merge – ambele nu-s posibile. Tu crezi sau speri că merge dacă te-ai vaccinat. Dacă ăla din fața ta nu e vaccinat, el crede că vaccinul nu merge. Dacă te imbolnăvești de la el, are dreptate, în cu atât mai mare măsură cu cât te apropii tu de moarte. Dacă nu, ai tu dreptate – româneasca ”amândoi aveți dreptate” nu e posibilă în aceași instanță a universului.

Dacă vaccinul ține, n-ai de ce să te temi că te apropii de un nevaccinat, câtă vreme tu ești vaccinat. Dacă vaccinul nu ține, faptul că ești aproape de un nevaccinat nu e așa problematic, ar trebui să te temi să fii aproape de oricine.

Sigur, la nivel macro are o importanță, că virusul tot se răspândește se modifică, tu vei avea nevoie de doza 19, asta e.

Conversia scepticilor nu se realizează cu restricții din pix, că la astea au soluții, tot din pix. La faptul că mierlesc spațiul soluțiilor se reduce drastic – iar ăsta e singurul argument care poate fi convingător, însă este subminat de contra-argumentul restricțiilor, pentru că, s-o privim logic.

Unul nu vrea să se vaccineze pentru că nu are încredere în sistem . Că de aia nu are lumea încredere în vaccin, prin proxy, nu că ar avea habar ce e ăla vaccin și cum nu funcționează. Ei suspectează că sunt păcăliți și forțați să se vaccineze cu un scop malefic. Iar acum, iată, se strânge lațul, sistemul e pe cale să-i învingă, dar ei găsesc soluție că este o întreagă mișcare de rezistență, trebuie doar să ai relații, boss.

Dacă mori, e simplu și e mai greu cu relațiile. N-o să observi tu, sau n-o să fie util dacă ai observa că tu mori și altul trăiește, dar nu-i bai, observă altul, tu te-ai sacrificat pe altarul științei, trebuie să se decidă cumva obiectiv, dacă vaccinul face vreo diferență, iar diferența aia se bazează pe niște morți. Ea este bineînțeles mascată de adeverințele false, dar adeverințele false nu-s imputabile antivaxxerilor, că ei nu aveau nevoie de alea, ei au fost obligați să le procure, autoritățile sunt cele care decid politicile astea. Cel mai simplu era să le spună, mergeți, coaie, nevaccinați unde vreți voi, dacă vă îmbolnăviți să fiți sănătoși, sau nu; după noroc.

Apropo, treaba asta e internațională, nu e românism.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Adrian S.
Adrian S.
2 years ago

Subscriu la concluzie. La o parte din demonstrație am reticențe, așa cum am reticențe și la poveștile frumoase și umede pompate de guverne în presa msm despre cât de slab e covidul în cei injectați și cât de rău se tăvălesc în chinuri până mor cei neinjectați. Sunt curios cum se va termina experimentul în Israel unde, după ce au bătut recordul la injectări, au bătut recordul la reinfectări. Dar asta e off-topic. Și pe mine m-a surprins lipsa de cohones a vaccinaților pe hârtie: dacă tot ai călcat pe bec, ține-o așa, frate. Ce-o să-ți facă, o să te… Read more »

Stropic
Stropic
2 years ago

Ziceai tu “Adică vaccinul merge sau nu merge – ambele nu-s posibile.” Mmm, mai e o varianta. Sa nu mearga la tine. De fapt, din toti pe care ii stiu personal nevaccinati, nu e nimeni paranoic ca 5g, sau ca ne controleaza guvernul, la toti le e frica ca daca sunt alergici fix ei, daca fac fix ei infarct, tromboza etc. Si chiar se intampla treburile astea, chiar daca probabil au sanse mult mai mari sa fie loviti de masina, nu e asa teoria conspiratiei, mai mult a sanselor fff mici. Inca in Romania acum mi se pare ca vaccinul… Read more »

Adrian S.
Adrian S.
2 years ago

Aici e momentul să mărturisesc că anul trecut, prin vară, umblam să găsesc pe cineva care are covid ca să-l iau și eu și să mă imunizez natural (încă nu apăruse vreun vaccin). Începuseră ăștia cu Arafat în frunte să ne terorizeze că nu’s locuri suficiente la ATI iar alea puține se vor umple în curând, ca să ne țină mai mult închiși prin case și să nu umblăm creanga prin concedii peste hotare. Așa că mi-am zis: dacă tot e să o iau cândva (statistic vorbind), hai să rezolv cazul cât mai repede, când imunitatea este bună și când… Read more »

Adrian S.
Adrian S.
2 years ago

Uitasem de Viorel Cataramă, că și el căuta infectarea cu lumânarea prin 2020. Se vede treaba că gândeam la fel. Să mai arunc o privire prin conturi, poate îmi apar și mie niște meleoane de ieuro, ca ăluia. Ah, nu încă… LOL

https://observatornews.ro/eveniment/daca-imi-pune-un-pistol-la-cap-sa-ma-vaccinez-prefer-pistolulreportaj-din-barbulesti-comuna-cu-cei-mai-putini-romani-vaccinati-436512.html

M-a amuzat finalul știrii. După ce reporterii iau în bășcălie credința oamenilor, sfârșesc prin a folosi terminologia religioasă: “(Cataramă) a scăpat MIRACULOS de infectare”; “Totul e deșertăciune” (ăsta e citat din Ecclesiast). Enervant. Atât de enervant încât i-au făcut dosar penal afaceristului pentru zădărnicire, ha, ha, ha !

Blegoo
Blegoo
2 years ago

“…Totusi datele statistice de peste tot arata momentan ca-s mai bune decat nimic…”

Datele statistice spun că cincinalul se îndeplinea în 4 ani. Așa scria în ziarul Scînteia…
Ai încredere în datele prezentate de cei care au un anume interes în vaccinare?
Fiindcă… “There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.” 🙂

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Sunt aspecte de bun simț.

In timpul unei pandemii ( adică un eveniment la scara globală) toată lumea are un anume interes legat de vaccinare.
Unii vor să se vaccineze, alții să nu, unii vor să vândă vaccinuri, alții să cumpere. Etc.

Pe scurt, nu există în momentul de față autoritate neutră, o “Elveția” a politicilor sanitare, pentru că nimeni nu poate privi detașat și neinfluențat situația.

In contextul ăsta, datele apar din suficiente surse ca să nu am o îndoială cu privire la faptul că e mai bun decât nimic. Cât de bun e partea discutabilă..