Ultrascurt: Am testat Tidal

19.99 lei pe lună, cred că email ieftin decât Spotify când am testat.

Am luat trialul gratis de la ei și apoi am plătit o lună că am uitat ce voiam sa testez / ascult. Dar mai important să cumpăr muzică, să o descarc și să îmi rămână în telefon după ce șterg aplicația.

In principiu găsesc muzică la fel ca pe Spotify ( bunul mai folosesc nici pe ăla ).

Ideea era că muzica trebuie să se aude mai bine la Tidal. Nu mi se pare, dar e posibil să fiu limitat de echipamentele mele.

Pe scurt, e mai bun decât Spoty, doar pentru că e mai ieftin, dar pe Spotify e posibil să găsiți mai multe podcasturi care nu sunt la ăștia.

După care am găsit că pot downloada ce vreau eu și fără să le plătesc abonament de streaming.

Calitate flac la produse de nișă. Frumos, civilizat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
2 years ago

Adica descarci flac toate titlurile? Le-ai si verificat? Am mai luat si eu “flacuri” din unele parti si se auzeau mai varza decat mp3 320kbps. De exemplu: https://ibb.co/ZhZRrZ Desi in analyser song1 flac 1040kbps ar trebui sa se auda mai bine decat song1 mp3 320kbps, de fapt e invers. Mp3 se aude mult mai clar. Pare “fortat” peste 16 kHz. Si am mai pus in dreapta alt flac, ala e full pana sus la 22 kHz. Daca e pe acolo da-mi te rog si mie Denez Prigent & Lisa Gerrard – Gortoz A Ran/J’attends , caut de muuuult o versiune… Read more »

0040
0040
2 years ago

https://ibb.co/ZhZRrsZ

Am mancat 1 caracter la link 🙁

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Evident că depinde și ce calitate bagi in flac-urile alea. Nu știu ce calitate are song 1 flac, nu pare fantastic , dar depinde și cu ce asculți. Dacă nu ai scule care să reproducă bine frecvențe înalte și ai frecvențe înalte se poate auzi prost.
Eu vreau flac din principiu, gandindu-mă că poate artistul a pus ceva de calitate. Dacă nu, nu.

Denes prigent și lisa Gerard nu am.

dam167
dam167
2 years ago

La hi-res audio, poate chiar și la losseless, ai nevoie de un DAC extern, dacă nu folosești un streamer care are unul (bun) încorporat. Evident și boxe sau căști cât de cât, dar asta dacă dispozitivul de pe care asculți scoate ce trebuie. Am auzit că Androidul limitează la nivel de OS frecvențele, dar nu mai știu dacă doar la jack sau și la usbc – era ceva workaround, dar mi s-a părut complicat. iOS cică are un output mai bun, dar e complicat să pui un DAC – adaptor lightning to usb, abia apoi DAC-ul și căștile. Și OS-ul… Read more »

speedy.gonzales
speedy.gonzales
2 years ago

e posibil ca fisierele descarcate sa fie criptate.
eu am avut zonga cand era gratuit, am descarcat fisiere si apoi am incercat sa le folosesc: in afara de faptul ca aveau niste nume aleatorii (dar le puteam identifica dupa continut si le redenumeam folosind info din playlist-ul meu) dar fisierele erau criptate si nu le puteam rula in afara aplicatiei zonga.

dam167
dam167
2 years ago

@speedy.gonzales: când plătești abonament da, sunt criptate fișierele, chiar dacă sunt mp3 – e o licență specială doar pentru a le asculta, nu ai voie să umbli cu ele în altă parte (de exemplu să le copiezi pe CD sau pe un alt player).

Văd că Tidal oferă posibilitatea de a cumpăra albume, iar din ce văd și prețul e bun. Dacă le cumperi în afara unui abonament nu au cum să fie criptate și nici nu depinzi de un player anume, pentru că sunt mp3 sau flac.