Scurt: Brazilia și politicul în sport

Meciul cu Argentina a fost suspendat după ce agenții sanitari au dat 4 cartonașe roșii jucătorilor argentinieni.

Legea în Brazilia zice clar – 2 săptămâni de carantină dacă vii din Anglia. Argentinienii aveau 4 jucători la echipe de club din UK, care probabil conform înțelegerilor n-au putut fi trimiși mai devreme. Oricum brazilienii aveau mai mulți jucători care n-au mai ajuns că nu i-au lăsat de la cluburi din motiv că trebuiau să se carantineze la intoarcere la cluburi, când veneau din Brazilia. Așa că este posibil să fie ceva și aici. Gen, ”noi jucăm cu echipa a doua, voi ce pula mea faceți, o ardeți în malagambe?”

Treaba e simplă, ăia de la agenția de sănătate le-au trimis notificare argentinienilor că sunt cu 4 jucători ”în off-side„ și trebuie să-i izoleze, ăia presupun că și-au calculat că n-au cu cine să joace și au mers pe burtă cu gândul că văd ei după meci, dar brazilienii au fost pe fază și le-au dat perversa, conform legii.

Mie-mi place să văd chestia asta că pe undeva mă roade în spatele creierului să văd cum FIFA/UEFA sunt puteri mondiale/continentale și acționează ca stat în orice stat, nu prea mișcă nimeni în fața lor.

Acuma o să ia cu pâine. Nu știu, evident, dacă jocul politic e regie braziliană să echilibreze balanța, altfel pe hârtie părea că urma să mânânce bătaie de la argentinieni, e posibil, dar important e că dacă se vrea, se poate.

Dacă se vrea, FIFA și UEFA pot suge pula și pot fi trimiși în pizda mă-sii să-și joace meciurile în țara lor, unde fac ei legile.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments