Cel mai scurt: Vrum și gata

Am plecat cu o zi în urmă în viteză și rătutit din curte, dar m-am uitat pe camera de marsarier să nu dau peste vreo orătanie, că am mai masacrat o curcă acum doi ani și aproape am plâns de necaz.

Era cocoșul, dormea sub mașină. Când am urnit un pic mașina a ieșit și s-a dat mai încolo. Bun, l-am salvat .

Dar pe urmă veni curierul să-mi aducă niște treburi. Și după ce le lăsă pe toate mă sună iar că ”am ceva pentru tine”. Ne-am văzut acum 5 minute și le-am luat deja?

”Ăăă, nu, e un card, dar are altă adresă pe el.”

.În mintea mea ”ce pula mea, locuiesc într-un sat, cum adică altă adresă, e același nume și telefon????!!!” Ăia cu cardul trimit doar la adresa ”din buletin”. Iar adresa de pe stradă s-a schimbat de când am schimbat eu ultima data buletinul. De două ori. Nu m-am mutat eu, s-au mutat străzile. Ar trebui să schimb și eu plasticul ăla și o s-o fac când or avea și românii din ălea mici cu cip. Până atunci pățesc din ăstea.

Curierul că ”nu mă mai întorc, hai și tu până la primărie”.

-Hai, plm, că vin.

Și vruum cu mașina în viteză, dintr-o pedală ajunsei la consiliu.

Găsi tata cocoșul mort în urma mea. O să-i facem test PCR să vedem dacă e de la COVID, dar are urme de cauciucuri BFG pe el.

Săracu’, putea să facă o ciorbă bună, că era bătrân, dar eu nu, că eu vreau Visa Infinite de metal, nu ciorbă.

Acum când se vaită lumea că s-a scumpit mâncarea prin România …

Nu, serios, asta e de bine, mai am eu ceva de zis pe temă – dar după ce ați futut în cur toți țăranii, că muie, că ce e aia agricultura de subzistență, s-au închis târguri, accesul în piețe a devenit dificil, acuma vai, plătiți prea mult pe mâncare? Foarte bine, sper că e de cea mai proastă calitate, că plătiți scump și faceți și cancer de la ea. Eu sunt țăranul ăla pe care îl înjurați voi în toate filmele că e prost și nu știe să se asocieze să facă fermă mare să nu știu ce. Nu eu, tata.

Și vă doresc multă sănătate și prosperitate. Sper că aveți și voi carduri ca al meu cu bani pe ele, acuma, ca să plătiți, că țăranul român vă mai dă muie. Porci nu mai crește, cereale nu prea mai cultivă, că prea a ieșit pe pagubă. Și nici cu roșiile, că voi voiați de la turci , spanioli ceva mai pe calitate și mai ieftine, nu cu găuri în ele ( din părți).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
2 years ago

Toti cunoscutii mei comanda online de la diversi “tarani” – mai ales carne de pui, dar si ladite de diverse fructe si legume bio, miere, muraturi etc. Mai scumpe ca in supermarket dar si mai de calitate (zic ei, eu nu am testat)

Da, nu or fi reprezentativi la scara mare, da exista inca piata cred.

buntzi
buntzi
2 years ago

We’re sorry that your cock died, da’ la partea cu “ați futut țăranii” ești mult prea subiectiv. DIn nefericire, interacțiunea cu “țăranii” (ghilimele pentru că e greu de făcut diferența între ăia autentici și ăia ghiciți) nu e în favoarea lor aproape deloc. OK, piață. La ora 10 dimineață mai găsești…fix samsarii că restul au terminat cele 10 roșii și doi pătrunjei și au plecat. Dacă e sezonul pentru ceva, ferească sfântul să nu încerce să-ți bage în tasul cântarului toate răpănăturile și stricăciunile (nu mă refer la găuri de lujer, mă refer la stricat-inutilizabil în proporție de 1/2 sau… Read more »

buntzi
buntzi
2 years ago

Toti cunoscutii mei comanda online de la diversi “tarani” – mai ales carne de pui, dar si ladite de diverse fructe si legume bio, miere, muraturi etc. Mai scumpe ca in supermarket

că n-am mai cumpărat lactate din comerț de nici nu mai știu când

Ah da, am uitat de ouă și miere, pe care le iau de la vecinul de alături. Și nu, nici nu mă interesează cât costă, oricum tot de la el iau.
Comandatul (online sau ba) nu merge peste tot.

0040
0040
2 years ago

Eu luam rosii de la o femeie de la tzara, cand trec pe la taicameu. Le culegea chiar atunci din gradina, in timpul sezonului…

Acum ca-i aproape noiembrie… nu mai are.

La oua la fel, acum nu prea se mai oua gainile alora…

Rox
Rox
2 years ago

Ce cancer, apropos? De ce ai face cancer de la mâncarea de supermarket?

Catalinx
Catalinx
2 years ago

E vorba de politici agricole și atitudinea generalizată, nu că cumperi de la piață de la țărani sau nu. Destul de des ăia care îți vând ceva la piață nu sunt oricum cei ce cultivă , ceea ce e normal, oarecum.

Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Am trecut ieri printr-o comună din Buzău. Irelevant numele. Interesanta era inso o parcare la ceva gospodărie. 8,9 utilaje agricole noi si un Mercedes S. Rudele mele producători de legume la a treia generație anul ăsta au plecat pentru prima dată in concediu in afara țării. Deci cumva se transformă și evoluează si țăranii. PS Mai am doi colegi care s-au dus all in pe agricultură în speță livezi. Unul a renunțat la a mai naviga de aproape doi ani, celălalt o mai face pentru ca zice el mai are nevoie de cash ca să aibă un ritm de creștere… Read more »

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Așa și trebuie să fie. Oamenii își dau seama de niste aspecte cu privire la ceea ce consumă, la fel și fermierii.