Pestă: Epidemia de care nu mai auziți nimic

Nu-i nimic, vă mai fac eu update.


Anul ăsta au murit o gălăgie de mistreți, nu s-a spus nimic despre asta, dar pur și simplu nu a mai avut cine să dea iama în culturile de porumb. Pentru că, printre altele, pula vânători – vă concentrați toți pe fapul că vă omoară , vai, ursuleții drăgălași.

După mistreți au început porcii. Din sat cred că doar tata mai are porci și ca să îi mai aibă le face carantină mai ceva ca la covid. Oricine vine pe la ei nu are voie să treacă prin zona de curte, nu că apropiere, unde are cotețele. Curse de șoareci și ce mai e.

În mintea mea, mă gândesc că e posibil să fie și o problemă de curățenie. Dacă cureți zilnic, în general e mai bine.

Da-n fine, cert e că nu prea mai are nimeni porci în sat.

Unde anii trecuți erau enervați că vine DSP-ul și le iau porcii și făceau orice șmecherie să nu li-i ia. ( Sacrificat și conservat la foc automat, mutat, șpagă – tot ce are romulanul în mânecă), anul ăsta au sunat ei la DSP să vină să-i ia că n-au unde să scape de ei ( plus că voiau și banii de la DSP, lol). Atâta că DSP-ul de anul trecut ia doar covizi, că nu poți să administrezi două pandemii în același timp și sunt ocupați cu asta care afectează oamenii. Așa că pula.

Le-au și murit, n-au luat nici bani pe ei, i-au și aruncat aiurea pe cursuri de apă și pe văi ( ar trebui amendați pentru asta) de a fost primarul cu o echipă să sanitizeze pe urma lor. Și tot supărați sunt.

Drept care așteptați-vă că porcul va fi cam scump la vedere de Crăciunul ăsta. Sper ca tata să aibă bulan și la covid și la pestă, ca să mănânc și eu ceva șoric proaspăt…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Stau bine la capitolul ăsta. La carne de vițel sufăr maxim. Si de curând cașul de oaie.

Florin
Florin
2 years ago

Da, si in sat la socri la fel au aruncat porcii pe camp si apoi se mira ca pesta and shit. Noroc ca ai tai au luat masuri de la inceput si au scapat. La socri incepuse lumea sa taie, ei au zis ca scapa, au luat totusi niste masuri de precautie (turele trecute nu i-au taiat) dar n-a mai fost asa de data asta din pacate. Daca s-ar da amenzi pe bune si s-ar verifica nu s-ar mai ajunge in situatia asta dar pare ca nici dsv-ului nu prea ii pasa. Erau porci aruncati pe marginea drumului care ducea… Read more »