Din nou cu certificatul verde: Noi muncim nu gândim

Îmi spune mama soției că nu au primit-o în magazine pentru că nu avea certificat verde european cu cod din ala QR.

Vaccinată cu AZ in UK , cu certificat de vaccinare eliberat de țara cu pricina .

-Nu știm, nouă ne-au spus să scanăm codul QR.

-Păi, dar am certificat.

9 Replies to “Din nou cu certificatul verde: Noi muncim nu gândim”

 1. Nu e asa legislatia.
  Uite hotararea .


  Art.1 – (1) Se propune ca accesul în incintele operatoriilor economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor nealimentare să fie permis doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

  Certificatul verde e O UNEALTA de verificare rapida. Ca are codul ala QR. Dar dovada o poti face si cu alte certificate de alta natura, ca nu toata lumea e vaccinara in Romania. Si nu ar trebui sa aiba mare importanta daca ti-ai luat unealta aia, cata vreme iti poti dovedi statutul.

 2. Mi se pare de bun simt. Si asa e varza, macar sa nu fie si mai mare.

  Se poate echivala la consulat. Dai un mail acolo cu datele, buletinul si dovada de vaccinare si primesti inapoi (nu stiu in cat timp) certificatul verde.

 3. @Ld – hotararea aia a fost suprascrisa partial de 94.
  In hotararea 91 articolul 6 indica ce ar putea fi partea de certificat digital.

  Art.6 – (1) Se propune ca accesul tuturor persoanelor, cu excepţia angajaţilor, în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatoriilor economici cu capital public, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării, cu obligaţia de a verifica la intrarea în locaţie, prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID-19 care va fi scanat de personalul propriu, iar în cazul cetăţenilor străini şi apatrizi definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, prezentat în limba ţării respective şi în limba engleză sau în limba română.

  Problema aici e parte aia in care dovada vaccinarii prin alte metode decat certificatul e rezervata DOAR cetatenilor straini. Altfel ea este prevazuta.

  Dar cum hotararea 94 simplifica definitia dovezii ramane in suspans obligativitatea certificatului. Oricum ar fi e stupid pentru ca pe de o parte agentii economici sunt obligati sa verifice si ertificate de vaccinare eliberate de alte autoritati, dar vezi doamne, doar daca sunt cetateni straini. Iar asta e o mizerie de “litera legii” in defavoarea spiritului legii, iar Romania fiind o tara de analfabosi functionali, oricine se agata de orice cata vreme inseamna mai putina munca si responsabilitate pentru el.

  @Stropic: Nu.
  Ministerul sanatatii trebuie sa faca asta, iar aia de la consulate te trimit la minister.
  Atata ca mama sotiei a fost deja la medicul de familie si le-a dat alea s-o treaca in sistem , au zis ca da si PULA. Pe principiul asta la fel s-ar putea intampla si la consulat, DACA aia ar accepta vreodata asemenea cereri. Iti dau procedura si descurca-te boss.

  In unele cazuri presupun ca si merge.

 4. @catalinx: pai nu medicul de familie tre sa faca asta.

  asa si tata a asteptat sa il programeze medicul la vaccin ca a zis ca da, ca il anunta, si dupa ce s-a saturat de asteptat, a facut vaccinul cu o luna si ceva mai tarziu, ca deh. Si nu programat de medic.

  nu e obligatia lor si o fac cand au timp, daca o fac, ca un fel de favoare. dar de ce sa astepti favoare cand poti rezolva tu direct.

  uite, nici nu e nevoie de consulat, la un search gasesti procedura – tre sa dea pur si simplu un mail. Eu zic sa incerci sa dai mailul, macar ca experiment, sa vezi cat dureaza. 😀

  https://certificat-covid.gov.ro/guides

 5. Colegii mai vaccinați in Germania au dat mail si au fost băgați in sistem. Cum eram singurul vaccinat venit din țară nu prea m-a interesat cum si ce au făcut, dar nu s-a plâns nimeni de sincope.

 6. @catalinx: pai nu medicul de familie tre sa faca asta.

  Eu nu spun ca trebuie, dar medicul de familie e contactul tau cu sistemul de sanatate. Ca tu nu stii. Tu mergi la medic. Boss, am si eu cartia asta, cum o convertim? Gen – o convertim sau imi faci vacin si aici?
  Si daca nu o face el ar trebui, ma gandesc, sa cunoasca procedura : trimiti mail colosa, cu informatiile astea si se rezolva.

  Colegii mai vaccinați in Germania au dat mail si au fost băgați in sistem.

  OK. Au spus cat a durat?
  —–
  La treaba asta aia din UK nu-s cu mult mai breji, ca de aia m-am apucat de facut schema completa si acilea :)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.