Scurt: Cercul vicios al BF

Citește aici singurul articol care te învață să economisești bani de black Friday și restul de dume de click bait. S-ar rezuma la două cuvinte – “nu cumpăra”, dar ce articol ar fi ăla.

Absolut pe fiecare an de când am auzit de BF în România toată lumea constatam ( eu nu mai constat de ceva vreme că mă plictisește nu subiectul cât monotonia rețetei, identice de la un an la altul ) că reducerile prețuri nu-s substanțiale, mai mult hype-ul. Că ați vrea să cumpărați tot magazinul la 10% din prețul de listă. Are sens, da…

Singurul motiv pentru care există tot fenomenul de BF este pentru ca comercianții să ridice interesul cumpărătorilor și să îi urnească întru rotirea stocurilor înainte de sărăbătorile comerciale de iarnă, asta o intuiți toți.

Ce pare să nu înțelegeți e că cu cât sunteți mai mulți participanți la hype ( deci vânzări mai mari, cerere mai mare) vânzătorii nu mai sunt nevoiți să coboare prețurile într-atât. Că e cerere. Și e interesul lor să fie cerere și să creeze hype-ul ăsta.

Prin urmare, dacă veți prețuri normale ( adică mici) la produse care nu se mai vând, soluția e la voi. Scoateți alertele din calendar, produsele de la favorite și nu vă mai faceți planuri de cumpărături pentru Black Friday. Știu că e contraintuitiv pentru oamenii simpli, dar ca să scadă preturile trebuie ca, mai întâi, să nu cumperi – așa merge. Sau să nu manifești interes în a cumpăra. Dacă stai aliniat de la 6:30 AM cu mâna pe refresh, nu prea funcționează în felul în care visezi tu.

Nu o să funcționeze dacă doar eu nu cumpăr, pe de altă parte mie nici nu îmi pasă prea tare, pentru că, chit că sunt zgârcit, dacă am nevoie de un produs de consum, îmi cam permit achiziția. Deci eu nu sufăr. De aia și logica e un cerc vicios, care se rezolvă doar cu “nu mai fiți săraki”.

Daca toată lumea își propune să cumpere un aspirator atunci, care ar fi motivul pentru care ar trebui să-l primească ieftin? Lucrurile de care ai nevoie le cumperi, în general, când ai nevoie sau mai înainte, dacă poți planifica, iar lucrurile de care n-ai nevoie ar trebui să nu le cumperi, în general, deloc. Iar lucrurile de care ai putea avea nevoie le cumperi doar dacă e super ofertă, când e superofertă, nu musai într-o zi anume, când te pune un vânzător să te aliniezi la o linie de start, că pe banii tăi nu e OK să concurezi pentru nimicuri. Ar trebui să se alinieze magazinele ca să-ți vândă.

Prin urmare, dacă vrei să te respecte comerciantul respectă-te mai întâi tu, că banii sunt la tine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Fotoliul de masaj de la 8700 redus la 7800 Lei. Eu zic ca e ok ca și reducere. Am avut si eu dezamăgirea asta in trecut ca vroiam sa iau chestii si am găsit pula. Mi-a trecut.
PS O altă ofertă mișto an de an e de la UniCredit cu ofera zero pe viață