Cum se constată contravențiile la civilizație

Încă o zi, încă o poveste.

In țara astora nu m-a oprit până acuma poliția pe stradă pentru niciun motiv.

Am depășit într-o noapte viteza într-o zonă unde mergea camera, că mai depășisem eu și în alte locuri, pac scrisoare acasă cu poză și 1 notificare de 100 de lire amendă și 3 puncte pe permis ( ăla din Romania, lol ), că la ăștia e treabă serioasă dacă depășești viteza limită.

Nu am avut nimic de comentat. Am plătit, am schimbat permisul cu unul britanic, că mie nu îmi plac punctele pe permis și am belit ochii un pic mai atent la limite.

Într-o zi îmi spune soția că a primit niște plicuri acasă , accentul pe NIȘTE, că a mers pe banda de autobuz de vreo două ori într-o săptămână și că ea nu a știut că nu are voie sa depășească pe acolo ( cam cum ai depăși in România pe dreapta, in fine ) . După două amenzi luate în același loc s-a prins.

Mda, și mie mi se pare că nu suntem niște cetățeni model.

Am fost deunăzi sa o duc la aeroport cu mașina, după ce m-a dus ea pe mine altă dată. De obicei mergem cu taxiul. Când m-a dus ea i-am zis să plătească parcarea in drop off, nu se poate face acolo pe loc, plătești online, înainte sau după.

A plătit și mi-a zis că poți să plătești in 30 de zile. Drept care când a plecat ea nu m-am grăbit să plătesc când am ajuns acasă; am 30 de zile , taică.

M-am gândit totuși după vreo 6 . Și atunci am văzut că puteam plati doar pe trei zile în urmă, iar regulamentul ălora zice că maxim o zi in urmă.

Nu știu la ce s-a uitat soția când a zis de 30 de zile, o să îi cer banii de amendă.

Că au trimis ăștia, la timp, notificarea, cu poză când intru și când ies . Color, nu altfel!

Dacă vrei poze de familie din trafic , plătești, nu?

Cât? 40 de lire in 14 zile , sau 80 dacă te tragi pe cur și mai mult. La alegere. Nu se ceartă nimeni cu tine, astea sunt automate, iar lucrurile sunt CLARE cum scrie în notificare : Sunt afișate semne clare care îți spun că trebuie să plătești. Nu există că eu sunt prost și nu am știut.

Sigur, eu sunt prost și nu am știut că trebuie să plătesc repede, de aia și plătesc amendă.

Acuma, pentru că am apucat de am plătit înainte să primesc notificarea de amendă, am zis totuși să îmi încerc norocul și să le fac un “challenge”, că poți face și asta ONLINE, nu trebuie să îi dai, in pula mea, în judecată, ca in România, și să aștepti 10 ani până vede un judecător asta .

Aplici online, îți spui care îți e of-ul și vezi tu ce zic ei, în funcție de ce probe ai și care e argumentul tău.

Argumentul meu a fost că “bă, eu sunt prost și am plătit târziu, dar am plătit totuși înainte să îmi trimiteți voi foaia, se pune?”

7 Replies to “Cum se constată contravențiile la civilizație”

 1. Asta inseamna civilizatie taica, curat civilizatie 🙂

  Ce dor imi e de un astfel de sistem si in ROmania.

 2. eu nu inteleg o chestie: la voi se plateste parcarea ptr zona de drop-off? adica te duci la aeroport, opresti masina, coboara pasagerii, isi iau bagajele si placa. ptr asta se plateste parcare?!
  adica inteleg daca iti tragi masina in parcare, o lasi jumatate de ora sau 1 ora, te duci sa iti iei la revedere pana intra la security check, apoi te intorci la masina, ptr asta e logic sa platesti parcare. dar sa lasi pasagerii si sa pleci?!

 3. Aia e, pula mea, din ceva tre’ sa traiasca si statul.

  De acord, nu-s indignat, sau ceva.

  @ala- nu știu dacă realizezi că dacă cineva ar face treaba asta mi-aș inhide toate conturile din țara aia, orice țară ar fi..

  @speedy.gonzales – Da. 5 lire. Drept care nu e aglomerat, ca la Otopeni, de exemplu.

 4. @catalinx: nu cred ca de asta nu e aglomerat. ce alternativa ai daca prin absurd nu vrei sa platesti? e vreuna?

  evident e sa vii cu tren/autobuz/taxi, dar care sigur costa peste 5 lire.

 5. Pai și dacă vii cu mașina e doar 5 lire ?

  Alternativele sunt mai multe. 1 – drop off mai departe și mergi pe jos. La long stay aibdoua ore gratis.
  2 – Dacă ești sarak și ai autobuz / tren, mergi cu alea. Da, e mai scump de 5 lire, dar nici cu rabla nu e gratis, că te duce cineva , care pleacă înapoi și ai un cost de combustibil și de timpul omului.
  Iar dacă vii cu taxi, la prețul de taxi mai pui 5 lire. Sau 7 , în alte aeroporturi gen Stanstead. Simples.

  Bine, zona de drop off e destul de mare și a fost modernizată, dar ghici ce, astea se fac cu bani, cine vrei să plătească?
  Nimeni? OK, 10 locuri, FCFS , restul la coadă și eu gratis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.