Travel + Covid #12.21

Care vă întoarceți în/la țară în perioada asta probabil știți că au făcut și românii PLF de completat online , că nu mai au pixuri și foi la aeroporturi, sau ceva de genul.

Zic ei că nu e nevoie să prezentați nimic, se salvează online și merge așa , pe CNP / număr de pașaport, îl găsește vameșul “in sistem” .

Da, dar e posibil să vă ceară să îl prezentați la check-in dacă vă întoarceți cu ceva avion.

Cel puțin Air Europa, la îmbarcarea din TFN, au cerut atât plful, cât și certificate de vaccinare pentru adulți , teste PCR pentru copiii de 12+ , sau cf vaccin și pentru ei . E prima dată când îmi cere cineva astea la îmbarcare spre România .

Teoretic te poți îmbarca și fără PLF ( primești amendă în România ) și fără să fii vaccinat sau testat – adică Romania te primește ( încă), că ești cetățean . Te bagă pe carantină, ce ți-or face, dar te primesc. Practic poți să o faci daca ai barca tta / avionul tău .

Atâta că cu avionul nu ajungi acolo că cred că nu te îmbarcă ăștia și nu ai ce le face.

__________________________________

Aeroportul Tenerife Norte ( TFN) e mic, mai mic decât cel din Sud și am observat doar curse interne.

Procesarea, de la biroul de checkin până la poartă durează 35 de minute. Se mișcă prost la securitate , au tăvi mici și un proces anevoios.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
2 years ago

pe Frankfurt in tranzit au cerut PCR si dovada vaccin, politia de frontiera la usa aeroportului cum intri de pe scara avionului.
inainte de aterizare in Croatia au impartit insotitoarele de zbor foi de plf (nu si pixuri), desi il completasem pe ala online inainte. au scanat vamesii qr-ul britanic de vaccin si aia a fost. Deci e compatibil direct cu ala european.
Tenerife norte e ala unde au murit cei mai multi oameni ever intr-un accident aviatic? 2×747 au impartit acelasi spatiu in acelasi timp. fara succes. pentru ca nori dupa-masa.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

pe Frankfurt in tranzit au cerut PCR si dovada vaccin, politia de frontiera la usa aeroportului cum intri de pe scara avionului.

Si eu credeam ca romanii sunt nasoi.

Tenerife norte e ala unde au murit cei mai multi oameni ever intr-un accident aviatic?

Da, ala, prin anii 70.