Bine m-am întors ca în comunism

Probabil că am să plec din țara asta înainte să am un sistem de încălzire calumea.

Am plecat în vacanță și am lăsat casa pe 19 grade și apă calda mai low așa, pe 65, nu chiar pe 80 blană, cum am stat toată luna Decembrie pentru că fuck British heating systems, that’s why.

Numai bine că tocmai atunci a găsit-o pe soție pofta să economisim curent și să lase totul in siguranță așa că a scos tot din prize și internetul, așa că nu am văzut că s-a întâmplat ceva și o să ne întoarcem pe ger in UK.

Surpriză-surpriză , 15 grade in casă și centrala Potterton in eroare 125 problema de overheating/ flow și pula presiune pă sistem.

Am băgat apă în sistem i-am dat reset și i-am dat drumul iarăși – overheat instant.

A fost bine, că mă durea capul de muream de după zbor și nu puteam să îmi revin dacă nu dormeam un pic în frig .

După ce am bibilit-o câteva minute am văzut că e un filtru pe retur, “magnafilter” my ass , care ar putea încetini flow-ul. L-am aerisit și a ieșit un pic de negreala. L-am scurs , dar nu am putut să îl desfac, că pula cheie pentru el. Comandat cheie – miercuri. Da, bun prospect.

A început să meargă un pic încălzirea , am inceput să înțeleg un pic sistemul ăla de căcat și că  să sugă pula instalatorii care au renovat baia și bucătăria și au pus sistemul ăla cu boiler.

Nici vorbă să încălzesc vreun calorifer la parter.

Am bălegat de seamă că cred că dacă nu o fi filtrul înfundat, s-a dus pulii pompa de la centrală și bagă la sfert așa. Cum se încălzește etajul nici vorbă să bage apă mai cu talent să intre și la parter. Intră în overheat și eroare.

In teorie , pompa e un Grundfoss pe care l-aș putea înlocui, în practică nu prea am voie să umblu acolo și nu am nici scule și durează până fac cumpăr.

Așa că mă uit frumos pe geam cum ninge FMM, până vine inginerul ăla pe care l-am chemat, ăla plătit cu 150 de lire pe oră, dar nu banii sunt problema, sper să rezolve că îl bag in priză să facă căldură de 150 de lire , dacă nu rezolvă.

Treaba e că, băi, am gândit bine backupul cu încălzire în pardoseală la baie și la bucătărie, adică pe unde mișună apa gata-gata să înghețe , că altfel cred că era un pic mai mult de treabă.

Și că tot am conversia biroului in plan ( să înceapă, nu visez altceva ) luna asta, și acolo merg cu backup pe electric.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
2 years ago

Întrebarea e de ce a rămas fără apă în instalație. Nu e un lucru normal. Absolut deloc.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Pentru că s-a oprit pompa, s-a supraincalzit centrala , a crescut presiunea și a dat afară. Nu era goală-goala doar sub limită. Și nu era umplută ochi. Ceva s-a întâmplat pe acolo și nu știu eu ce.

Stropic
Stropic
2 years ago

80 de grade apa calda??? Eu cred ca o tin la 40 si e ok, e calda.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Eu sunt mai jegos asa si trebuie apa mai calda cand ma spal.
E vorba de puterea de incalzire. La 40 de grade fac turturi in casa ca se incalzesc caloriferele putin si casa deloc.
Confort de UK, ce stii tu.

0040
0040
2 years ago

Se mai intampla….

Si eu la casa am avut probleme cand s-a supraincalzit apa.

“Cineva” a uitat sa dea drumul la pompa dupa ce a forjat centrala si cand ne-am dat seama si i-am dat drumul…. a venit apa la 90+ grade prin calorifere de pacanea instalatia din tevi de cupru. Eh, la elicea aia de la pompa nu i-a prea fost pe plac alea 90-100 grade. Si da…stiu si eu ca apa fierbe la 100 grade dar atata era pe ceas :))

SIP
SIP
2 years ago

Vezii ca pompa are un capacel pe care il desfaci cu o moneda si se vede axul in interior. Axul il poti invarti cu o surubelnita si de obicei daca sunt ceva mizerii pleaca. Daca este total blocat atunci o schimbi. Poti sa o si desfaci si sa o cureti.

SIP
SIP
2 years ago

Ah, si poate ceva curge ceva apa dupa ce desfaci capacelul. este normal. Sa fii pregatit. Axul se lubrefiaza cu apa 😉

Adi
Adi
2 years ago

Nu stiu cum merge pompa ta, dar la mine reglajul de apa e pentru apa calda menajera (chiuveta, dus), iar temperaturile apei in calorifere si pardoseala sunt reglate automat de centrala in functie de temperatura de afara (senzor) si din casa (alt senzor). Daca afara sunt -20 de grade ridica la vreo 80 in calorifere, daca sunt +3 grade atunci in calorifere sunt spre 50. O am de vreo 17 ani si merge fara probleme pe reglare automata.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

@SIP. Am incercat alea, am schimbat pompa, avea niste fiare prin ea, dar nu era numai problema aia. E-he…