Ultrascurt: masti din alea bune

CNSU vrea sa faca obligatorii mastile doar de anumite tipuri – chirurgicale si FFP2.

Tehnic vorbind, argumentul lor se sustine, sunt mai bune decat orice carpa pusa la gura, nu incape indoiala. Germania a impus in anumite locuri doar FFP2.

Argumentul din spate nu este totusi unul legat de protectie, ci trebuie sa fie unul legat de vanzari. Pun pariu ca daca ne uitam atent vom gasi niste lobbisti.

Care sunteti, ma, aia de ati ramas cu mastile pe stoc?

Zic asta intrucat am obsevat in ultima perioada multa lume cu masti de carpa, cum m-am observat si pe mine, am unele cu imprimeu misto. Chit ca zic aia de unde le-am luat ca sunt din material care omoara virusii si nu stiu ce, nu-s FFP2, nu-s multi-strat si nu-s sigur ca-s chiar asa de bune, macar ca una chirurgicala, ca sa fiu sincer.

Dar arata misto. Acuma, eu nu sunt prea suparat pe tema, mai ales ca nu-s in Romania acuma, lol, chit ca daca se aproba hotararea asta o sa ramana valabila multa vreme, cata vreme o sa se ceara masti, or sa se lege de asta : chirurgicala sau FFP2, ca avem bani de facut, nu asa.

Dar sunt curios cine a dat dedicatia, cam in directia aia ma uit. Oare cine?

6 Replies to “Ultrascurt: masti din alea bune”

 1. Esti sigur ca astia cu 2 angajati sunt aia cei mai mari?
  https://www.risco.ro/en/financiare/promerco-import-export-cui-36924452
  Vad ca s-a fondat in 2017 si intr-adevar 6 milioane de euro sales e ceva pentru 2 oameni dar asta a lui Hideg are 1 angajat si 12 mils euro
  https://www.risco.ro/verifica-firma/romwine-cofee-s-r-l-cui-40789583

  In schimb vad ca atat pe Emag cat si pe Cel toti ii injura pe Promerco si nu le raspund aia nici la tel nici la mail. Nici eu n-am gasit cui e de fapt…

 2. Am tranzitat Germania astăzi. Am alimentat, apoi am mutat masina în parcare. Am vrut să-mi iau o cafea, iar nemții nu m-au servit deoarece n-aveam masca fpp2http, ma rog.
  Masca bleu? e valida doar dacă alimentezi.
  Mi-am luat cafea din fr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.