Glume expirate

E ceva articol pe facebook care se vrea o gluma, devenit viral de la ministerul de interne si nu prea inteleg de ce. Nici nu o sa dau link, o sa explic “bancul” ca sa fie si mai neamuzant.

Se făcea că un polițist oprește un șofer pentru depîșirea vitezei, iar șoferul îi reproșează agentului că nu e unde arată waze că e, iar polițistul îi spune subtil ( not) că o să-i suspende permisul sub forma unei invitații să folosească o altă aplicație, de chemat taxi.

Slab, foarte slab – autoritățile statului fac, în general, glume proaste populației.

Da, se vede mesajul educativ, dar e așa brânzos, zici că e examenul de pupat în cur de la ședința de partid (PCR).

Am să citez doar îndemnul, morala articolului:

Vă recomandăm să folosiți aplicațiile pentru a alege ruta cea mai bună, nu pentru a ocoli echipajele de poliție!

M.A.I. facebook 2022

Toată lumea știe că waze dă numai rute de căcat, singurul motiv pentru care il folosim e ca ne spune unde să încetinim și ca să le spunem altora unde să încetinească – ca un fel de flash din faruri virtual și persistent. În fapt, e foarte bine dacă poliția își mișcă curul și se mută la pândă în două locuri, mai slăbesc și ei. E foarte rău că wazerii nu sunt vigilenți, sharing is caring, bă.

Problema cu glumele autoritatilor pe seama cetatenilor pe care trebuie sa ii servească e ca departamentele lor sunt atât de putrede, de afectate de probleme de imagine/ încredere și ineficiență încât glumele lor trezesc doar reacții de vomă din partea oricui și singurul umor care prinde bine e unul autoironic, sau cu sarcasmul date mai la 50% așa.

Singura instituție de pe facebook care pare să fi înțeles bine umorul românesc e Ambasada Suediei…

Mă rog, o mențiune pentru S.R.I. dar glumele lor sunt cam într-o ureche așa.

Iar o parte din problemă e la intelgența emoțională, sau la inteligență în general, e diferența aia care face diferența dintre omul care a depășit cu puțin stagiul analfabetismului funcțional dar se scaldă în confortul că stăpânește gramatica și lexicul mai bine decât se spune despre polițiști în general, deci poate să se exprime pe net cu glume cu tâlc de care fac șefii pe seama lor la ei în birouri.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments