Punctualitate britanică

Dacă întrebi pe google ” ce e aia ” găsești minciuna asta.

Io am venit cu așteptări aici, că ăștia au așteptări în ceea ce privește plata. Să moară mă-sa dacă am găsit vreodată un serviciu britanic ( în afară de taxi, dar ăia sunt indieni și și ăia mai întârzie) să vină la timp. Singurul om care a venit la timp e electricianul care mă trezi de dimineață la 8 și un minut să-i deschid garajul. După accent e polonez.

Am sunat vineri la unii care desfundă canalizări, că ăia care au lucrat vara trecută la bucătărie, au lăsat locul curat, dar au aruncat gunoiul de renovare în canalizare, presupun ( judecând după nisipul și tencuiala găsită) pentru că ce pula lor. Nu e urgentă treaba, dar trebuie rezolvată.

Și vineri mi-au zis ăia că vin între 15:00 și 18:00. Un interval generos de 3 ore. I-am așteptat îndoit. Dar nu-i bai că au sunat luni dimineața să mă întrebe dacă mai am nevoie că trimit ei pe cineva în 2 ore.

-Nu, boss. Mâine dimineață, cel mai de dimineață, că acuma s-au apucat unii de spart strada la mine, și mai am și pe alții la muncă și dacă nu veniți atunci nu aveți unde parca.

-Ok, între 9 și 10.

-Bă, n-auzi că n-aveți unde parca? La 8 așa.

-Hai că scriu aici între 8 și 9.

-Bine. E Marți 10:30 și deja sun la alții…

Morții ei de țară decăzută. D-aia le place, mă, meșterilor români aici. Vii când vrei, pleci când vrei, faci ce vrei…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Mai tu minți! Ca am citit eu pe zoso.ro ca prin Vest sint casele izolate, meșterii nu fac căcănarii de genul moloz in canalizare si de aia toril e mai scump că lucrează profi si că lumea e punctuală si face ce se angajează. Și după aia vii tu și scrii că și pe Anglea e multă durere -n pula, oamenii fac cum ii taie capul sau le vine mai bine si buleala la prețuri maxime e destul de normală. Deci clwr minți pentru că zoso pe știe pe toate și nu există argument să îl combată!

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Nu cunosc contextul, dar poate ca nu se refera la UK. Si eu am o alta parere despre ce se intampla in vest, am luat contact cu niste standarde din Germania de pe unde lucreaza varu’ din astea, am mai vazut prin Suedia niste meseriasi si venisem cu aceleasi asteptari si aici – problema mea, desigur. Si habar nu am ce inseamna toril. Dar observ oricum ca tara asta e intr-o decadere accelerata, asa ca daca scrie din amintiri e posibil sa fi fost ca el candva. N-as putea sti. Tot ce pot spune pe tema e ca ma costa… Read more »

Stropic
Stropic
2 years ago

Pai nu, asta e ca toti muncitorii sunt imigranti. Mitul e ca britanicii sunt punctuali. 😀

E vina ta, ca ai nevoie de desfundat canalizari si nu de facut ceai – de asta dai peste oameni nepunctuali.