Un cap în gură, nu cenzură

Cand eram copil mai venea câte unul ca Simion, care voia să-mi explice ceva. Nu știu de ce, priveam chestia cu îndoială și de mai multe ori s-a continuat cu un cap în gură , sau un genunchi în coaie și de restul balet, în funcție de poziție.

Parlamentarii au băgat repede un regulament care interzice violența fizică și pe lângă asta și un pic de cenzură .

Prin acest act normativ se interzice transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou Permanent, de comitet al liderilor sau de comisii.

Din păcate asta e cenzură, nu trebuie să existe și pe bună dreptate, Simon se împotrivește și spune că n-o să respecte regulamentul că e neconstituțional. Nu știu ce zice constituția, da’ știu că ăsta merita un cap în gură nu cenzurat tot parlamentul pentru că e el smardoi.

Altuia de la AUR i-au deschis dosar penal că a zis de bine despre Antonescu și Zelea Codreanu. Sper să primească NUP. Nu-i dau numele că îl consider un politruc pe domnul în cauză. Dar…

Infracțiunea de care e acuzat este:

“Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”.

Eu unul nu prea-s de acord ca Zelea Codreanu a fost erou, chiar deloc, iar cu privire la Antonescu am o sentimente mixte, dar sunt de acord cu cel puțin o declarație :

  • “Istoria a fost mistificată și sunt foarte mulți oameni fabricați”

Problema este însă una nu de cenzură a propagandei pentru promovarea unor persoane condamnate, ci de interzicerea unor idei și curente și , în fond a liberei exprimări.

Nu mai putem avea și exprima propria părere cu privire la personalitățile ăstea istorice, indiferent de orice – S-A DECIS părerea pe care trebuie să ne-o însușim.

Mi se pare periculos nu ce spune dumnealui, ci faptul că dacă judec cu mintea mea și exprim public aprecierea asupra unor acțiuni ale lui CZC, care nu reprezintă infracțiuni, genocid și nu au fost condamnate, risc dosar penal sau închisoare.

Cum ar fi dacă zic, coaie, a furat, dar a și făcut, sau ceva de genul, Antonescu a comis genocid, dar era bărbat bine și a luptat pentru ca România să ia înapoi Moldova de la ruși, cum ar veni, pentru țară – aș putea fi acuzat de cultul persoanelor vinovate de genocid, fără măcar ca eu să neg vinovăția.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
2 years ago

Da’ nu e ilegala deja violenta? E nevoie sa fie adaugata treaba asta in regulament? :))) Cu treaba cu vorbitul de bine nu e singura Romania. Chiar si in SUA, sunt restrictii la freedom of speech cu gramada. Ma rog, nu mi se pare vorbit de bine ce a zis el, ci o chestie asa fara cap si coada: “Toți au făcut și fapte bune, și altele mai puțin bune, dar în general un lider autentic este cel care spune adevărul și dacă nu spui adevărul nu ai cum să fii lider. (…) Au fost și fapte bune, și fapte… Read more »

Adi
Adi
2 years ago

Daca cineva avea o alta parere, ar fi cazul sa isi dea seama ca nu exista nici un fel de drepturi si libertati, nici la noi si nici prin alte parti. Noi si americanii avem in Constitutie dreptul la libera exprimare, dar la noi exista cel putin vreo 2 legi care incalca direct dreptul respectiv si omul de rand are zero posibilitati sa conteste asta. Punctele 2 si 7 din articolul 30 sunt in contradictie directa si neechivoca. Americanii stau un pic mai bine la 1st Ammendment, dar le erodeaza pe toate, inclusiv pe asta (au intrat cu bocancii in… Read more »

Buruc
Buruc
2 years ago

Cum bine zici ‘s a decis’. Greu de crezut ca acum 2jde ani se putea dezbate liber pe subiectul Antonescu, la TV! La Tuca!

https://youtu.be/JniwViPYbG4

Am cazut cam de sus cum se spune dar o zicem doar in soapta ca sa nu fim negationisti, legionari si extremisti…

Buruc
Buruc
2 years ago

Si e mai mult decat cenzura. Cenzura e ca nu te lasa sa filmezi.in parlament, da. Asta e o chestie separata.

Dosaru penal ca zici de bine de sntonescu, codreanu etc e cu totul altceva. Mi se pare mult mai grav, in contextul aprobarii de catre johsnnis s legii cu introducerea noului manual despre ‘istoria holocaustului’ in programa scoala clasa 11 sau 12. S a ajuns mai rau decat ziceau buzatu &co in 2001 la tuca – vom ajunge sa nu mai facem cercetare, sa nu putem sa ne mai publicam cartile etc