Problema cu garsoniera de 11mp e că există oameni care o iau în serios

Se poate locui o persoană în 11mp, am locuit o bună parte din liceu in circa 20mp mai multe persoane.

Fără îndoială anunțuri pentru închiriat asemenea cotețe vor mai apărea și fără îndoială oameni vor căuta să locuiască în ele. Problema e când situațiilor ăstora li se permite un cadru legal, adică li se permite să fie luate în serios.

Glumele cu privire la garsonieră au fost bune, însă în clipul de promovare / spălare a imaginii agentului(?) pe care l-a produs Mircea Bravo , ni se prezintă pe lângă garsoniera calificată ca fiind o locuință acceptabilă, aproape de normal, sub forma de ”lasă că am trecut și noi prin mai rău”, că deja a fost închiriată, iar ăsta e un fapt de râs, nu-i de neimaginat că există oameni care nu-și permit mai mult, dar e interesant că a fost închiriată de cineva care studiază și muncește, o domnișoară și șocul e băgat sub preș, aproape că-ți vine să-l întrebi pe ăla dacă mai are vreo două ca aia.

Undeva în jumătatea filmului se aduce vorba despre ce vedere bună are. Vedere la oameni normali, cu case normale, sau macar apartamente de dimensiuni normale.

Că legislația prevede o normă de minim 12mp pentru un dormitor nu 11 pentru toată locuința. Deigur, se referă la construcții nu la dare in folosință, că se pare că sunt destul de populare în Cluj.

În mod normal genul ăsta de imobile ar trebui închiriate pe sub mână așa, altfel nimic nu mai e o glumă și totul poate fi luat în serios, pentru că există oameni care nu-și permit sau se mulțumesc cu atât…în lipsă de posibilități.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
2 years ago

Stii, multe camine din strainatate au fix conditiile astea.

Da, pt perioada studiilor – adica cand n-ai venit si ai doar cheltuieli. Mie chiar mi s-ar fi parut ok, daca nu ar fi trecuta ca garsoniera, ci ca exact ce e – camera de camin.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

O camera de camin trebuie sa fie intr-un bloc de tip camin, nu? Bine , e posibil ca blocul ala sa fie vreun nefam comunist, habar n-am.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Prețul este de tocmai 37.499 de euro – hahahahahaha.

Adi
Adi
2 years ago

Faptul ca se poate locui in 11 mp e irelevant. Se poate locui si in 2 metri, vezi ca in Tokio e plin de pods de 2mp, unele chiar misto. In acelasi timp sa ne intrebam de ce e ilegal sa construiesti asa ceva … poate pentru ca studiile arata o corelatie puternica (posibila cauzalitate?) intre locuintele foarte mici si criminalitatea pe termen lung a locatarilor, chiar si dupa ce s-au mutat? Inclusiv inaltimea conteaza, de-aia acum vreo 20 de ani normele s-au schimbat si impun 3 metri in loc de 2.5, cum erau cele anterioare. Deci da, poti locui… Read more »

Stropic
Stropic
2 years ago

Da, pai asta si e, un fost camin comunist. Nu vad cu ce e mai bine sa te ingramadesti cu alte persoane intr-un apartament mai mare. Sau mai rau, intr-o camera de camin. Da, poate fi si amuzant sa stai cu altii cand esti tanar, poate fi distractiv, dar pot si ajunge sa te calce pe nervi si sa vrei spatiul tau. Sau poate nu vrei sa stai cu necunoscuti. Da, nu e legal sa aiba o locuinta 11 mp, dar poate ar trebui sa fie prevazut in lege si cati oameni pot sta intr-o suprafata. Se intampla si la… Read more »

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Da, nu e legal sa aiba o locuinta 11 mp, dar poate ar trebui sa fie prevazut in lege si cati oameni pot sta intr-o suprafata.

Nu e legal sa construiesti una. Din cate stiu e legal sa ai, inclusiv sa dai spatiul in chirie, tine de dreptul de proprietate si exercitarea lui.
Ar putea exista legi care sa interzica inchirierea de spatii de locuit sub o anumita suprafata, dar nu stiu sa existe.

0040
0040
2 years ago

@Adi, blocul ala a fost renovat si arata mai decent acum. Si in Regie au luat unii tot asa camin cu spatii de doar 1 camera,
le—au spart peretii intre ele, au facut garsoniere si 2 camere :))

Eu nu inteleg la ce mai vrea banca evaluator cand iei o cosmelie daca tot e irelevanta valoarea reala. Ca sa nu fie sub sau supraevaluat, de parca ii fute pe ei grija ca am gasit sa cumpar cu 500e mp sau 3500e mp.

0040
0040
2 years ago

Am vazut pe la executari (tot la banca) case&terenuri care mi s-au parut serios supraevaluate. Dupa ce m-am uitat atent vazui ca se afla la a 50a licitatie ceva de genul ca n-au reusit s-o dea. De ce? Pentru ca atat zisese evaluatorul ca face. Prin 2008 toamna. Evident nu mai scad aia pretul ca nah… ar iesi banca in dezavantaj. Si bineinteles ca la cat cer, tot nu le ia nimeni…

E un exemplu unde evaluarea nu tine cont de nicio realitate din piata.

Fery
Fery
2 years ago

Bah io nu inteleg de ce se interzice vanzarea daca nu e performanta energetica nu stiu cum, dar nu se interzice vanzarea daca imobilul nu mai este in normele curente din punct de vedere ergonomie si conform minim. Adica daca nu e izolat e o problema, dar daca sugi tot aerul din garsoniera in 3 ore aia nu e o problema?