UK: Asigurarea mea devine tot mai ieftină

Pe scurt. Anul trecut am plătit vreo 489 de lire pe asigurare ”comprehensive” + break down – adica RCA + CASCO la Tesco, m-am intors de la Admiral, dupa o schemă. Schema era ca Admiral voiau ca eu să plătesc vreo 730 de lire pe asigurare TPO ( RCA), iar ăștia de la TESCO mi-au dat suma de mai sus după ce m-am înregistrat din nou cu alt mail și alt permis auto. Adică unul nou, de UK fără puncte de amendă pe el, că m-au prins cu permisul de România pe care l-am schimbat cu unul de aici. În teorie trebuiau să țină cont și să îmi tranfere punctele, în practică, doar nu o să-i rog frumos s-o facă.

Tot în practică, ăia de la Admiral aveau în baza lor de date și permisul de România și punctele și n-am dorit eu să facă ei legătura între permisul vechi și ăla nou, așa că am lasat-o așa. Când au zis ăia că dom’ne, cum adică vă oferă cineva sub 500 de lire pe asigurare, că eu v-am băgat datele aici în comparator, le-am zis și eu să nu mai îndrăznească să facă așa ceva și muie.

Am făcut direct la TESO, la ei pe site, fără băgat datele în alte comparatoare – care o mai face aia vreodată! -a mers ganță, rămâne cum am stabilit, până la proxima: n-am puncte penalizare, am permis de UK, mai curat și mai uscat. Anul ăsta mi-au dat ofertă de reînoire, cu vreo două lire în minus – 487.

pret asigurare UK

Nu, nu m-am dus la Admiral și nici la alții, ce-am făcut a fost să le spun să-mi schimbe adresa ( eu am mutat-o mai demult dar nu am modificat-o în asigurare, că ziceau că e pe bani modificarea și plm). Acum, la reînoire, nu mai e pe bani, păi ce facem aici?

Am sunat le-am spus unde m-am mutat și că nu mai parchez rabla ca pauperu’ pe șușea, ci în curte, iar ei mi-au scăzut oferta de la 487 la 423.39

Ce e interesant e ca daca as fi locuit anul trecut la adresa asta aș fi plătit și mai puțin – 408 , cred că ăsta e minimul pentru asigurare cu CASCO și cu asistență ( remorcare) în caz că se strică rabla. Da, stiu că am locuit și anul trecut aici, dar nu în asigurare; practic am cumparat casa in aprilie , puteam sa schimb asigurarea pe casa asta de atunci, atata ca imi mai luam pula pe băț înapoi (cred) , că eu nu plătesc cu direct debit ca toată lumea, ci în avans – prostul familiei, la fel am făcut și acum.

Altundeva mai ieftin nu cred că pot să mă mut, poate înapoi în România, dar nici acolo, că anul trecut în noiembrie am plătit vreo 1250 de lei , adică vreo 211 lire, doar pe RCA pe un an. Ce e drept, la altfel de rablă.

Notă, asta e cea mai ieftină situație, să locuiești la marginea orașului, să ai mașină care valorează cât un cartof și să o parchezi în drive. Dacă o parchezi în garaj, de exemplu, este mai scump, că există șansa să dai cu ea de uși și de perți.

Bine, la mine există șansa asta și când o parchez în curte, dar nu merg la asigurare pentru atâta lucru, că e mai mare bătaia de cap.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Buruc
Buruc
2 years ago

Mi a scazut de la £700 la £220 anul asta, al 4lea de asigurare. Platesc tot o data deci mai salvez vreo 20-30£ cat e in plus pt DD. Cand am schimbat postcodu s a dus si suma la jumate.

Buruc
Buruc
2 years ago

Am fost primii 2 ani la admiral si apoi la sheila wheels. Cred ca ma furau ala. La sheila am dat 400 apoi 200+ Am selectat maxim pe excess in rest bifez toate alea. A, si platesc tot o data nu cu DD ca mai ciupesc si de acolo vreo 20-30£ pe an.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Ai idee daca franșizele alea se aplică și la partea de TP( RCA ) sau sunt doar pentru CASCO ?