Kill that bird!

Nu prea îmi pasă de Twitter pentru că sunt român și în afară de știri rapide care se propagă mai rapid pe Twitter nu prea am treabă. Adică dacă ar dispărea mâine – ghinion.

Acestea fiind spuse, am urmărit diferite reacții cu privire la faptul că Elon Musk vrea să îl cumpere.  E de înțeles, din punctul meu de vedere, din moment ce abuzează de el ca să trolleze big style, vrea omul să aibă jucăria lui.

Probabil crede că nu o avea reachul destul de mare.

Prima reacție a unui oficial al uniunii Europene a fost să îi aducă aminte lui Musk că aici există reguli , adică cenzură, și nu merge cu exprimarea liberă.

Conform Musk, “absolutist al liberei exprimări” , dreptul la exprimare liberă e fundamental pentru crearea unei societăți democratice.

Problema este, în general, că exprimarea liberă le dă proștilor putere. Ceea ce este democratic, nimic de zis, dar îi capturează pe ceilalți.

In definitiv, poate că e o idee bună. Dacă rețeaua de transformă într-o cloacă fie se perimează fie se adaptează.

Însă elefantul din cameră e că dacă eu îmi cumpăr Twitter am in primul rând controlul unui prolific instrument de propagandă și marketing.

Desigur, Musk e doar un filantrop și se gândește doar la binele lumii. La fel și Bezos cu Whashinton Post, care e, la fel, interest de misiunea jurnalismului de calitate..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
1 year ago

E o cenzură și o propagandă mai ceva decât pe vremea ailaltă. Ar fii invidioși toți aia de atunci din toate țările.😒

Elementele dușmănoase și defetiste au fost înlocuite de discurs incitator la … completează cu ce vrei.🙄

Dar mai grav este că am început să ne autocenzuram. Fără să fie nevoie.😶

Iar Elon a zis că respectă legile dar nu e de acord cu autocenzura. Adică să fie mai catolici decât Papa.

Dacă vine poliția și zice că nu e bine atunci atunci blochează”ciripitul” dar altfel de ce să se transforme el în poliția gândirii. 🤐

Adi
Adi
1 year ago

Eu cred ca Elon a risipit banii pe Twitter. Dar e doar o parere. Da, internetul a democratizat prostia, dar libera exprimare chiar e fundamentala pentru dezvoltarea societatii. Elon nu a inventat-o, primul amendament al constitutiei lor a formalizat asta acum 200 de ani. Din ce se vede, nu a iesit haos, nu au regresat, chiar nu au probleme din cauza prea multei libertati de exprimare. Mai nou au voie si sa strige “Foc” in cinema fara probleme si tot nu s-a intamplat nimic rau. Din perspectiva asta, stangistii sunt niste idioti. Bezos e un mic rahat cu ochi, si… Read more »