Ro-Alert: Tot inutil

Ultima data când am dat față cu (in)utilitatea alertelor ISU a fost în 2019.

De atunci, toata lumea cu care am interacționat a avut aceeași părere. Eu am fost mai puțin afectat de astea, că nu prea am fost în zona de acoperire, dar mă așteptam că din 2018 până acum le-au pus la punct. Nu.

Se încăpățânează să trimită alerte de vreme rea însă le trimit după. Ultima dată alaltăieri, când s-a pus deodată, o ploaie spumegată, ce făcea pâraie – știți versurile.

Cu traznete, cu luat curentul și internetul după el, cu pierdutul semnalului la mobil pentru vreo 2 minute.

După vreo 15 minute, cam cand se lăsa pe tânjeală potopul, nu mai bătea nici piatra, doar curgeau apele prin curte de ziceai că a venit Oltu’ ăl mare, to’ma ce a sosit și alterta într-un bârâit enervant pe care a trebuit să-l anulez că eram în ceva ședință.

Am citit-o și scria că trebuie să mă adăpostesc și să nu plec nicăieri. Păi dacă eram ghinionist pluteam deja cu spume la gură până la alerta aia, sau ardea pelerina pe mine ca pe tata mare, de la trăznet.

Așa că am acționat responsabil și am dezactivat toate alertele de urgență că îmi sunt la fel de utile ca o traducere în limbajul semnelor pentru surzi, cât încă mai aud.

Poate mi-o fur vreodată din cauza asta, dar e OK, prefer să mor pe limba mea.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
hiqued
hiqued
1 year ago

Fix ca tine, si tot fix ca tine ma batea gandul sa le dezactivez, dar m-am gandit ca daca dau rusii ceva in zona si nu sunt vizat direct macar de radiatii sa stiu. Ceva imi spune ca mai repede o sa vina pe stiri. Aaaa, sa nu uit: mor de ras cand vad alerte de tip “NOW CASTING”. Sa mori tu ca stat, ai resurse cat mine cand ma uit in zare de pe prispa de ajungem la acelasi rezultat? Si alertele venite Marti au fost tari: 1. Alerta 1 la 17:29 zice in romana ca e valabila pana… Read more »