E-belea

Folosesc serviciile de facturare de la Smartbill si am primit avertismentul asta despre care stiam cate ceva, de la ordonanța trenuleț dar nu ce presupune.

Nu e numai despre e-facturi, e si despre e-transport. Mai multe aici.

S-au trezit romulanii și digitalizează ei tot cu scopul de KONTROL!

Pentru că afacerile din România fură la produse greu de verificat , gen alea in lista de risc, au făcut sistemul de e-transport , in care raportezi la stat ce transporti și unde , ca să facă ei controale și să te prindă dacă transporti ceva nedeclarat în acte.

Pentru mine chestia asta are impact zero , că nu vând produse cu risc fiscal. Vând doar servicii , fără risc fiscal, banii îi încasez prin bănci – trebuie să declar încasările că altfel nu iese “casa” , din extrasele de cont.

Chiar și așa viitorul se proiectează cu obligația probabilă ca toată lumea să emită e-facturi în format xml din ăla pe care să le urce în sistemul statului. Ciudat, in UK nu am necesitatea asta, pot să dau lejer facturi pe hârtie, scrise de mână, dacă vreau.

Nu că mă deranjează, rulez două companii care oferă servicii de IT, ar fi culmea să mă plâng că vai, mă omoară statul că vor documente digitale și integrate. Nu.

Dar vor scumpi un pic accesul la piața de business al unor nedigitalizați.

Eu amuzant că în UK, oficial, eu sunt nedigitalizat, nu păstrez in calculator documente digitale cu datele persoanelor fizice angajate și parteneri, că dacă aș păstra, ar trebui să plătesc o asigurare la un fond obligatoriu , cu privire la riscul GDPR, aia sunt doar pe jumulit, așa că muie.

0 0 votes
Article Rating
Posted in Uncategorized
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
1 year ago

Mda, cum lucrez 90% cu statul, intru si eu aici, ma descurc, nimic complicat, am certificate digitale, conturi SEAP, iar o amarata de e-factura nu-i nici complicata nici gaura in tavan. Da’ stiu o gramada de colaboratori sariti bine de 60 de ani care pana acum scriau facturile cu pixul, si daca le-am spus de e-factura ori o inceput sa scuipe si sa zgarie ori s-or apucat sa rada. Asta plus faptul ca se pregatesc o gramada de schimbari pe legislatia constructiilor, plus ca o sa trebuiasca cam toate actele de calitate incarcate pe serverele de la ISC. Dupa ce… Read more »

Alifie
Alifie
1 year ago

Exact. Dar ISC-ul ia niste bani ioropeni pe chestia asta, plus ca au o justificare in plus sa nu se mai deplaseze pe teren. GG

Alifie
Alifie
1 year ago

Emis facturi, incarcate in SPV
Ma suna cateva primarii, ca plm, tu ai emis facturile alea? Ca li se par dubioase.
Da, cois, sunt ale mele, marca banu’.
A, nu, ca nu putem, ca nu merg serverele pulii si nu putem sa verifica facturile. Sa le aduc eu pe chartie, si cand si daca o sa mearga verificarea la ANAF, fac ei plata.
Ahahahaha Tigania :)))

Alifie
Alifie
1 year ago

Sa le verifice daca corespund contractelor si alte pule maturi, si cand pornesc aia de la ANAF motoarele, doar sa dea ok. Da mi s-o confirmat de la mai multe primarii si de la mai multi colegi, nu accepta factura daca nu o prezinti si listata si la anafi. Intre timp motoarele de la anaf sunt gripate, nu numai ca nu pot sa se uite aia de la primarii, dar nici alte documente nu pot sa inregistrez. Sunt transferat la ,,tehnic” de 30 de minute la telefon dar acolo nu raspunde nimeni. Cred ca rada aia cu bulbuci si cu… Read more »

Fery
Fery
1 year ago

Ce vreti ba, bani de la institutiile statului? Ahahahaha.

In alta ordine de idei, daca ii ducea pe aia capul, dadeau 3 directive de astea si blocau totate platile de la stat pe niste tehnicalitati de astea macar vreo 3-6 luni, macar aveau si ei bani peste vara. Si stii ce e misto? Ca sunt sigur ca nu se revolta nimeni, numa mormaiau a nemultumire, da un beneficiar n-ar fi denuntat contractele sa-si bage pula in ei de tot. Eh, daca nu curge, picura, e ok si la plata la 120 de zile.

Alifie
Alifie
1 year ago

Nu-i nici o problema cu plata la 120 de zile, doamna avea vremuri in care primea banii de la Casa de asigurari de sanatate si dupa mai bine de 6 luni. Eu am avut primarii la care am incasat dupa 12 luni si deocamdata sunt in situatia in care trag de ei ca sa nu-i mai facturez pana la anul pe SRL ca sa nu devin platitor de TVA, iar la PFA mai am sanse sa ajung si acolo la pragul de TVA prin octombrie si o sa trebuiasca si acolo sa nu le mai iau bani pemtru o perioada… Read more »