E groasă cu avioanele

Am primit mailul asta de la SAS.

N-am inteles nicimic din ce zic ei cu aplicarea pentru capitolul 11, ca habar n-am ce capitolele pulii au aia in US, dar restructurare financiara nu suna bine si găsesc asta pe Bloomberg.

Astia au 1.9 miliarde de datorii. Au aplicat pentru insolventa in Statele Unite. Au 900 de piloti in greva.

Motivele sunt simple, astia s-au golanit, au facut doua companii subsidiare , ca sa angajeze acolo piloti morti de foame si sa concedieze dintre aia cu pretentii. Ca cum adica? Simplu, in timpul pandemiei au concediat 560 de piloti, unii ca asta, si acum stiu ei ca au de unde sa angajeze mai ieftini, n-au pofta sa auda de sindicalizati din astia.

Statele Suediei și Norvegiei au zis că se bagă la bailout, dar cu transformarea datoriei in ”equity” – adică, na-țio-na-li-za-re, că altfel e belită. Probabil că nu or să-i lase să falimenteze. Altfel , o duc superb de vreo 3 ani.

Eh, acuma cand visati toti ca plecam in vacanta, astia au vreo 30,000 de clienti afectati. Nu e problema voi aveti zboruri la alții. British, Ryan,easyJet.

Însă ăia de la Lufthansa o duc mai bine.

Germany’s Lufthansa Cancelling Almost 1000 Flights in July Due to Staff Shortages

Nu-i bai, nu sunteți doar voi fraieri. Eu chiar speram ca plecăm in vacanță vara asta.

Știi vorba aia – speri mata da speri degeaba. Bine dracului că nu am cumpărat acțiuni în aviație și adiacente că sugeam pula ca la barieră.

Primavara asta m-as fi îmbogățit dacă mizam pe shorturi la grămadă, nu pe acțiuni. Noroc că nu cred în modelul ăsta de speculă, că cine știe ce făceam dacă mă trezeam cu atâta profit pe cap, tocmai auzisem că măresc și ăștia taxele.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ronnie
Ronnie
1 year ago
n0p
n0p
1 year ago

chestia mai trista e ca BA (de ei stiu sigur, nu stiu de easyjet samd) au primit loans din partea gov UK (prin Bank Of England ofc). Si baietii au factut buyback la sharurile proprii, in timp ce dadeau afara oameni.
Acum ca au vandut bilete gramada, vor sa re-angajeze oamenii la aleleasi salarii. Si nimeni nu vrea.

Problema care mi-o pun eu e ca inainte de pandemie preturile zborurilor erau chiar ok, insa cu pandemia si cu acest “staff shortage” au sa creasca. Bye bye zboruri ieftine cu easyjet/BA.