Un pic cu Iedimborou II

Singurul motiv pentru care scriu două articole, sper că doar două, e că scriu de pe telefon și aplicația de android nu mă mai lasă să mai adaug nicio literă în articolul celălalt. Decât să mă ridic din canapea și să văd de ce, scriu aici.

Am ieșit din restaurantul cu pricina la ora 22:30. Dap, așa era cerul e 26 iunie la ora asta. Că de aia am mers, de fapt la Edinburgh, că voiam să merg cât mai la nor posibil. Ide e la Inverness , dar mi-a fost imposibil să ajung în timpul dat și până la Aberdeen, darămite la dracu’ cu cărți.

Am zis cu cinzeaca, mâncarea a fost bună și multă și n-am avut decât să mă las la vale pe alt drum spre hotel, că se știe că nu ai cum să te rostogolești în sus din puțul de potențial, decât prin quantum tunneling , dar nici ăla nu funcționează cu burta plină.

Așa se face că am văzut și o parte mai frumoasă a orașului, pe care o pun pe foaie mai jos. Cea mai frumoasă am văzut-o eu la hotel, dar nu v-o spui vouă pe aia și nici poze nu pui aicea, ce dracu’.

Pe de o parte, cam curat orașul. Pe de alta la 23:00 trecute, fauna din oraș este alta. Oameni mai treji dar nu cu mult , iar aia beți erau din altă tură decât aia de la ora 19:00-20:00. Oameni mai frumoși un pic. Nu că zic dar n-am văzut în viața mea într-un oraș civilizat oameni mai schimonosiți de urâțenie; da, sunt perfect conștient că nici eu nu sunt frumos, dar nici diform.

Cred că a fost din cauza marșului pride. A doua zi oamenii erau din nou normali. Nu am nimic cu treburile astea de gen, nici cu marșurile, dar cum pula mea se adună numai oameni care fizic arată cel puțin dubios ( nu zic de ce organe sexuale au în pantaloni, și nici că își vopsesc parul și pieile in curcubeie ) in grupurile alea nu știu.

In fine orașul e oricum mai frumos când e pustiu, din ciclul, păcat că e populat.

Ar fi un pic de zis despre hotelul Indigo, care are 4 stele prăfuite , dar are o poziție excelentă și o vedere cât de cât ok. Și de mall-ul din apropiere, care în ciuda faptului că de la distanță se integrează în arhitectura medievală a orașului ca un căcat cu moț ( nu, serios, dai un ochi de la castel și vezi ) cred că e cel mai mare mall in care am fost și arată decent pentru o clădire comercială+ pe terasă e un bistro, unde am băut o cafea și am savurat o vedere mișto.

A doua zi am fost in vizita la castel, dar atunci am observat că nu putem merge in vizită că trebuie să cumpărăm bilete dupe net.

Așa că am vizitat mai întâi muzeul național scoțian , in ideea că să treacă timpul. Băi, nu e cel mai mișto muzeu pe care l-am văzut, dar am rămas cu ideea că ne întoarcem cu copiii, când avem mai mult timp.

Am.pus mai multe exponate din mai multe domenii, mie mi-au plăcut cel mai mult două chestii.

1. Un detector de barioni funcțional.

2. Povestea rochiilor ălora umflate britanice care ne spune câteva chestii despre moda dă pă Anglea, cu slapi și șosete.

Rochiile ca astea. Nu mă pricep eu, dar aparent le-au luat de la francezi, iar aia le foloseau drept pijamale, dar ăștia au zis că nu e, că merge și pe afară și au început să se fălească cu ele. Bă, când văd doamne in pijamale prin magazine acuma înțeleg de ce . Încearcă să schimbe moda.

Altă chestie mișto e vederea de pe terasa muzeului. Cam mișto, merită drumul până la muzeu măcar pentru asta, nu mai zic că intrarea e moca, pentru săraci ca mine*.

*Te invită să donezi și tu 5-10 lire, iar eu sunt sarak, dar nu milog. Merită, am plătit sume mai mari impuse pentru mai puțin .

Îmi pare rău, e efectiv imposibil să mai scriu in articolul ăsta pe telefon. Mai era un pic de zis de 🏰 . In partea a 3-a.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
1 year ago

Chiar pare sa merite.
Mie nu-mi plac muzeele sau castelele. Dar asta e interesant.

Stropic
Stropic
1 year ago

De fapt e invers la rochii. :)))

Francezii au lansat moda din imagine cu robe a la francaise (da, dupa pijamale oarecum) si englezii n-au putut suporta prea mult asa dezmat si au lansat imediat dupa versiunea lor – robe a l’anglaise – care arata asa ca o rochie, fara inspiratie de pijamale. Ca sunt oameni seriosi, ptiu.

Doar zic, poate au alti stramosi aia in pijama de azi :))

ala
ala
1 year ago

recomand o tură prin Lake District la întoarcere. Merita, dacă-ți place natura.