Un pic cu Iedimborou III. La castel.

Că asta voiam să văd în orașul ăsta castelul. Băi, sincer, nu prea m-au dat pe spate castelele ăstora , dintre cele pe care le-am văzut până acum. Adică, Peleș, Pelișor și Castelul de la Hunedoara sunt lux față de ălea pe care le-am văzut în general prin UK. OK ăla din St Ives are o vedere peste orice aș fi văzut în România.

Ăsta e altceva. Nu am știut  că e așa de mișto, eu l-am ars de vreo 5-6 ori în Medieval II – total war că scoțienii, oricum îi luam , prin cucerire sau alianță, tot timpul se răsculau, se aliau cu danezii sau norvegienii și unelteau. Cum s-a și întâmplat în istorie.

Castelul in sine în afară că e mișto e un fel de muzeu militar, prea mult , a fost de parere soția , care e deja sătulă de războiul din Ucraina.

Ar mai fi de spus că are o vedere mișto și ăsta pe care am vizitat-o și un magazin de whisky pe care nu l-am vizitat că am uitat până am obosit și se făcuse ora de plecare.

De notat că tot nu am găsit un restaurant scoțian OK să încerc și eu specific local și m-a dus soția, dracu știe de ce, la un local spaniol cu tapas.  Cred că voia să nu beau bere înainte să conduc,  că doar mă-ta bea bere San Miguel și alte jeguri, in fucking Edinburgh!

Nu recomand .

In general.  Am vizitat orașul în ideea de  – dacă am pleca din Reading unde am merge și dacă ar merge copiii la școli că facultățile și le trece prin cap ideea că Edinburgh e centru universitar e o idee bună?  Nu, nu e. Sigur, e o idee mai bună decât Universitatea Craiova ( nu echipa de fotbal, bă ) sau Sibiu, dar altfel am mai multe dubii cu privire la calitatea vieții acolo , am văzut cam multe apartamente la demisol in care puteai vedea din strada cum stau șobolani și se uită la televizoare, sau.

Deși turistic  e interesant, nu zic nu, nu cred că aș vrea să ne mutăm vreodată acolo , dacă nu cumva e o situație de  ori acolo ori înapoi în București, deși nu-s sigur că mă convinge nici opțiunea asta.

Sigur, îl prefer altora – m-aș muta acolo înainte să mă mut in Birmingham, sau Coventry, sau Luton, de Londra nu știu ce să zic, nu îmi place dar față de orașul ăla…

Și da, am fost in Scoția și nu am făcut degustare de whisky. Nu am avut timp.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
1 year ago

Sibiul nu e chiar așa de rău

Fery
Fery
1 year ago

Ba io in scotia nu am reusit sa inteleg ce pula mea e negreala aia pe fatadele cladirilor? in absolut toate orasele de la glasgow la aberdeen vezi asa ceva. mai spalati-le drecu cu ceva, zici ca-s necrozate toate.