REVOLUT. POPRIRI. CLICK AICI SĂ INTRI ÎN PANICĂ ACUM

Se viraliză pe toate canalele știrea asta de la Fanatik care pretinde că ”se pun popriri” pe conturile Revolut și face o asociere cu ANAF.

De fapt e vorba de o decizie judecătorească pe fond, deja contestată, într-un proces privat inițiat de altă bancă împotriva unor datornici și care încearca ( 2021) să forțeze Libra Bank, ca terț poprit să execute conturile datornicilor, conturile însă ne aparținănd lor nominal, ci fiind doar beneficiari.

Motivul e că Revolut e înregistrată în România cam cum sunt Wizz și RyanAir și poți să le impui și să le impuți prea puține lucruri în instanța din România, într-un proces civil sau comercial.

Oricum nu contează. Speța se judecă din 2021 iar miza este precedentul și restrângerea spațiului de evitare a plății datoriei ( adică să nu mai poată beneficiarii să încaseze bani ne-popribili) mai mult decât execuția în sine, posibil că conturile ălora sunt goale până acum. Există alte instituții unde poți să-ți deschizi conturi.

Însă la câte share-uri văzui în 2 ore au dat lovitura ăștia de la Fanatik.

Asocierea cu ANAF și amenințarea cu popriri. Revolut Bank UAB e entitate înregistrată să opereze în România și se supune legilor cu privire la declararea conturilor și transferurilor bancare în valoare mare. Și e entitatea care prelucrează datele clienților lor.

Prin urmare, statul român deja ”știe” ce conturi aveți. Nu vreun funcționar anume, dacă îl întrebi, dar informațiile ar trebui să se afle deja în posesia statului român.

Ăia de la ANAF au făcut declarații cu privire la faptul că analizează veniturile românilor , inclusiv cele din Revolut. Se speculează că românii în general ( că în particular sigur că există) folosesc Revolut ca unealta principală să-și ascundă bani iliciți, spală bani etc.

În realitate, Revolut aplică ( cetățenilor de rând) un control mult mai strict decât celelalte bănci din România, cu privire la sursa banilor ținuți sau transferați prin ei. Mai strict decât ANAF. Practic vorbind, ANAF ar putea să-i întrebe direct pe ăia de la Revolut de unde au banii românii și le trimit ăia roabele de hârtii.

Realitatea nu are cum să fie așa, în condițiile în care au 2 milioane de clienți în România. In același range cu băncile mari. Sâmburele de adevăr cu privire la motivul pentru care românii au cont la Revolut ca paravan pentru ANAF se regăsește în modul cum ANAF impune popriri – la toate băncile , pe toate conturile, indiferent de suma datorată. În principiu ANAF ar putea ordona popriri și la Revolut, ideea e că nu toate conturile Revolut se află pe teritoriul României și rămâne de văzut cum se operează popririle și în cât timp, ideea e ca ANAF nu poate impune direct popriri catre Libra Bank, datorita cui apartin conturile alea. Sigur ca poate cerand in justitie o asemenea decizie, dar asta nu înseamnă nimic, problema e ca vrei sa platesti curentul si nu mai ai de unde, brusc.

Cel mai simplu ar fi ca ANAF să ceară / impună aceste popriri direct către Revolut UAB, dacă și cum se execută, o să vedem .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ionel
Ionel
1 year ago

Pe vremuri ANAF chiar punea poprire pe conturi si iti lua bani asa, ca avea un securist de pe acolo chef. Fara hotarare judecatoareasca, fara nimic. S-or mai fi schimbat lucrurile?