5. Bali. Ubud. Expați

Imigranții climatici sunt ăia pe care îi așteaptă europenii cu frică , că o să vie din Africa, din Orientul mijlociu, din dracu știe ce ghene depravate de schimbările climatice, sau că așa sunt ele și acum .

Fără îndoială că or să fie fraieri care or să vină și în Europa, doar ca să constate că Europa e doar pentru bogați snobi, care au bani de energie scumpă să se încălzească iarna și să se răcească vara, să scoată apă din piatră seacă, din ce in ce mai seacă, fie și in țările cele mai umede. Umede la pizdă, că iete ce zic ăștia de la Thames Water , care-s un fel de ApaNova sudului Angliei.

Asemănarea cu ăștia din București e că pierd la fel de mult din conducte, nu de alta.

Nu mai udați gazoanele, etc, că altceva oricum mai greu să crești. Nu contează în Europa avem civilizație. Da, cu rotine. Între timp niste albi mai socotiți își încearcă norocul prin dosuri din astea de lume, unde ruleta climatică scoate ceva bulan. De pildă, in Bali, deși au aceleași îngrijorări cu privire la episoade de secete și valuri de căldură și au luat măsuri încă din 2007, altfel, momentan se observă doar mai multă ploaie în sezonul secetos. Aparent nu destul de multă pentru cât a crescut consumul, din cauza turismului. Deci tot omul și populația e cea mai mare problemă.

Dar ce spun și lumea deja vede e că potențialul pentru refugiere climatică e mai mare in zone de genul ăstuia in jurul ecuatorului, decât în Europa cea secată de resurse. Iar unii Europeni o iau deja încoace. Presupun că lasă loc sa vină refugiații climatici acolo, lol .

Ăștia , de exemplu, construiesc cartiere de expați. Pentru.

Damara Village Ubud Alaya Collection
+62 812-3868-7779
https://maps.app.goo.gl/gxKvddSgfEb6zdxf6

Poftiți de cumpărați. Nu e reclamă, e să dați un ochi.

Un apartament de 100mp in Ubud cu 3 dormitoare, sau în Denpasar e vreo 50,000 de euro, din ce zicea șoferul cu care am umblat o zi ca ghid.

O vilă mai acătării e la vreo 350-400,000 de euro. Da, nu se compară cu alea din UK hahaha, rotfl,dual-shock-lolz.

Atenție că sunt și mai ieftine , dar lease pe 20-25 de ani, pentru ăia fără copii sau pe care îi doare in pulă de copii. Aceasta nu e o invitație să investiți că nu am nimic de câștigat. Va spun doar că alții fac asta.

Și o parte din motivele pentru care fac asta o să le găsiți înșirate pe aici, în afară de faptul că au bani.

Cea mai nașpa parte e că au 🌋 vulcani. Activi. Doi. Batur a erupt din 2017 până prin 2019. Deci ai șansa să dai un ban pentru locuri in primul rând.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
1 year ago

… mai au si alte mici hazarduri: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3075886/

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Într-adevăr, mici. Nu știu dacă erai p-aici la primele 5 valuri de COVID.
Iar de droguri, mna nu știu ce să zic, mie nu mi-a dat nimeni cu forța, iar pe stradă am văzut mai puțini drogați decât în Mallorca , de exemplu.

Petre
Petre
1 year ago

Au si tsunami. Nu numai ala mare, au fost si altele mai mici intre timo. Si astea tot cu morti si disparuti.