8.5 Gili Trawangan – Insula de scufundaci

Sunt o mie și-una de resorturi de scufundări pe insula asta. Toate cu certificari de SSI, Padi , toate cu piscine de antrenament, toate cu bărci, unele mai bune , altele mai puțin, dar toate au făcut foamea în ultimii 2 ani.

Luase soția cazare la un hotel care era direct resort de scufundări, dar a schimbat că m-am încruntat eu că ce e aia ”nu au apă caldă” – mergem în București în vacanță? Ca o paranteză așa sunt astea de scuba, nu-s pe lux, sunt frugale pe partea de confort, că scufundacii altceva vor să vadă și să trăiască. Mă rog, eu nu sunt atât de scafandru, carevasăzică. Bine, aveau ei apă caldă dar de la panou, cum se nimerea , nu că ăia la care a luat pe urmă cazare aveau în altfel, dar măcar mai aveau niște stele.

Nu contează, in textul ăsta altceva vreau să spun, anume că pe insula asta toată lumea e angajată în servicii de scuba, certificări de scuba, fie la nivel de agrement, fie de instructori, servicii de snorkeling ( echipamente, transport cu ghid) și cam asta, că n-ai altceva ce să faci pe un moț de pământ de 2 pe 2 kilometri, poate să fumezi iarbă și ciuperci și nu mai ai nevoie să cauți pești și broaște prin baltă.

Iar am venit pregătit, ca mereu, cu camera arsă, am zis că îmi cumpăr alta și n-am avut de unde, am zis că închiriez și la prima scufundare am uitat, la a doua i-am zis instructorului daca are una de închiriat și a zis că desigur, mi-o închiriază pe-a lui pe 350 dă mii de IDR.

Nu că a fost mult 23 de euro, cât o scufundare cu totul costa vreo 32 de euro la ei, asta pentru că sunt scufundările ieftinoaie. Cu steluțe**

Acuma, mie mi-a placut enorm scufundare aia cu niște broaște țestoase și am zis sărumâna mult că le-am putut și filma, iete-le mai jos.

Dar camera dumnealui era o copie indoneziană după gopro și se vede un pic la calitate.

Uite, de exemplu, a doua filmare, din a treia scufundare la Shark Point. Mult mai bine, făcută cu un Go Pro Hero 9.

Ocazie cu care, uitând-mă în retrospectivă la ce am firmat cu camera mea Swiss Go – bine dracului că s-a ars. Direct GoPro cumpăr , nici nu încape discuție. Un prieten filmează cu DSLR, da’ pentru mine ăla ar fi ca o bilă de picior.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments