Strângeri de Co…gaze

Rusia oprește gazul. To’ma când se cotcodăcea șefa la Uniunea Europeană că le plafonează rușilor prețul la gaze. Adică ălora care le produc.

Și Putinache – evident a ieșit cu “ia pula că nu vă dau și nu aveți ce plafona” – jocul cu care clipește primul.

Timp în care Rusia nu mai are unde stoca și nu, nu se poate opri extracția că pe urmă se pornește greu, sau nu se mai pornește niciodată că costă prea mult.

La un moment dat instalația procesul asta merge pe pierdere dacă tot arzi gaz și nu vinzi, că ai oameni de plătit, uzură la echipamente, dar aia e , un joc de atriție, resursele sunt până la urmă la ruși. Ei au ce arde, până una alta, să sperăm că încălzirea lor globală ajunge până în Uniunea Europeană.

Altceva mă gândesc . Ăștia se pare că ard gaze de 10 milioane de dolari pe zi – mamă câta focul, ce grătar făceam. Adică la 300 de milioane de dolari pe lună.

Nouă ne pun ăștia taxe că auzi că poluăm prea mult. Pleacă mai încoa , la Ucraineni distrug, aruncă rachete , consumă râuri de petrol să mute camioane și tancuri doar ca să se bată.

Cred că o să se supere soția pe mine un pic dar simt nevoia și nu e criza vârstei de mijloc , că eu nu am de gând să mor până în 90 de ani, mai e.

Dar sunt un pic ofticat și unde voiam sa cumpăr o rablă hibridă pe care s-o bag in priza lângă casă pentru mers prin oraș prin UK, acuma vreau una cu motor de țărănete și să dau rolling coal la toată lumea; ce pula mea, mă!

Nu cred că mă lasă soția sa iau chiar ceva de genul ăsta, dar orișicât.

14 Replies to “Strângeri de Co…gaze”

 1. Sunt curios ce prețuri vor avea, gazele în iarna asta.

  Până la urmă rușii la un moment dat trebuie sa deschidă robinetele.

 2. Sunt curios ce prețuri vor avea, gazele în iarna asta.
  Până la urmă rușii la un moment dat trebuie sa deschidă robinetele.

  Eu sunt curios doar de ce pret vor avea la consumator, ca, vezi tu, pe piata internationala, adica la bursa, probabil ca vor fi scumpe, un pic mai scumpe decat iarna trecuta, sau si mai scumpe.

  Dar sunt doua aspecte – 1) Companiile de energie deja au cumparat / pariat pe gaze la bursa futures pentru a netezi un pic fluctutiile – iar eu sunt curios daca astia tot profit 300% fata de inainte de razboi raporteaza.

  Ca e vorba de masura japcii si a golaniei, mai mult decat masura penuriei.

 3. Greutatea medie a unei baterii este de 500kg. https://axlewise.com/electric-car-battery-weight/ Acum nu se stie cum au calculat media. Dar se pare ca sunt masini cu baterii de cateva zeci de kg si masini cu baterii de peste 1500kg, conteaza cate se vand din fiecare categorie.

  “Vrajeala green deal” este valabila pentru tarile civilizate, gen noi respiram aer mai curat prin orase iar aia de prin Congo sa ii tina Dzeu cat mai fertili si sa faca 6-8 copii ca sa aibe cine lucra in mine. Tarile “civilizate” consuma cele mai multe resurse, polueaza cel mai mult si profita de oamenii din tarile sarace.

 4. Daca inainte mai aveam ceva dubiu, acum sunt ferm convins ca nu o sa imi iau o masina electrica. Mai greu va fi dupa 2036, cand planuiesc sa vanda doar masini electrice. Dar sa ajungem noi pana atunci, vedem ce va fi.

  Personal inca sunt de parere ca GPL-ul e o alternativa inca OK. Nu inteleg de ce prea putini producatori de masini au in oferta lor asa ceva.

 5. Da, o sa rupa cu campania asta – greva foamei de la aia care au bani de Tesle, unii care traiesc cam cel mai bine din Europa, genereaza empatie 0 🙂 .

 6. Masinile electrice sunt scumpe dar deocamdata cica ar fi mai ieftin. Un coleg care si-a luat tesla a zis ca il costa cam 7lei/100km.
  Ramane de vazut cum se comporta bateria in timp si cum evolueaza preturile la curent, dar momentan nu pare o alegere proasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.