Management afro-american: Jackson, MS

Există orașe mai nașpa decât București, lol.

Vedeți tweetul ăsta:

Nu curge un pic de rugină, cum se mai întâmplă după lucrări de mentenanță, nu. Așa curge “apa” ăstora acuma.

America e “capitalistă” știți cum merg treburile acolo, americanii sunt oameni liberi și independenți, ei vor infrastructură de boieri, toată lumea mașină și așa mai departe. Vor drepturi. Numai că toată infrastructura pe care o vor ei costă și nu toate orașele / statele își permit costul.

O să revin la subiectul ăsta, momentan vreau doar să vă las cu o idee când vă agitați va vreți locuri de parcare, străzi largi autostrăzi – toate astea vin cu costuri. Care înseamnă taxe pentru voi, nu că acuma ați plăti puține. Doar gândiți-vă la ce vreți de fapt.

Problema la ăștia e destul de serioasă.

Orașul ăsta , capitala statului Mississippi, nu e foarte mare. 200.000 de locuitori cu o populație metropolitană ( suburbii ) de până la 600,000. Nu se compară cu Bucureștiul la mărime, doar la lipsa apei, deși la ăștia e mult mai serios , 150,000 de oameni nu au apă.

De ce e asta interesant. Ăștia au probleme demult , nu de acum. In 2019 au cerut ajutor ( bani ) să își refacă infrastructura. Au primit muie. In 2021 statul Mississippi a primit 75 de milioane de dolari pentru refacere infrastructurii de apă. Nu cred că e așa de mult . Neclar câți bani ajung în orașul ăla, judecând după cum arată apă, probabil nimic.

De ce?

Well într-o contorsiune de tip #BLM, cineva încearcă să explice că aici trăiesc 82% negri și albii nu mai domină zona , prin urmare nu mai sunt interesați să facă nimic , să se distrugă comunitatea.

Uită să menționeze cum criminalitatea e peste dublul mediei din Statele Unite. Presupun că nu e relevant. Sau faptul că au daily shootings , că activitatea de a merge la cumpărături e considerată “hazardous”, că au 4000 de case abandonate.

Altcineva mai jos zice că banii merg in suburbii la comunitățile de bogați.

Se vede in text cum se vaită că pe lângă că sunt negri, au și salarii mici 15-25,000 dolari pe an. I-auzi pula mea. Păi și din ce bani, exact să se facă infrastructura? Cumva din bani de taxe?

Valoarea medie a unei proprietăți de acolo e 130k dolari , iar taxa pe proprietate la 0.83% pe an. Asta face pe la 1000 de dolari pe an. Iar orașul are un layout tipic americano-britanic, preponderent case.

Adică un layout scump de infrastructură. Gen dacă vrei apă curentă , drumuri cu multe benzi și plm. Si nu produci nimic .

În același timp, la 4000 de case abandonate au o populație de 1500 de oameni “homeless” – bine ați venit în paradoxul taxelor. Asta înseamnă aproape 1% din populația orașului.

Ghinion.

Albii sunt rasiști, fără îndoială, dar na. Ai un oraș aproape fără albi și singurul lucru pe care îl poți face el să observi că erau buni poate și niste albi bogați prin zonă. Dar s-au tras mai încolo, in suburbii, nu vor ei să se bage să ajute comunitatea, că așa sunt albii, mereu de vină, te lasă cu curul în baltă când ai mai mare nevoie de ei . Black lives matter, da’ pentru cine?

In interesul obiectivității sunt de părere că nu e OK să tragem concluzii de la doar un oraș, ar trebui să mai vedem și altele, poate sunt alte date. Poate.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
1 year ago

Da cum adica albii incearca sa distruga comunitatea? Ca sa plece ei unde? Ca doar nu o sa emigreze in alta tara, nu? Tot in orasele cu albi se muta nu? :)))

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Aaa, nu ideea lor e că vor unii să îi alunge de acolo și să le ia lor bogăția, orașul și terenul și după aia îl curăță și se bucură de el ( gen cresc preturile la case alea ) .

Ei nu observă că în primul rând aia care au plecat probabil au vândut ce aveau ei în pierdere, mai întâi.