Operațiunea Monstrul din Loch Ness: 4.1 – Ferestre / 2

Urmare de aici. După ce mi-a montat meșterul ferestrele la birou și la camera tehnică , i-am cerut ofertă pentru toate ferestrele casei. Și mi-a dat de m-a julit. Ăsta, de m-a jumulit, voiam să zic.

Cam ăstea erau cerințele. Pe care nu le-am obținut nicicum , dar să trecem peste, c-așa e viața de la un cap la altul.

De data asta voiam tilt & turn, că am zis că să treacă de la mine și să iau casement ( din ălea de se deschid în afară la birou , că vin mai repede). NU au venit mai repede și sunt gunoaie, invenții de engleji handicapați.

O fereastră.

Două.

Trei.

Si dacă se poate, și un sistem de uși glisante de terasă pentru intrarea în conservator. Nu s-a putut pentru că preț

Primul lucru care nu s-a putut a fost geam tripan cu foaia de afară laminată. Știu că pare ciudat, da’ treceți peste, așa e pă Angliea. OK, hai cu două și exteriorul laminat.

ȘI O UȘĂ DE EXTERIOR.

Douăj’ de mii de lire, cu montaj inclus cifră rotundă.

Eram în România atunci așa că l-am băgat în pizda mă-sii și am cerut ofertă la unii foarte competenți, acitim. Am primit ofertă de calitate mai bună decât am cerut mai sus – 10,000 EUR – fără montaj și transport în UK. Problema era că-s grele mai ales ușa de terasă, nu aveam transport, nici unde să le stockez și am mai așteptat.

Am cerut de la QFort fără ușa de terasă, că aia are vreo 300 de kile, o descarcă mă-ta, și a ieșit pe la vreo 6000 euro ferestrele – mai bune decât ce i-am cerut ăstuia și ălea ( cu cadre de 85mm ), cu transport inclus. Vreo 3000 ușa de exterior. Bun, dar tot trebuia să mă ocup de montaj.

Omul meu a zis că le montează el și îmi face el ofertă de montaj cu survey – păi fă-mi coaie mai repede, că uite oferta de ferestre, pula, trăgea de timp.

Până să caut alt montator, am primit o ofertă e facebook de la unii din oraș, pe care îi mai întrebasem de sănătate cu luni în urmă și nu au zis nimic. Am completat ceva la campania lor pe facebook, într-o săptămâna a ajuns unul la ușă am discutat, a măsurat, mi-a trimis ofertă și am semnat a doua zi. Pac-Pac .

6219 lire ferestrele ( fără cea de terasă) cu montaj inclus. Ușa de exterior. 2561. In total , sub 9,000 de lire montate.

Ce nu sunt. Nu sunt tripan glazed cu laminat, sunt duble-glazed laminat. AIA E. Nu e ca m-am chitroșit eu, e ca nu aveau decât pe un profil care nu era tilt&turn ( oscilobatant), ci de-ale lor ( casement) . N-ai ce să faci aia e.

Datele tehnice sunt sub alea din Romania, dar futaiul era atât de mare să le aduc și să caut montator, că mi-am băgat pula. Puneți, coaie, de ale voastre.

Calitatea ferestrelor este peste calitatea celor din birou, dar sub nicio formă n-am ajuns la u = 1.0W/m2K. Dezamăgire totală pe planul ăsta, dar vreau să am părul în cap de aceeași culoare, nu mai am tragerea de inimă din tinerețe, să mă cert cu toată lumea până când fac ca mine. Am luat ce-au avut ei de oferit cel mai bun și aia e.

Arată bine, se simt bine, le-au pus peste vreo 2 luni.

Cu ușa e altă treabă, aia am comandat-o și când m-am întors în UK am aflat că stăteau degeaba cu comanda pe stoc că nu au încuietoare smart. Că eu am zis ca vreau ială Yale d-aia smart.

Dacă știam le ziceam s-o aducă și p-aia cum o fi, că pun eu ială yale d-aia smart pe ea.

Nu știu când o veni și aia. Mai sun, mai întreb. Mai trece un an, mai dăm un pic înainte. Până plecăm d-aici terminăm cu renovatul. Nu e grabă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
1 year ago

‘ai de plm! ‘AI DE PLM!

Mad
Mad
1 year ago

Nu. Eu te intrebam daca mai bagi bani in casa asta.
Daca vei sta in ea normal ca o faci pe gustul tau.
Dar, de-a lungul postarilor, tu ai zis ca e o alternativa si vanzarea casei.
Asta intrebam : suma investitiilor nu e prea mare( in caz ipotetic de vanzare , recuperezi tot) ?

Buruc
Buruc
1 year ago

Un singur comentariu pe mai jos, n am citit toata pov investitiei
“ – batea vantul prin casa – acum am CAM rezolvat problema asta aici , oricum e mult-mult mai bine,”

99% din englezi n ar plati in plus pt imbunatatiri in zona asta pt ca pur si simplu nu i deranjeaza. Frigu si vantu par asa in adn, altfel se sufoca, isi da drumul la geamuri.

Ca o paranteza, cat de bine crezi ca e izolata asta?!
. https://www.zoopla.co.uk/for-sale/details/61430370/

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Probabil că nu e izolată deloc, dar eu mișto căsuța.