Operațiunea Monstrul din Loch Ness: 4.1 – Ferestre

Un alt proiect , o să scriu mai multe, poate altă dată, acum sunt pe fugă,include montajul a doua ferestre din PVC.

Pentru că i-am supărat pe cei care mi-au montat fereastra de la baie, am lucrat cu meșterul proiectului care a zis că aduce el calitate and shit. Da, da – saga termopanelor in UK o să se termine când plec de aici. Ca informație, nu mai sunt așa de ieftine nici în România, dar cu siguranță în restul casei nu din UK vor fi ferestrele. Am terminat cu ăștia pe partea asta.

Mai mult a doua parte. Omul e GG, de data asta le-a montat așa cum ne-am înțeles, nu prea am ce să îi reproșez și nici nu am să o fac, de partea lui de treabă sunt mulțumit.

Acuma, ferestrele arată bine, după propria mea scală de valori. Dar calitatea construcției este ieftină, comparativ cu ce vezi in România. Sunt mai slabe și decât fereastra de la baie, deși am plătit mai mult relativ la metrul patrat.

Arată mai bine decât așa , oricum.

Montaj cu compriband, băi in UK e șmecherie asta, ăștia încă bagă spumă poliuretanică din greu, ca la țară. Sarumâna meștere, gen.

Atâta că afară e vopsit gardul, înăuntru mânerele din cel mai ieftin material sunt crăpate.

Iar izolația fonică pentru care am plătit special – sticla e din două foi ( că nu a fost in stare să facă cu 3 , nu de alta ), una de 3.1.3mm laminată, alta de 4mm – e nu inexistentă dar slabă -> circa 18 db .

Vezi mai jos zgomotul de fond afară ( trec mașini pe stradă la Rush hour ), față de înăuntru.

Termopanele Gealan din 2012 /București atenuau cu circa 30db după izolația exterioară a blocului. Contează și asta , pentru că nu tot zgomotul intră prin ferestre și mă aștept ca după anveloparez după ce schimb ușa de intrare și pun ușă la birou să mai crească atenuarea și în birou, dar cât să fie…

La țară atenuarea blochează aproape total cântatul cocoșului din curte.

Știi care e treaba? Că măcar am platit 4300 de lire pentru două ferestre de calitate proastă, dar care arată bine. Asta și încă una la o cameră tehnică.

Vedeți voi grinda aia de deasupra ferestrei de mai jos , aș fi surprins sa ghiciți cât a costat, o să brevin in episodul următor, pentru a certifica că eu sunt cel mai prost dintre pământeni.

Relativ la preț pe metrul pătrat e dublul față de suma plătită anul trecut tot în UK pe fereastra de la baie care, calitativ, e semnificativ mai bună. Dar nu mi-a plăcut mie că nu au montat-o ăia unde trebuie. Astea sunt la fix, doar că sunt proaste.

Încă o muie Anglia . De la Anglia, să mă exprim corect până nu uit, ca Raducioiu, și limba română.

Mă gândesc insistent la un cuvânt încercând să-i dau alt sens, că sunt montate la parter: defenestrare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Sip
Sip
2 years ago

Sunt cu spross-uri lipite pe sticla atat la interior cat si la exterior? Ai remarcat la altii cum rezista in timp?

0040
0040
2 years ago

De curiozitate, daca o scoti la vanzare sa te muti in alta zona, scoti la pret valoarea initiala + cat ai investit s-o aduci la conditia actuala?
Bag de seama inca mai investesti…

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Raspunsul exact si foarte bine documentat ( tldr) este ca nu stiu. 🙂 . Ca depinde cand o vand si ce se intampla cu piata in viitor. Detaliile: Daca o vand azi, cred ca da . Am platit 395,000 – nu am platit taxe de timbru. Am mai bagat pana acum aproape 90k lire. Nu am calculul exact, ca am unele lucruri in desfasurare. Dar, ca sa pun problema simplu, in acest moment -> exista pe piata o singura casa detasata cu 4 dormitoare ( a mea a fost cu 3, dar dupa conversie garaj in dormitor sunt 4 )… Read more »