Dacă Simion are dreptate, poliția i-a făcut un favor

Situația e complexă și prezintă umflături. Simion a zis că poliția l-a arestat pentru prostest, iar miliția s-a scuzat că nu, că l-a reținut pentru permisul suspendat. Titlurile de presă acuma o bagă că ”are dosar penal că a condus fără permis”.

Dacă are dreptate și acolo e vorba de un dosar penal clasat ( chit că se cacă pe ei acuma )și de o sancțiune necomunicată , atunci va dovedi că poliția acționează abuziv și vrea să îi închidă gura pentru proteste ( chit că poate e vorba doar de incompetență instituțională, ca de obicei). Și face voturi și cu reținerea și cu dosarul penal din care o să iasă victimă.

Evident că nu știu cum e treaba, dar dacă e așa, iar e o situație de ”bine jucat”, ”muie autoritățile statului pentru incompetență”.

2 Replies to “Dacă Simion are dreptate, poliția i-a făcut un favor”

 1. Nu stiu, cum ar fi notificat ca i s-a retinut permisul?

  O scrisoare in posta? Sau trebuie sa semnezi undeva?

 2. Nu știu exact că nu cunosc speța in detaliu, de aia am zis “dacă”.

  In general notificările trebuie comunicate prin poștă, da, sau personal, sub semnătură.

  Prin urmare dacă există un P.V. semnat de Simion, sau o comunicare livrată cu recipisă prin poștă, atunci e notificat.
  Asta merge DACĂ nu este contestată suspendarea,cu dosar pe rol.
  Habar nu am, dar din ce am citit el se apără că a avut un accident soluționat amiabil ( pentru care victima nu a depus plângere). Asta echivalează cu faptul că nu a recunoscut că ar fi fost rănită în urma accidentului. Și că procuratura a început totuși o cercetare penală, care a fost clasată.

  https://www.g4media.ro/update-ancheta-accidentului-produs-de-george-simion-ar-putea-fi-reluata-procurorii-locali-nu-erau-competenti-sa-investigheze-un-parlamentar-daca-judecatorii-aproba-redeschiderea-dosarului-acesta-va.html

  Sunt destule găuri aici. Dacă soluționarea amiabilă s-au făcut cu formular de constatare amiabilă, poliția nu are nicio treabă; sigur, se pot sesiza din oficiu și pot cerceta, dacă suspectează că de fapt au fost victime, dar victimele sunt influențate să tacă, dar nu pot decide printr-un PV suspendarea dreptului de conducere pentru că s-a produs un accident. Dacă există încălcarea vreunui articol care se se sancționează cu asta , da. Dar accidentul in sine nu e suficient.

  Dacă există un PV nu prea mai are sens soluționarea amiabilă, că aia e o soluționare dispusă de poliție.

  Eu nu știu cum e situația și cine minte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.