România nu are mozzarella?

Când s-a apucat soția de făcut pizza era pandemie și n-am avut prea multe condiții, făină, drojdie ( valorile standard din vremea aia ) , cașcaval salam de Sibiu și oricum ieșea mai bună decât pizza din restaurante în general, că aia se învățaseră să vândă gunoaie slinoase – nu știu ce mai vând acum că nu prea servesc.

Am observat, fără îndoială, că nu tot cașcavalul e la fel și că in general problema era că lăsa un pic cam multă grăsime. Când am continuat pandemia în UK, soția a trecut pe  mozzarella și a schimbat rețeta din pizza Margareta in Marguerita , cum se și marketează.

Tura următoare, ne-am întors în România, in Romania faci cu ce găsești acolo. Pizza tot bună, dar nu are același gust și iese cam grasă.

Ar fi de spus că m-a pus să caut mozzarella prin supermarketuri și  în provincie nu prea găsesc. Nici un București nu e cine știe ce , dar orișicât, acolo găsesc ÎN UNELE LOCURI produse OK .

La mine la olteni, cam nu prea. Am găsit, lăsând la o parte prețul care demonstrează lipsa de volume și faptul că e tratat ca un produs exotic , ba prea puțină, prea veche și prea de calitate proastă. Am încercat, dar nu prea se poate. În Romania facem pizza cu cașcaval și pace.

Aici deja facem pizza cu cam ce se găsește mai bun.

Adică asta de la Galbani și mai e una de-i zice Ann’s Diary Grated Mozzarella , care zilele astea nu se prea găsește, dar in fine, ați înțeles ideea.

In România, in teorie, găsești Mozzarella din aia bună la Auchan și e chiar mai ieftină decât în UK.

In practică, de ultimele două dați când am căutat atât la supermarketul de la AFI din București, cât și la ăla de la mall din Vâlcea nu am găsit.

Aia e. Bănuiesc că romulanii nu fac pizza acasă, fie o fac tot ca mine cu cașcaval, s-au dat bătuți. Treaba e că între timp practica asta a căpătat amploare de tradiție și nu mai merge că om vedea unde om face. Duminică soția face pizza și pace.

Am un prieten care are un restaurant italian/ pizzerie de vreo 15 ani cred. Bănuiesc că trebuie să îl întreb pe el de unde cumpără mozzarella…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
1 year ago

E buna = hipocalorica.
For you merge insalata caprese without toast. Da’ mai mult rosii .

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Pizza e pentru copii. Dar mananc si eu ca e buna.

Doru Vlad
Doru Vlad
1 year ago

Ce mă? Aia Galbani e la Kaufland căcălău! In plus eu iau direct “dă pă Italea” de la magazin de produse italiene Fior di late Filone sau Firone, nu mai știu sigur ca-s pe baltă. Copilul e fan Four Chesse Mix de la Lidl. Concluzia mea? Brânză de calitate pentru pizza se găsește și in România si nu greu, dar e cam scumpă iar pentru majoritatea românilor pizza de casă e cu ce au prin frigider, asa ca daca ne ducem in zona faina 00 de pizza si brânză premium găsim puțin cunoscători și mai puțini care să o si… Read more »

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Ce mă? Aia Galbani e la Kaufland căcălău! O fi la tine, sau or fi băgat de când am fost eu ultima oară… Bănuiesc că poți să mă crezi e cuvânt că nu am o problemă cu prețul la brânză. și mai puțini care să o si facă după reguli. Nu știu care sunt regulile, dar știu sigur că nu îmi place pizza din făină 000 – mai mult cu integrală , neagră. Apropo maine e zi de pizza. Dacă guști ce face bucătarul filipinez reevaluezi tot ce înseamnă pizză făcută de români Și la mine. Nu prea am ce… Read more »

Stropic
Stropic
1 year ago

E mai mult mozzarella proaspata sau rasa ce e drept.

Mie imi place proaspata chiar mai mult. 🙂

Gouda? Cheddar, ca doar esti in uk?

buntzi
buntzi
1 year ago

Aș zice că mozarella aia din poza ta e pentru ras și folosit în sosuri, nu pentru pizza. La pizza pui de-aia proaspătă, care se găsește la punguțe (125gr, vreo 7 lei bucata marca proprie a lanțului respectiv, fie kauf fie carref fie ce ai tu p-acolo). O bulcă de-aia de 125gr e suficientă pentru o pizza de vreo 30-35cm diametru. Singura chestie e că e indicat s-o lași la scurs pe niște servețele de bucătărie înainte de folosire.
HiH

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Nu știu dacă se vede felia de pizza desenată pe ambalaj. Am folosit din aia proaspătă , tot în UK, că nu am găsit nici din aia … Dar 125 de grame nu sunt suficient pentru o pizza, stai că îți pun o poza mai încolo. Soția folosește 2 calupuri din astea de 400g și o pungă de 500g din aia gratinată ( dar nu fin ca parmezanul, ci mai mare ) pentru 4 pizza normale ( nu știu de cate grame ) și una mică. Treaba e că au blatul atât de subțire că nu poți să pui chestii… Read more »

buntzi
buntzi
1 year ago

Ah, e tipul ăla de pizza. OK, atunci da, trebuie clar cantități…