Ce-ți faci cun mâna ta “Cel mai bun ardei”

Cum era aia cu ca sa gătești ai nevoie de planificare bună. Aveam de gand să fac niște ardei umpluți într-o zi de joi dimineața, ca să nu mai fac sâmbăta că mă trezesc târziu, ăștia durează până fierb și sunt gata dâncolo de nimiaz. Zic sunt eu gata să încep, ardeii decuseară așa.

Cu planul făcut, am comandat pă online toate îngredientele de la Sainsbury, să vie miercuri dimineațăși mi-am ținut respirația că n-aveam poftă să plec pe jos la cumpărături, dar mai ales timp.

Au venit, am măsurat, am ștampilat, așa a rămas.

Joi dimineața m-am trezit un pic mai târziu decât planul, dar zic că hai că până încep munca le dau drumul în oală și mă duc la treaba mea.

Scot carnea tocată, o amestec, că era porc și curcan, rad ceapa, plâng, mai ales de foame că sunt la un fel de dietă cruntă, mai toc ce se mai toacă pe acolo, dau să beau un țoi de coniac, dar îmi aduc aminte că nu e ora potrivită și-l arunc în compoziție cu scârbă, mai amestec, scot ardeiul să-l eviscerez, cu calm ca mai aveam cateva minute pe ceas. Ardei erau ficși la număr, deși eu am comandat unul în plus, așa fac mereu, că nu știi. Nu știi când vrea să gătească careva ceva cu ardei și bagă vastul, cum s-a și întâmplat, făcuse soția o ciorbă cu găluște și nu știu ce cărnuri.

Îi spăl îi pun în oală, mă uit ce frumos arată ei, și m-apuc.

Pentru că eram încălțat cu fesul n-am observat că ultimul era , nu știu cum să zic, părea degerat și dezghețat, ceva de genul ăsta, deși nu știu cum că nu a venit înghețul și nici n-am cumpărat legume congelate. În fine, în poză se vede ăla galben de sus mai desumflat așa, dar ochelarii mei erau dracu știe pe unde. Când mi-a venit în mână am remarcat, i-am înjurat p-ia cu livrările online și mi-am promis că de acum nu mai cumpăr niciun pic de apă de la Sainsbury’s când merg eu cu picioarele mele să cumpăr legume, ca să nu măpăcălească ei. Ce legătură are? Are c-o să cumpăr apă numai cu livrare online, de la 50 de litri în sus futu-le morții în gură, să ia să care. Și o să și răspund la ușă cu întârziere, adică ca și până acum.

Cel mai aproape loc de unde pot cumpăra un ardei dimineața e la vreo 700-800 de metri pe jos. Haida. Nu, nu pe jos, cu mașina, doar că n-ai unde să parchezi așa că du-te la următorul. În 20 de minute eram acas, târziu la muncă, dar am mai întârziat un pic , că a trebuit să pregătesc și ardeiul ăla, să bag compoziția în ei, să călesc niște legume, pentru zeama în care să fiarbă până scad și au mai durat și ălea un pic și pentru ce, că eu eram în greva foamei și m-am dus nervos la calculator cu un pahar de apă cu vitamina B, unde am visat ardei și chiftele din carnea rămasă. În sensul că pe ălea le gătea mama soției și mai adia o briză din bucătărie, futu-i morții ei de hotă, acuma mă gândesc la ăia care zic că open space e cel mai tare că îți iei hotă puternică și îți bagi pula în ea să ți-o sugă, aia faci.

Ardeii au fost gata după ce mâncasem un pic de varză cu rață, gătită tot de mine anterior, și varza și rața aduse tot din România, nu ca tipul ăsta, dar aproape. Mi-am luat o ladă frigorifică de mașină , lol, revin eu pe temă. Bă, altceva, păcat că varza aia puțină a avut deja 200 de calorii și atâta e voie. Hai și două chiftele că mă tăvăleam pe jos de foame

După timp s-au terminat ardeii ăia, dar eu aveam muncă, a mânca soția și cică ”sunt ce mai buni ardei de când faci tu” – ei n-arătau cine știe ce și mă rog, puteam să îi fac frumoși cu smântână și alte maghimoase, dar nu pot să-i mănânc nici fără grăsimi suplimentare așa că bravo.

Am rămascu un ghiont în burtă, am luat-o pe vinovată să ne plimbăm de 200 de calorii și pe urmă i-am gustat și eu. Da, cei mai buni, mâncarea are un gust mult, mult mai bun când ești hămesit.

Nu mai comandați mâncare acasă – puneți mâna. Dacă eu am timp, aveți și voi. Dacă vă spune șefu că de ce nu sunteți online, că imediat vă cheamă la birou, că ce e cu debandada asta, întrebați-l dacă vă invită la prânz la restaurant, inmulțiți suma cu 30 și notificați-l de mărirea necesară. Dacă e porc și nu pune nimic, e ok, la fel puteți spune și voi de pe telefon” da, boss, sunt pe ele, ce-ai nevoie? Imediat îmi ia 15 minute, minus ăstea 5 cât trebuie să mai mestec în tigaie ”. Vă învăț de bine, nu de rău, cu diferența că eu câștig deja banii ăștia și nu mor dacă rămân în urmă un pic cu planul, că noaptea ce faci?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
1 year ago

Eu am slabit cu dieta pe calorii(1600) si maxim 30gr de grasimi pe zi. Dadui jos 10kg in 3 luni.
Dar prima luna fu greu.Am mancat la orez cu mere fierte de mi s-a acrit.
De vrei iti dau cate o reteta aci.

Mad
Mad
1 year ago

Tu mai stii cand Teo Trandafir a facut pancreatita si era sa dea ortu popii? Atunci am aflat eu ce inseamna regim drastic aka fwte pancreasul. Pizza cu sunca si ciuperci ( pt 2 persoane) Aluat de 3 pizze(cele suplimentare la congelator): 300gr faina, 1pachetel drojdie uscata,,1/2 lingurita sare,150 ml apa calduta Sos rosii; 1/ ceapa tocata fin, 1 catel de usturoi, 200gr rosii conserva,1/2 oregano, foaie de dafin sare piper.Fierte 7 min. Se intinde foaia de pizza, se pune sosul de rosii 100 gr ciuperci 1/2 ardei gras rosu, oregano.sare piper 25 gr sunca/ham? foarte slaba 15 gr cascaval… Read more »

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Tu mai stii cand Teo Trandafir

Nu cunosc nici persoana, probabil nu e din prieteni comuni.

Atunci am aflat eu ce inseamna regim drastic aka fwte pancreasul.

1. Probabil mă iei drept vreun obez diabetic.
2. Eu nu am zis că recomand cuiva ce fac eu.

luvieere
luvieere
1 year ago

Cu ani în urmă, am ținut o dietă aproape la fel de drastică. Din cauza pierderii rapide în greutate, am făcut pietre la fiere și m-am operat. Nu m-am gândit înainte de regim că ar putea să aibă astfel de consecințe, am aflat abia pe urmă: https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/gallstones/dieting

Din cauza asta, mă alătur și eu corului de cicălitori de pe-aici și de pe forum și menționez treaba de mai sus, că poate te ajută să eviți niște neplăceri.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

O știți pe aia cu “vă mulțumesc pentru sfaturile nesolicitate”?

Stropic
Stropic
1 year ago

Eu cand ziceam cu planificarea radeai de mine :))) Mereu cumperi mai multi si ce ramane poti pune la congelator.

Uite, sfat nesolicitat – ia un multicooker – ii pui in oala si se gatesc nesupravegheati – si peste noapte chiar.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Nu țin să mănânc ardei congelați câtă vreme există pe piață proaspeți. Cumpăr mereu in plus. Unu .

Știu ce este multicooker, cu siguranță nu o să gătesc așa. Eu și maioneza o bat de mână, soția frământă pâinici de mână, nu folosește mașina de făcut din alea.
Suntem ortodocși +++++++.

Stropic
Stropic
1 year ago

Se pare ca trebuie sa cumperi 2 extra :)))

Asta n-am mai auzit cu maioneza de mana – de ce?

Aluatul da, ca sunt diverse modalitati de framantare, desi sincer iese o paine ok si la robot si chiar si la masina de paine. Dar da, ceva mai special trebuie de mana. La maioneza nu vad de ce, poate doar daca o faci din ochi si ajustezi constant cantitatile.

Si de ce nu la multicooker? :))) aici banuiesc ca nu vrei sa inveti retetele din nou, dar nu e chiar asa mare diferenta.

Mad
Mad
1 year ago

Respect pt maioneza de mana. Multicuchi nu-i asa grozav in privinta gustului. Cel mai mult, la el, imi plac orezul fiert si mamaliga. Pt ca nu se lipesc. Piept de pui Normandie 150 gr piept prajit in 2 lgt(lingurite ) ulei Se stinge cu 1/2 cup supa pasare.Fierbi. Se adauga 130 gr ciuperci si 200 gr mere acre cu Coaja. 1-2 clocote. Fiert rapid. Se stinge si se amesteca cu o lg(lingura ) patrunjel tocat si 2lg smantana /iaurt grecesc min 10%. (350 cal) Parjoale(2 portii) 200 gr carne vita slaba tocata 1/2 ceapa taiata fin 2 lg patrunjel 1… Read more »

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Asta n-am mai auzit cu maioneza de mana – de ce? As zice, in principiu, pentru ca mi-e lene sa cumpar un robot, mixer. In practica, maioneza facem destul de rar si nu e un mare efort. La ai mei asa a ramas traditia sa fac eu, cand ma nimeresc pe acolo , maioneza la salata de sarbatori ( acolo chiar as avea mixer sau robot – dar nu le foloseste nimeni), iar in rest mai facem la vreo salata de vinete. Si de ce nu la multicooker? :))) aici banuiesc ca nu vrei sa inveti retetele din nou, dar… Read more »

Stropic
Stropic
1 year ago

Pai si cum bati albusurile? Sa nu zici cu telul :)))

Alifie
Alifie
1 year ago

Ardeii umpluti sunt specialitatea doamnei la noi. Nu folosim ardei rosu, pentru ca este mai dulce (si nu-i pe gustul meu), de regula bagam ardei Amy productie proprie sau ardei gras galben – alb cand se termina productia. Probabil ca ajuta si cate o sticla de bulion din ala de casa pusa peste ardei, la fel si proportia de amestec de carnuri si orez, da’ oricum, cand gateste asa ceava suntem pe la o oala de 25 – 30 de bucati si de fiecare data cand mananc imi vine sa-mi bat copiii.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Pai si cum bati albusurile? Sa nu zici cu telul :)))

Nu stiu daca inteleg intrebarea, la maioneza pun doar galbenusuri.
In general, eu nu fac mancaruri care necesita batut albusuri, dar pe mama asa am vazut-o, da, cu telul, si cred ca si pe mama sotiei/ sotie.