A venit vremea sa schimb BFG-urile

M-am dus-întors aproape 6000km prin Europa cu cauciucurile ăstea și am rămas surprins că cu excepția porțiunii prin Germania a scăzut și consumul rablei cu ele. Nu mai am cauciucuri de 10, am de 8.9 – 9.2 ( litri la suta de km ) așa.

În teorie asta e de bine. În practică tot cam de nota aia au rămas și pe teren.

De Crăciun am prins o vreme de-ți venea să spui ”Cristos a-nviat” și-am nimerit la un spinning cu doi prieteni. Nu din ăla cu bicicletă la sală, din ăla cu barcă și lansetă la Olt.

Și cum mergeam eu cu mașina așa m-am gândit să fac un test să văd dacă mai urcă digul cum urca. Nu mai e cazul. Scuze sunt , că era iarba udă, că era prea abrupt în locul ăla ( în partea a doua clipului se vede că am urcat pe altă parte la plecare), dar dovezile coroborate arată că gumele ăstea de la BFG au fost bune, acuma sunt mai pe vârsta a treia așa. Sigur, pe asflat încă sunt OKish, dar nu mai. De-aci încolo e păcăleală și autosugeste că am cauciucuri bune – chit că încă mai au destule urme, mult peste limitele minime de 3mm pe timp de iarnă, probabil înălțimea minimă a profilului e undeva la 5-7 mm acum.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Petrescu Valentin Viorel
Petrescu Valentin Viorel
1 year ago

Posibil să fi “îmbătrânit” cauciucul. Vezi crăpăturile alea fine? Zic și eu…

Redoo
1 year ago

Pare că ți-a fost și ție puțin milă…

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Mai mult frică. Că nu am unde sa repar chestii de sărbători dacă o stric. Și , mă rog, aș putea urca in diagonală dar nu pot trece pe site riscul să mă răstorn.

Doru Vlad
Doru Vlad
1 year ago

6000 sau 60000? 6k mi se pare puțin pentru un set.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Ultimul drum a fost de 6000. Cam 60k sunt din 2018, când le-am pus, până acum.