Top târguri de Crăciun ( pe care le-am vizitat eu ) 2022 : Strasbourg, penultimul loc

Problema cu Strasburg a fost trei. Una, că era la fel de frig ( aproape ) precum în Metz .

A doua că era și mai aglomerat, iar a treia că noi am ajuns acolo ziua, că noaptea ne-am fi căcat pe noi.

Orașul era ornat mișto – orașul am zis. Centrul lor vechi e mișto oricum, după părerea mea mai mișto vara, că nu te bate frigul în coaste, ci poți să te bucuri.

Târgul era așa și așa. Pe mine nu m-au impresionat. Era o fanfară ( nu militară și nu aveau tambur major ) care nici nu trecea ci cânta pentru publicul adunat într-un loc ce nu era scenă, pe malul râului. Frumușel așa.

Orașul în schimb, în duminica aia nu era plin ci dădea peste. Am pus noi pe GPS cea mai aproape parcare , dar bineînțeles că era plină ochi. La fel și celelalte din jur.

Am mai găsit un loc în altă parcare mai mică și m-am frăsuit un pic să încăpem în el, că dacă nu , trebuia să plecăm de acolo.

Legat de care soția crede că la plecare erau unii care voiau să ne jefuiască( nu prea aveau ce să jefuiască – sau nu foarte ușor ), dar pentru că nu mi-a spus atunci de ăla pe care îl vedea pe partea ei și se uita lung, ci m-am dus ca mielul la tăiere să deschid ușa de foc pe care o trasese cineva manual ,fără să se audă vreo alarmă, la nu mai mult de 3 minute după ce mersesem eu la mașină .

Mi s-a părut un pic dubios , dar am trecut peste, că e rabla mare.

Mișto Strasbourg, dar nu pentru târguri de Crăciun.

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments