Top târguri de Crăciun ( pe care le-am vizitat eu ) 2022: Praga

Că dacă nu ne-au vrut austriecii, să mergem la cea mai populară destinație de Crăciun, aia e,  am mers la a doua, in Cehia.

Praga are o problemă cu locurile de parcare, mai mare decât Viena. Cred. A fost destul de dificil să găsesc pe booking un hotel în centrul vechi , care să aibă ȘI loc de arcare garantat că eu nu vin cu mașina la miezul nopții să parchez la mama dracului.  Și NU a fost de ajuns, pentru că ajuns cu rabla in fața hotelului Elite, îi întreb pe domnii de la recepție unde să înghesui rablamentul și îmi zic că nu ,că ei au revenit cu clarificări că să mă întrebe  ce mașină am , că n-am răspuns.  Ce clarificări, coaie,  ți-am zis să îmi rezervi un loc de parcare , ce pula mea e așa de dificil? Eu sunt pe fire and forget, nu mai revii tu cu întrebări suplimentare, că îți fut eu o stea in review, lasă că vedem noi.

Că nu, că să vedem că dacă are mașina mea sub 1.5m înălțime. Bă, vrei să spui SUV, nu sub.  Că bine că o duce undeva aproape dacă are sub 2000 de kile.  Nu, boss, are peste, mult peste.

Atunci nu. Să mă duc eu să o parchez la o parcare care e la 8 minute pe jos ( și 12 cu mașina ), că rezerva el. Nu e că  am plătit 50 de euro pentru 2 zile, că atâta plăteam și la ăștia, e că la miezul nopții eu dădeam jumătate de kilometru cu spatele și după aia am luat-o ușor-ușor până am nimerit parcare aia , într-un dungeon.

Am lăsat mașina și cheile și 5 euro șpagă la un băiat dubios pentru speranța că o să o mai văd, cu tot cu toate cadourile, dronele și aparatele din portbagaj.  Glumesc, arăta cât de cât de încredere.

M-au enervat ăia cu hotelul lor, altfel, el arăta chiar mișto și e poziționat OK în oraș – 10 minute pe jos până la târgul de Crăciun, că de aia am luat acolo.

E pă sistem medieval , îl și vezi pe Rumburak aievea pe la vreo fereastră.

Partea asta mi-a plăcut, au avut copiii o camera boierească, cum mi s-ar fi cuvenit mie,  dar știi cum e, stai pe matematici și numere , nu pe merite.  Și pe vremea noastră nu mai că pe vremile mai demult când patriarhul se așeza primul la masă, primea ce e mai bun, iar restul ce  mai rămânea.  Acuma copiii primesc ce e mai bun.

Legat de ce e mai bun, copiilor cred că le-a plăcut cel mai mult aici.  Eu mai văzusem orașul, mai spre vară, când e mai mișto și  de aia mă gândeam că târgurile astea de Crăciun se nimeresc prost, iarna. Cred că în Australia și NZ Crăciunul e mult mai mișto.

Sau am îmbătrânit io.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ronnie
Ronnie
1 year ago

ma uitam in pozele de aici si din alte postari ca zapada cam nexam prin Europa. si ce ne ducea Putin grija ca o sa inghetam fara gazul lor; asta in timp ce in Moscova stratul de omat creste de la o zi la alta

Livache
Livache
1 year ago

Cam lipsește patriotismul local din postările astea de sezon.. păi se poate dom’le? 🤪

https://adevarul.ro/politica/ciuca-surprins-sa-afle-ca-orasul-caracal-a-2231315.html

Dan
Dan
1 year ago

o parcare care e la 8 minute pe jos ( și 12 cu mașina )

lmao ce

@Ronnie

si ce ne ducea Putin grija ca o sa inghetam fara gazul lor

O iarna fara zapada nu inseamna intotdeauna o iarna fara frig, desi asta este regula. Si majoritatea gazului se foloseste in productie, daca nu ma insel. S-ar putea sa ma insel. Doar ca melteanul se gandeste la caloriferul din casa lui. Ce nu vede nu il intereseaza si nu-si poate imagina cum industria locala este corelata de pensia lui.

Ronnie
Ronnie
1 year ago

@Dan: corect, doar ca presiunea o face populatia care indura frigul. uite ca la urma se gasesc solutii din Norvegia sau Azerbaigean. iar in Ro pensia este corelata cu pixul guvernantilor care inca poate sa se imprumute pentru mariri. sa vedem, totusi, cum iese economia Germaniei din iarna

– zapada din poza e asa, mai ca sa nu fie

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Nu avem nevoie de gaz că oricum e criză, nu se mai cumpără căcaturi, prin urmare la ce bun să le și produci.
Estimările sumbre ale penuriei de gaz erau în condițiile outputului economic anterior.