Un oraș de puzzle : Regensburg

Am zis că o să ascult mai puțin în anul ăsta. Am aflat prima dată de oraș când eram copil de pe un puzzle second hand primit de la ajutoare. Nu știu cine aducea în sat , in anii ’90 , haine second hand și jucării . Pe mine mă interesau ăstea, nu că aveam haine bune, dar haine ponosite mai văzusem, puzzle, mai puțin.

Jocurile se numesc altfel, Ravensburg, dar pozele sunt din orașe medievale, destul de multe am găsit pe urmă din Regensburg, un oraș cu aer medieval pe Dunăre .

E genul ăla de peisaj urbanistic de poveste care te face să exclami că te-ai muta acolo , deși, dacă te uiți pe hartă , probabil ajungi la impresia că nu prea ai ce face in zonă, fix cum și trebuie . Este la o oră și ceva de Nurnberg și tot cam atât și de aeroport.

Poate și de aia e mișto. Erau ceva turiști, dar puțini, în noiembrie, iar de imigranți noi păream să fim toți.

Nu se cade să zici că îți place că nu erau negri și arăbeți, ăsta ar fi rasism gratuit, iar eu pot fi rasist doar pe bani. Zic că dacă vrei să te muți în Germania cu germani, ăsta e un oraș bun.

Nu, nu cred că mă mut în viața asta acolo, poate în cealaltă, dar pare un locșor interesant și aș mai trece prin zonă cu o ulterioară ocazie.

2 Replies to “Un oraș de puzzle : Regensburg”

  1. Frumos, dar n-are munti. Calumea ca e maricel, ai mai multe optiuni.

    Eu am fost acum cativa ani langa Munchen, intr-un orasel numit Kempten. Nu asa mare ca Ravensburg, dar tot asa avea ceva cladiri misto si un rau, dar bonusul era ca se vedeau muntii de parca erau la iesire din oras. Zona pietoala din centru parca era mai misto decat aia din Munchen. Era misto atmosfera aia de oras mic in care nimeni nu se grabeste nicaieri ca e si maine o zi. Ce nu mi-a placut e ca la 9 seara se inchidea tot, ca se culca lumea ca maine se duce la munca… lol… prima data cand am dat de asta eram wtf is wrong with these guys… :))

    Offtopic: a furat Dodge Ram botul de la noul Duster ;)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.