Mi-am luat mașină nouă

Ca în reclamele tâmpite cu oameni care-și cumpără mașini noi fără să-și informeze familia, așa și eu. Rabla pe care mă dau acum e destul de veche și am cumpărat alta tot veche, dar mai nouă, că așa e când nu ești milionar, cel mai mare regret al meu, a nu se înțelege că-mi plâng în pumni, dar na, dacă aș putea și eu face bani băgându-mi vibratoare în cur pe Only Fans, m-aș sacrifica un pic , așa trebuie să muncesc și să mă cert cu diverși clienți pe mărunțiș.

Și aia, dețin un server DL380 din Gen 7 de aproape 5 anișori pe care probabil am să-l vând pe mărunțiș, mi-am luat altul din Gen 8, care și aia e depășită ( Acum ăștia sunt pe la Gen 10 ), pentru că am nevoie , nu de procesoare și multe nuclee, cât de memorie, multă memorie.

Dar pentru că nu am bani de o rablă noo, asta veche deja îmi dă cu avertismente că vezi, că în viitor nu mai e suportat procesorul. Foarte bine. D-aia fu ieftină 500 de lire ce se vede în poză, mai puțin discurile și o placă plăcuță video pentru servere. Nu, nu minez nimic.

Acuma sper să îmi încapă SAP-ul mai bine. Tot nu e ce trebuie, dar la anul, când oi și capre mai strânge bani, o să dublez memoria RAM și atunci o să ajungă, pentru încă 3-4 ani.

Ce m-a enervat e că acum toate căcaturile vor abonamente și licențe scumpe. Nu mai pot să văd consumul de curent la server fără licență ILO Advanced, VM pula mea ware – o să le iau și pe ălea tot de pe ebay. Aia e.

Până un alta trebuie să dau în data center cu el în locul celuilalt.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
1 year ago

393GB RAM nu e chiar mult pentru 2023.
E ceva decent. 🙂

Acum in Ianuarie e luna ideala daca vrei sa iti iei masina (rabla) ok.
Preturile ar trebui sa fie mai mici in perioada asta.
Sigur gasesti ceva pe autotrader

Problema e numarul de concesii pe care vrei sa le faci. De fapt, asta e si problema la achizitia unei masini second hand.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

?Nu am văzut servere pe autotrader.

Mad
Mad
1 year ago

eu mi-am luat un ransomware pe un debian 🙁

virustotal il vede ca trojan win32! si-l vad doar 2 motoare de acolo din 60

acum ma chinui sa gasesc ceva de recuperat jpg, pdf mp4

sph
sph
1 year ago

Văd că folosești VMware. Daca nu ai vreun motiv special pentru el îți recomand Proxmox mai ales pentru homelab. Nu mai trebuie sa rulezi vcenterul vieții cu cerințele luni idioate și nici să îți mai faci probleme de driver suport pentru diversele componente.

De exemplu pentru a folosi terraform pe VMware îmi trebuie vcenter și licențe. Cu proxmox nu am nevoie de așa ceva.

Mad
Mad
1 year ago

Yep. Folosesc de 13 ani asta . No problem pe oriunde( inclus deocheate). Dar anul trecut , am citit acum, au crescut cu 35-40 % atacurile inspre linux. Asta coroborat cu faptul ca aveam un hdd WD( se pare ca e bubita la ele) Asta e! atentie la neatentie. Vedeam ca e ceva naspa( nu reuseeam sa sterg tot cache-ul, imi ramanea 1Mb lipit, dar jumatatiii mele nu-i plac updateurile pt ca ii schimba setarile programelor Si ala s-a multiplicat pana aproape mi-a ocupat tot bufferul de la hdd. Si cand am pus eu piciorul in prag si-am zis ca… Read more »

Mad
Mad
1 year ago

este mx linux ( site mx linux.org) varianta mea era MX 19.4 MX updater( e o casuta care se umple de update dar nu face nimic pana nu-i dai Ok) are drepturi de administrator( in mom in care face update ) dar e legat de serverele lor. aici e o discutie despre el( nu-ti scriu tot linkul) community.wd.com/t/0xxx-virus/270259 Un user spune ca ar fi si samba server de vina ( si este). Vad ca a scris unul anul asta ca are 4TB encriptati. Daca stie cine ( din cei care citesc p-aci) cum sa refac jpg si mp4 pe LINUX… Read more »

L
L
1 year ago

țbagi pula.n el de vmware, proxmox e alegerea corecta, cred.
https://linustechtips.com/topic/1459176-truenas-or-unraid-or-proxmox/

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Cum nu stiu cu ce se mananca Proxmox, insa stiu vmware de ceva vreme, proxmox e o alegere imposibila acum pentru mine. Am masina in DC nu o mai intorc sa instalez altceva pe ea, deja maine incepe transferul masinilor virtuale.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Legat de proxmox, ca vad ca sunteti deja doi experti, am cateva intrebari daca se poate, in ordinea importantei:
1) Ati migrat careva masini de pe vmware pe proxmox? Ceva link despre cum se face si ce presupune?
2)Ati instalat SUSE 15 SP2, 3,4 cu un server SAP S/4 HANA + HANA DB on top?
Intreb ca astea au cerinte speficice de virtualizare, vor VMWARE, nu prea merg OK prin dockere si alte prostii gen Virtual PC ( nu ca s-ar preta asa ceva pe server).
3)La proxmox asta ai interfata de management via web ?

0040
0040
1 year ago

@mad:
– daca sunt corupte fisierele : https://www.partition-recovery.com/index.html
– daca sunt criptate de malware poate ai noroc cu ceva de aici: https://www.thewindowsclub.com/list-ransomware-decryptor-tools