Un an nou calduros

Așa ar suna o urare în ton cu clima. Ieri erau circa 16 grade C la umbră și 24 la soare, pe un termometru cu lichid în care bătea soarele.

Aicea e partea în care lumea guiță de încălzirea globală. E și nu prea. Să îi întrebăm pe americani.

După care e partea cu climate change . Adică nu e musai încălzire globală, dar se schimbă clima. Da, se schimbă, dar asta nu e dovada, că nu se schimbă azi. In perioada similară din 1999 a fost o vreme similară în același loc. Atunci retorica era una mai simplistă – vine anul 2000 și apocalipsa.

Partea proastă e că estimez un îngheț târziu din nou și trebuie sa iau ceva masuri.

Până una-alta, mă bucur de vremea mișto.

6 Replies to “Un an nou calduros”

  1. Așa bănuiesc și eu. Treaba e că după un ianuarie cu 20 de grade și dacă îngheață în martie tot futută e, că încep mugurii deja , iar ăștia nu dau înapoi pe principiul “acuma o să mă duc înapoi în pizda, și o să îmi dau respawn mai încolo.

    Deja devine un partern iar soluția nu poate fi decât să caut ceva cu care să ajut pomii să treacă înghețul . Mă gândesc la ceva pânze , prelate / folii.

    Cel mai rău le face nu frigul, cât chiciura / bruma care se pun pe ei , că apa are capacitate mare calorică și o dată răcită are nevoie de multă căldură să se încălzească, iar pomul nu își mai revine la prima rază de soare, unde mai pui că bruma schimbă și culoarea / aka reduce absorbția energiei din lumină.

  2. da, e deja stupid ce se intampla, am patit intr-un an de mi s-au dus pe pula toti nucii, fix pe scenariul asta, deja aveau muguri de frunze cand a dat inghetul, au iesit toate frunzele direct negre. aia tapeni au mai scos un rand de frunze cat sa nu moara de tot, dar n-a mai fost ce trebuie. la noi n-a fost bai de chiuciura, cat de vant inghetat, am avut un nuc care jumate a fost ‘umbrit’ de vant de casa, s-a facut jumate verde, jumate negru.

    nici nu stiu exact ce mortii lor de solutii sa adopti, ca daca ingheata in aprilie si cade 20cm de zapada, cu vant si moloz, ai belit pula orice le faci. si nu poti cultiva pomi fructiferi in solar, ce mortii lor.

    vezi daca nu poti face ceva obstacol la vant, aia e ce pot sa iti sugerez la nuci, chiciura se depune prin circulatie intensa de aer rece. poate poti face ceva pilot cu vreo 10 pomi in livada inainte de a te baga all in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.