Cu ruleta în buzunar. Parcări în UK

Am inceput asta că ne văităm toți de locuri de parcare mici.

Standardele in UK sunt 4.8 m X 2.4 m. Dacă ai rablă mai mare, ghinion.

Nu am măsurat și lungimea și lățimea, că de obicei, când locurile sunt ca in prima poză de mai jos, buba mare e lățimea.

Sainsbury’s Reading. Lățime 2.48 metri. Măsurat corect, de pe interiorul dungii din stânga până în exteriorul dungii din dreapta.

Altă zi, alt loc.  Măsurat și ăla – bineînțeles că presupun că sunt aproape toate la fel. Mai puțin cele de handicapați de unde și un pont util. Vrei un loc bun, rupe-ți un picior. Poți intra în  mașină și dacă mașinile nu sunt parcate perfect.

Oracle Reading . Lățime 2.44 metri. Măsurat la fel. Aici se vede că dunga e mai groasă ca să te ajute sa nu o parchezi ca pula, pe o dungă și să zici că e bine și te-ai încadrat corect. Cum mai fac eu, gen.  Grosimea liniei este de 34 de cm. Deci între linii e o lărgime de 2.1 m

Se vede că aveam și stâlp de beton în stânga și totuși spațiul rămas a fost de ajuns să cobor.

Am găsit și pe unii care fură, in sensul că nu respectă mărimile din normativele din UK.

La cinematograful de la marginea Readingului, in Wokingham ( Showcase) ,parcările sunt de 2.33 metri . Și se simte diferența când sunt mașini în jur. In cazul ăsta era pustiu la ora aia, pe frigul ăla. Am putut să ies din mașină lejer, că mașina de la stânga e una și mai mică și parcată pe linia opusă, dar dacă parcam între două SUV-uri era mai dificil. Pentru ei.

La Heathrow iar sunt zgârciți.  Parcarea de la Long Term pentru terminalele 2-3  e lată de 2.35 metri. Și lungimea cam suferea , nu am măsurat, dar nu avea mai mult de 4.8 metri.  Dunga era subțire, de 2 cm și am parcat cu volanul lângă ea , ca un bo$$. Văd eu la întoarcere. He.he.

La întoarcere.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
Manowar
10 months ago

In gen peste juma’ din poze se vede ca daca vrei sa intri cam trebuie sa dai nitel cu portiera in ala de-alaturi.

Zic asa, de un om care nu se urca in masina pe teava de esapament.

Catalinx
Catalinx
10 months ago

Poti sa vezi ce vrei, am pus poza cu usile deschise cat am nevoie eu sa ies si de la cat am eu nevoie pana la margine mai e loc de deschis. Nu e nevoie sa lovesc masinile de alaturi cu portiera decat atunci cand nu parchez pe mijloc, sau cand nu parcheaza ei pe mijloc. Dar alti oameni au nevoie de mai mult. In practica, daca cred ca e un pericol, tin mana pe partea exterioara a usii cand o deschid si o deschid pana ating cu mana de masina cealalta. Atunci cand imi pasa. Cand nu, zbang, si… Read more »

Manowar
Manowar
10 months ago

Nu e nevoie sa lovesc masinile de alaturi cu portiera decat atunci cand nu parchez pe mijloc, sau cand nu parcheaza ei pe mijloc.

Ceea ce se intampla in x% din cazuri. Gasiti x.

cat am nevoie eu sa ies

Dar un adult? 🙂

Manowar
Manowar
10 months ago

Si un adult. De la cat imi trebuie mie mai raman 10-15 centimetri, daca masinile sunt parcate corect Dar masinile nu sunt parcate corect. Nici macar in pozele tale. Ca 99% din soferi nu pot parca CHIAR CUM TREBUIE. Nu ca ar fi rau sau prosti, ci pentru ca pula mea, la examen poate ti se cere sa parchezi undeva cu spatele sau lateral, dar nu “cu toleranta de max 2 cm”. Multi nici nu au camere, dar SI DACA ar avea, nu ar putea parca exact cum trebuie. Gen o pun si ei prea in stanga sau prea in… Read more »