Filme: Nunți, botezuri, înmormântări

Unde vreau să încep cu o recunoaștere cu gust amar, că mă simt un pic atins într-o coardă sensibilă de influencereală și puterea marketingulului.

Nu știu dacă e vina mea, sau dacă pot eu să fac ceva pe temă dar mă simt învins pe undeva.

Mi-ar fi plăcut să văd filmul ăsta la cinema, ca să dau bani pe el. Nu d-alta, dar merg în Anglia și dau bani pe căcaturi mai mari ! Și am persecutat anumit cinematografia românească în ultimii zece ani, că m-a persecutat ea prima.

Filmul ăsta apărut un pic înaintea lui “Teambuilding” despre care am zis ce-am zis , și îmi susțin părerea. Nu îmi pare rău că l-am văzut pe ăla, ci că nu l-am văzut și pe ăsta și stii de ce?

Că nu am auzit NIMIC despre el online, cred că mi-a zis frate-meu doar titlul că parcă el s-a dus să îl vadă. Prea bun. Și am citit asta pe DCnews acum vreo 1 săptămână.

Că vai, că ce film, că nu s-a vorbit despre el și pula mea, cultura din România. Manca-mi-ați pula de jurnaliști și criticii pulii mele de film, atunci. N-ați luat banul nu vorbiți, dar vorbiți de cultură și?

Rădvan, care ești, mă ?

Pai cum pula mea am vreo șansă să ajung la cinema la un film romanesc dacă nu vad nimic despre asta?

Despre Teambuilding a vorbit Micuțu’ pe toate canalele plm.

OK. O să merg eu la filme românești când am timp, la cinema și o să zic văd eu ce pe urmă.

Despre film . Prea bun, prea ca la țară.

Jos pălăria nea’ Pavlu, Anca Sigartău și Nicodim Ungureanu.

Umorul este unul românesc dar are mai multe note și niveluri de înțelegere. Scenariul e scris binișor iar partea interesantă e că tempo-ul e calibrat și modificat pe parcurs ca să te bucuri și să simți și un pic de aftertaste.

Tema centrală este data de escaladarea neînțelegerilor dintre vecini până la paroxism, ceva pe clasic , iar motivele sunt multe, cel mai folosit e incapățânaeea masculină, lipsa recunoașterii greșelilor și refuzul de a declara pierderi.

Și altele mai fine și mai românești. Cu autorități, cu procesul justiției, tema divorțului de formă, cu tot ce aduce după ea.

Ocazie cu care : Netflixul românesc e mai bun decât ăla britanic, și cam și box office-ul de cinema. Hmm… WTF?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
hiqued
hiqued
1 year ago

Aseara l-am vazut cu consoarta, stiam de el inca de la avanpremiera “Teambuilding”, dar l-am ratat la cinema.
Si noua ne-a placut mult, am ras copios.