Memorii: E prima dată când umplu un telefon

Nu telefonul per se, ăsta e la jumate.

Dar cardul de memorie atașat am ajuns cu el la 120 GB ocupați din 128.

E prima oară în mai bine de zece ani când trebuie să șterg ceva din telefon. 

Este o problemă. Nu că nu aș avea ce șterge, e plin de gunoaie, anume poze și filmulețe care au avut vreo importanță la un moment dat , dar de care mă pot lipsi , sau dacă nu, le-aș putea copia în calculator sau undeva unde să nu mai mă uit niciodată la ele oricum.

Ci una de timp. Anume cât mă costă pe mine să fac asta… Știți vreo menajeră IT ? Și dacă da, cat ia pentru o curățenie de primăvară la un telefon cu trei camere?

Că mie îmi ia vreo câteva ore să fac asta și când mă gândesc la câteva ore futute să reduc entropia și să elibereze spațiul vs. 19 lire un card de 256 GB , nu știu cum să spun, aș vrea puțină ordine în telefon, dar nu sunt dispus la prea mult efort.

Ceva trebuie să fac , că e acum o problemă tehnică. Memoriile astea nu se comportă bine când rulează pline sau aproape pline, la fel ca hardurile ( hard disk drive ) , dar din alte motive . Deși aplicațiile sunt în mare în memoria internă telefonul suferă și a început să se miște încet și e vădit din cauza asta, că dacă scor cardul zboară.

Din când în când nici nu îl recunoaște .

O  fi având și telefonul boala lui, că deh, Asus . Dar e o problemă de principiu.

Cert e că, indiferent ce fac acum ca să rezolv spațiul, la următorul telefon un SSD de 128GB va fi prea mic. Minim 256. Iar dacă vorbim de telefon fără card – eu nu aș vrea, dar nu știu ce mai găsesc când ajung eu să cumpăr, va trebui 256+, bănuiesc că 512GB de memorie e următorul increment .

Iar astea sunt top-top și rare . Google nici măcar nu oferă 512GB pe pixel 7,  max 256 ( 700 de lire ), ci trebuie să cumpăr pro iar ăla costă o roabă de bani.

Nu că Samsung sau iPhone vând mai ieftin.

Firește că ar incapea in orice telefon unul două carduri micro SD. Dar nu te aștepți ca producătorii să fie fraieri. Păi nu vrem noi telefoane cu 10 camere și poze de 100 de megapixeli și minim 5MB bucata, unde pui că unii zbiaray că vor să tragă raw cu telefonul? Vrem, că toți am râs cand ofereau Apple 5 și 8 Megapixeli, când  restul săriseră de 12 .

Acuma și Apple are 48Mpx, că nu era să rămână ei mai fraieri.

Fără concluzie, că nu am ce concluzii să trag. Din pozat nu mă pot opri, curat sunt prea leneș să fac, drumul la magazin.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
1 year ago

Eu am Samsung a52.
A fost ultimul din seria lui care are microsd

Sau ar mai fi Samsung S20 ultra, tot asa, ultimul din seria lui, cu microSD. Îl găsești pe flip.ro
Noi nouțe nu se mai găsesc,din păcate

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Momentan am telefon si doamneajuta sa n-am nevoie anu’ asta de altul.

buntzi
buntzi
1 year ago

Din ce văd eu e în jur de 45GBP un micro-SD de 512.
Nu prea am înțeles eu care e problema, că doar ăsta e marele avantaj să ai un card în telefon, că-l poți înlocui imediat cu altceva mai mare. Cât despre copiat, sunt sigur că și copiii pot copia fișierele de pe cardul vechi pe cardul nou (și mult mai mare) și dacă vrei să ștergi din ele te ocupi de asta…la o dată ce va fi anunțată ulterior (gen în avion când zbori undeva)

hiqued
hiqued
1 year ago

Fara rant-uri aiurea, pana acum o luna am stat lejer pe un iPhone X cu 64GB in timp ce jumatatea mea mai buna e pe 256. Pozele si filmele tinute pe cloud la Apple, ce e misto e ca le vezi la scroll (thumbnail / rezolutie redusa) si cand dai click pe ele le aduce aproape instant. Am trecut pe 256 pentru o camera video care face editare direct de pe telefon, si mergea mai bine cu filmele descarcate. Am fost early adopter la Android (#HTC), mi-a placut BlackBerry la nebunie pana l-au ingropat, dar alt telefon in afara de… Read more »

Catalinx
Catalinx
1 year ago

@buntzi, pai nu de copiat e problema, aia o sa fac. Evident fara a face curat. de iPhone nu-mi mai trebuie, it just fucking works. Presupun ca depinde de planul de date si de semnal si de pe unde te invarti. Pentru mine poate deveni destul de usor breakdealer. Aia la care sunt eu in UK, pentru ca sunt ieftini, NU DE ALTCEVA, nu prea au semnal si vitezele de net pe 4G ( unde am semnal de 4G sunt de ordinul a xMbps , unde x<10. Si-s invatat cu planuri de date intre 1-3GB/luna, cu exceptia cazurilor cand trebuie… Read more »

hiqued
hiqued
1 year ago

La iPhone e dezactivat sync pe date mobile pentru cloud/poze, trebuie sa confirmi tu ca vrei asta. Pe date mobile/Roaming selectezi ce aplicatii au voie sa foloseasca, restul asteapta WiFi.
Da, stiu ca la noi e ieftina banda si pe internet fix si mobil, plm, e ca la ceasul stricat, de 2 ori pe zi avem si noi ceva bun.
Pentru iesit pe afara e comod cu ESIM, l-am incercat acum 2 luni prin vreo 8 tari, 2 provideri (Truphone si GigSky) si a mers brici. Ca pret, 5GB/luna te costa intre 8EUR (doar UK) si 13 EUR (valabil Europa)

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Stiu ca poti seta ce aplicatii sa foloseasca ce tip de conexiune, nu asta e problema, ci cum functioneaza asta in contextul dau click pe ele si le aduce aproape instant…. imediat ce ajung intr-o zona cu Wifi, sau ceva, nu?

Ce spun e ca lasand la o parte orice considerente de nu-mi tin eu pozele / datele pe cloud-ul alora e ca solutia asta e buna, câtă vreme ai bandă și-ți convine/permiți s-o folosești așa.
De permis cred ca-mi permit, dar nu vreau.

0040
0040
1 year ago

Am un coleg cu s10 512 gb intern + inca 512 micro SD. E chiar vechitura de-acum, totusi e multumit de el. La astea mai noi poti pune microSD in loc de sim2 slot, dar mai bine era separat ca pe vremuri. De ce nu remuxezi filmele? 720p e super ok pt telefon. Iar de cand x265 e pe piata, chiar ca rupe… am vazut filme de 2-3 ore 1080p bagate in doar 1.5 – 2gb la aceeasi calitate (ochiometric) cu 5-8 gb x264. Daca gaseste careva setarile si softul de folosesc encoderii aia plz share, ca handbreake imi scoate… Read more »

Catalinx
Catalinx
1 year ago

De ce nu remuxezi filmele? 720p e super ok pt telefon.

Huh? Eu n-am timp sa le sterg tu vorbesti de re-codat. Asta asa de principiu.
Apoi , da 720p o fi OK pentru un telefon, dar penru un ecran de 27 de inci o fi OK, cand telefonul filmeaza 4K? L-am setat sa filmeze 1080p, dar zic asa.

Livache
Livache
1 year ago

când faci o pauză.. ia vezi aici un review de ThinkPhone 😜

https://m.gsmarena.com/motorola_thinkphone-review-2538.php

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Am citit deja. No card slot, no jack. Că orice alt telefon de la un producător de căcat din epoca asta.