Abia acuma ne lovește prețul energiei direct la temelie

Ați văzut sau n-ati văzut știri cu magazinele din UK cam goale de legume și fructe.

Încă suntem la schema cu umplem tot spațiul cu alea 3 produse pe care le-avem, să nu pară că e magazinul gol, știi ce zic? Rău când nu or mai fi nici alea. Dar macar avem portocale și banane. Unde am mai auzit eu asta…

Am dat-o pe după coteț, că suntem #reziști, că plătim oricât prețul gazului numai să scăpăm de Rusia, unii ați dat căldura mai micănu la mine, la mine am dat factura mai mare, așa la vreo 600 de lire pe lună din buzunar, cu tot cu ajutorul ăla de la stat.

Dar între timp alții nu au avut de ales și au dat căldura mai mică. Aia care produc legume și fructe iarna, de mâncam noi de toate de zici că era iunie în orice lună.

S-a dus și prima oară de când am crescut am revăzut rafturile din magazine care arată ca in comunism. Era să zic că arată cum râdeam de ruși că arată ale lor că nu mai au voie să importe chestii. Dar nu, că aia cred că au mâncare, altele sunt problemele.

Nu mă vait, să ne înțelegem, eu sunt la categoria cine nu își permite pâine să mănânce cozonac.

Nu se găsesc ingrediente la magazin, asta e , ce să faci, mănânc la restaurant.

Nu e mult, 180 de lire 4 persoane , 2 adulți și doi copii, dar asta e, ce să faci, la toți ni-i greu.

Ca să rup sarcasmul ăsta este cred că cel mai scump restaurant din oraș, in general preturile sunt mai mici, dar am fost acum un an 5 persoane și nota a fost 120 de lire.

Eu încă o țin pe aia p-a mea. Muie gaz rusesc, muie petrol rusesc. Dar sunt două spețe aici.

Una e că sunt niste unii care profită, că deja nu mai plătim costul de oportunitate al gazului rusesc ci specula unor giganți.

A doua e că e de înțeles că nu toată lumea își permite, că nu am auzit să fi crescut și salariile în ultimă perioadă, și nu o să mă mire dacă majoritatea o să aibă ușor altă părere decât mine, că e simplu să ai principiu cu burta plină, știi ce zic ?

E bine că vine primăvara.

Știi cum e, ăsta pare un promo, un fel de hai să gustăm un pic din viața în iarna nucleară înainte să vină aia adevărată.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Livache
Livache
1 year ago

btw.. cu rezidența sunt probleme?

Pe la știri văzusem noul PM ca făcea pe durul.. și îmi amintise de treaba asta 😅

https://youtube.com/shorts/8St7AI37F7Q?feature=share

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Habar n-am. Mai am destula rezidenta. Vad la anu’. Si nu mi-ar putea pasa mai putin.

Johnny
Johnny
1 year ago

Pai nu știu dacă e legat de gaz, că numai în UK am auzit de problemele astea. Roșii și ardei și alte alea sunt destule la noi, evident turcești, iordaniene, spaniole sau olandeze, ca de obicei in perioada asta

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Roșii și ardei și alte alea sunt destule la noi, evident turcești, iordaniene, spaniole sau olandeze, ca de obicei in perioada asta Uite ca nu am fost, dar cred ca daca ma duc la magazinul de turcaleti si acolo gasesc. Banuiesc ca realizezi ca turcii si iordanienii nu au problema asta. Spaniolii si Olandezii mai au. Sunt cateva aspecte. 1) Englejii nu prea mananca cacaturi din alea turcesti de care sunt in Romania pe toate rafturile – sau daca mananca eu nu stiu de unde le cumpara, ca nu le-am vazut la vanzare pe unde merg eu. Or fi in… Read more »