Biserica și ordinea socială

Mi-a atras atenția articolul ăsta cu comunicatul prin care biserica critică proiectul legii educației. Sunt îndreptățiți s-o facă, că e în dezbatere publică.

Ce critică e greșit și voiam să râd de ei. Anume că vor ștergerea sintagmei orientare sexuală dintr-un articol care interzice DISCRIMINAREA din unitățile de învățământ pe criterii de orientare sexuală, printre altele. Și lol, ștergerea sintagmei induce ideea că e OK să discriminezi pe bază de orientare sexuală, dacă lași restul, dar n-o să intru în detalii, că am găsit mai încolo motivația de principiu. Zice popa:

Nu trebuie nicio clipă uitat că ideologia rămâne un atentat la ordinea fără de care societatea începe să se surpe

Acest lucru împinge către delictul de opinie, însă este parțial adevărat. Ideologia – sensul implicat este de propagandă – atentează întradevăr la ordinea socială. Nu neapărat societatea se surpă, dar se schimbă, iar ce se surpă este ierarhia și sistemul de valori. Nașpa când ești popă ortodox și-ți mor clienții.

Mai zice popa:

Învățământul public din România trebuie/ ar trebui să rămână total ocrotit de orice formă de ideologizare

În momentul de față învățământul românesc încă ”suferă” de propagandă creștină, deseori se întâmplă prpagandă politică, ideologie de tip nepotist. Nu totul e rău, e doar utopic să crezi că poți avea învățământ / educație, fără nicio ideologie.

Măsura propagandei este elemenul asupra căruia trebuie să se concentreze legiuitorul.

Și mai zice :

Ideologia de gen” care descrie ca normalitate o deviație psiho-somatică numită „transgenderism” nu constituie miezul unei științe reale, ci este o artificială construcție ideatică, așa-zis culturală, orientată în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii structurată de cele două sexe: masculin și feminin/ feminin și masculin;

Parțial adevărat, că există oameni născuți natural între cele două sexe sau cu manifestări hermafrodite. Rar, dar există.

Dar ideologia este o construcție ideatică artificală, da; nu mai artificială decât religia și iubirea de dumnezei.

Figura asta cu să nu se permită ideologii în educație vine de la ”să nu ai alți dumnezei în afară de mine”. Muie. Nu știu dacă un prânz zilnic pe bază de religie e mai puțin nociv decât unul pe bază de organe sexuale imprecis determinate, dar zic că decât să continuăm cu ce știm că nu merge, poate vrem să mai încercăm și alte ideologii. Mai noi. Poate-s la fel de proaste și mai proaste, însă suntem la râde ciob …

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
cocacosmateoharie
cocacosmateoharie
1 year ago

Gica Contra sau BOR sunt acelasi lucru. Sunt nenumarate cazurile in care s-a opus progresului, stiintei sau laicizarii. Preferata mea e cea in care aparau folosirea slavonei: “Limba română este o limbă debilă și neputincioasă și în consecință ea nu poate fi utilizată în actul liturgic.”

Dan
Dan
1 year ago

Catalin: Anume că vor ștergerea sintagmei… Nu stiu exact daca ai cascat ochii in ultima perioada, dar absolut orice grup de interes are inclinatia naturala de a-l sterge, cenzura si modifica pe celalalt. Nu e nimic special aici. Și lol, ștergerea sintagmei induce ideea că e OK să discriminezi pe bază de orientare sexuală Nu, nu induce ideea asta; induce ideea ca daca cumva faci vreo gluma proasta sa nu fii tras la raspundere si ars pe rug ca, vezi doamne, ai ofensat o pizda grasa din banca a 3-a care se considera ca are genderul numarul 46. Te uiti… Read more »