Teoria și practica geamurilor sparte. Partea doua

Când eram sărac era mai bine, pe o parte.

Că de ce. Că acuma am luat eu casă cu gradina și o grămadă de rădăcini și de pomi de scos și înlocuit cu altceva. Și m-am apucat eu de scos, mai întâi de promis, dar dupa deadline-uri am mai și muncit. Și am ajuns la unii cu care mi-am zis că mai trece un an până termin că să caut pe cineva. Am mai căutat și anul trecut.

Anul ăsta am găsit rapid, că vine unul ”joi” – azi, adică cu o mașină de tocat rădăcini cu pula în cur și dracu să-l pieptăne, ieftin 450 de lire. Calculez cât mă costă pe mine în timp să mă ocup de ei – zile.

Bine, mă ( futu-vă rasa în cur) hai și scoate-le.

Vine boșo cu unul mai tânăr bagă mașina că ei termină repede într-o oră.

E ceva în pula mea 450 de lire pe oră la scos rădăcini. Păi nu-s eu prostul orașului?

Bine până aici eram doar prost, nu și luat de fraier.

Când să termine, zbang o piatră din mașina pizdii în ușa dinspre grădină.

Că e un accident, că schiuze , că bă pulă , îmi dărâmi casa, plătești.

Că nu se poate, că pula mea, că îți fac o reducere.

Prima idee e ca îmi bag pula și iau un avocat, dar în țara asta am altă poveste și n-am timp s-o spun și efectiv nu mai am timp de plangeri că mă costă mai mult și mă apucă dracii.

Bag pula, cred că îmi iau o asigurare de avocat că nu se mai poate așa.

Când eram sărac aveam alte metode de rezolvat problemele, care includeau o lopată în cap și ”futu-ți morții mă-tii de handicapat”. Acuma e prea scump și nu merită.

Am o vagă impresie că o să mă enerveze unul așa de tare p-aici de e posibil să le testez un pic pușcăriile să văd dacă e cald și bine.

N-am văzut oameni mai prost pregătiți și mai idioți decât ăștia altundeva decât la mine în sat. Dar ăia sunt așa gen bețivii satului, nu profesioniști de 450 de lire pe zi.

Sunt aici pe timp împrumutat cum zic ăștia, și dobânda la credite a cam sărit calul în ultima perioadă.

Răbdarea mea a căzut de pe cal, și-a rupt un picior și e la terapie intensivă, în țara asta unde serviciile medicale sunt pe alocuri mai proaste decât în România.

Toate lucrurile ăstea îmi cauzează niște costuri ( de mai multe feluri) iar cel mai important cost e imaginea dezolanta recompusă din toate căcaturile care merg de-a-ndoaselea.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
cocacosmateoharie
cocacosmateoharie
1 year ago

Oops 🙁
Sper ca nu te lasi pagubas. Ca-n orice domeniu in UK, ‘meseriasul’ ar trebui sa aiba o asigurare de malpraxis/daune. Nu-l lasa fara sa plateasca.

Stropic
Stropic
1 year ago

450 de lire pe ora? Clar lucrez in domeniul gresit. :)))

Da tu sambata si duminica ce faci?