PNL+PSD = L❤️VE: Direcții ortogonale⊥

Când vrei să te asiguri că ceva nu este eliminat și ai promis opusul, setezi o dată foarte în viitor, când nu mai ești responabil, ca să fie eliminat.

Când, dimpotrivă , vrei să schimbi ceva repede și fără să apuce cineva să comenteze , bagi o declarație din aia vagă cu vedem, analizăm, ne gândim.

Opozabilitatea una față de alta a măsurilor e necesară că prima presupune buget necesar, iar a doua trebuie să asigure necesitățile. Are sens, dar sensul e contrar așteptărilor.
La rece, nu-s fan nici PNL, nici PSD, dar cea mai proastă combinație politică pentru public și democrație a fost mereu în situațiile în care partidele ăstea două s-au aflat la conducere în ”uniune natională”, sau cum numesc ei alianța lor stanga-dreapta.

Când te-au votat și săracii galbeni și săracii roșii și bogații cu combinații cu statul și ăia fără, atunci poți să-i fuți pe toți în mod egal și să avantajezi ”statul” adică sistemul administrativ, pe principiul cine-mparte, parte își face.

Acuma e perioada aia în care iau împreună, de mână, măsuri nepopulare, urmând să le hulească la anul și să promită că o să facă ceva pe temă.

Uneori mă mănâncă în cur să visez la o platformă politică ( cum ar veni un partid) care să propună câteva chestii simple, cum ar veni taxe mai mici pentru cetățeni, taxe pentru diferitele servicii, care să reflecte costul serviciului, nu la mișto și aplicabile celor ce folosesc serviciile ălea și mai ales principii democratice pe bune, unele unde populația poate interveni activ cu veto în promulgarea unei legi în parlament, cât și cu propuneri , cât și posibilitatea ca un cetățean să poată vota direct în parlament dacă vrea, în valoare de cât cântărește opinia sa în raport cu restul. Cu transparență în toate procesele.

Probabil că n-ar merge. Oamenii nu-s așa, ei vor doar șansa ca opinia lor să cântărească mai mult, să fie auziți, să…

Bibliografie:

https://www.hotnews.ro/stiri-politic-26362928-senatul-adoptat-proiectul-eliminarii-pensiilor-speciale-reforma-pensiilor-speciale-amana-5-ani-finalizeaza-20-ani.htm

https://spotmedia.ro/stiri/economie/ministrul-finantelor-anunta-primele-3-domenii-unde-nu-mai-vrea-scutiri-de-taxe-si-impozite-de-la-1-septembrie-it-ul-e-printre-ele

https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-26352877-ciolacu-nu-mai-vrea-exceptii-peste-exceptii-codul-fiscal-trebuie-revenim-climat-concurential-egal-romania.htm






0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments