Iar cu “să plătească educația – ăia care pleacă ” – ideile proaste se multiplică

A fost întoarsă treaba asta pe toate dosurile posibile.

Rezultatele sunt similare orice ați face in sensul ăsta – rămâneți cu proștii

Alt geniu intr-ale managementului educației, Petreanu, rostogolește o idee pe care am mai auzit-o .

Bine, nu mai e cu metoda haiducească cu ținut calea la aeroport, ci cu făcut un contract înainte , nici cu cerut 50k din volei , e cu 20k – ce s-a civilizat lumea, băi nene, in câți va ani. Dar tot proști.

Bă, fraierilor, lumea dă țepi direct la bănci de jdemii, sute de mii și se cară din țară, o vreme ( că-s doar probleme comerciale, nici nu intră la penal, majoritatea ) în țări unde e un pic mai dificil să fie pedepsiți. Nu chestii exotice , ca din România în Serbia, ci ca din UK in Elveția, că din Franța în România, din România în UK.

Zic așa , mizerii fără intervenții. Dar statul român e șmecher – nu e in stare să incaseze TVA , dar e in stare să impună datorii, care se sting oricum după câțiva ani.

Să zicem că merge.

Visează Petreanu că 6 ani de facultate costă statul român 20,000 de euro.

Mai exact 18,000 la Carol Davila. Mai ieftin in alte părți.

Pielea pulii, ușor să dai din pix pe neverificatelea.

Motivul pentru care taxa e așa de mică – că da , e mică – învățământul ăsta, așa cum e , prost, in România are un avantaj incontestabil – este ieftin și înveți, orișicât, ceva.

De ce este ieftin? Pentru că statul subvenționează o parte din el, oferind locuri gratuite. Iar locurile cu plată nu pot costa o avere, prin urmare și universitățile total private se aliniază la situația asta.

Ce se întâmplă dacă faci o taxă de 20,000 de euro că datorie pentru toată lumea? Te îndrepți către un sistem mercantil, privat, care nu urmărește educația  cât banii.

Singurul motiv pentru care mai vezi tineri peste 18 ani in țara asta e că au totuși NIȘTE șanse – anume educație gratis , pe urmă văd ei cum se orientează. O parte pleacă, da.

Ce nu vad proștii e că unii dintre ei, inclusiv medici, se mai întorc, mai deschid ceva ȘI PRIN România, privat,  și așa a ajuns țara asta să aibă pe lângă un sistem de medicină de stat cam praf, unul complementar privat, mai bun și cel mai important IEFTIN, să și-l permită și Petreanu.

Sigur, statul român poate să introducă un sistem de studii superioare cu credite, păi să fie americanii și britanicii singurii șmecheri cu copii datori de pe planetă, ce dracu?

“Tot ce-i bun tre’ să dispară”.

Problema e că_calitatea nu prea recomandă sistemul și la calitatea asta doar proștii se combină la schema asta , așa că dacă acum medicii sunt șpăgari,  in viitor or să fie și mai șpăgari ( au bani de dat, au datorii la stat ) , și și mai proști.

Europenii nu știu cum să se mai des peste cap să educe populația, cât mai ieftin, cât mai fără costuri pentru beneficiar, cât mai la calitate mai bună și vine Petreanu:

-Am o idee, hai să punem costuri și credite pentru unul din cele mai lipsite de performanță sisteme de educație din Europa. Că sunt banii noștri.

Cel mai simplu e să le închideți , bă. Așa vă asigurați că nu îndrăznește nimeni să se educe în țara asta și să fugă.

Dar ce aș întreba eu , așa de bun simț , futu-vă în guriță de idioți utili , banii mei de taxe mi-i dați înapoi , manca-mi-ați pula? Dacă copiii mei se educă în alte țări? Că plătesc taxe aici?

Banii părinților mei li-i dați înapoi , dacă eu mi-am platit facultatea? Sau merge doar invers ?

Oare din banii cui tot cred ăștia că sunt finanțate școlile în România? Ce credeți, bă, că toți copiii în țara asta sunt orfani, ca voi ? Nu-s banii părinților lor?

Săraci și proști.

5 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments