Alimentație de subzistență

Suntem pe săracie, că să trăiește rău la țară în România.

Nu mai am bani de dat pe mâncare așa că azi de dimineață la 5 jumate trezirea, să mă duc pe baltă și să prinz prânzul familiei – nu că începe căldura mai târziu, dar încep eu munca la 10, așa că e bun un raid înainte de muncă, ca un fel de cafeaua de dimineață, sau ca un fel de mers la sală înainte de muncă doar că mai pe relax, cu prieteni, cât și necunoscuți.

Cu undița in portbagaj, fără pic de momeală – așa sărac am ajuns, nu mai am bani nici de o cutie de boabe de porumb Blonduelle ( că trage cel mai bine la ăstea, se știe ) – mă duc pe baraj ca un cerșetor că poate și-o face cineva pomană sa îmi dea și mie 10-12 boabe cu împrumut, sau mai bine pe degeaba, să îmi fac damblaua.

Oameni cu suflet bun, nu ca mine, nu mă lăsară să mor de foame nici azi #coeziune-socială.

Undeva se termină bășcălia și începe treaba serioasă. Nu contează unde, nu o să aflu prea curând că e cald afară și frig înăuntru , că am aer condiționat.

#viațalațară

Mă uit pe masă și numără soția, doar branza și pâinea sunt cumpărate. In rest, le-am cules de pe undeva.

Acum câteva seri era de dat și în niște căprioare. Dar e mai complicat cu vânătoarea, o să mă rezum la pescărie pentru moment. L-am întrebat pe domnul de la AJVPS dacă e complicat de obținut permis de vânătoare și nu e foarte ; altele sunt problemele.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
8 months ago

Și cu toate acestea, ai plecat peste mari și țări, pentru o pâine mai bună și mai albă…..
Of of of of of of….
Greu, ce sa faci, nu ai ce sa faci..

Catalinx
Catalinx
8 months ago

Vrei sa spui mai neagră și la propriu și la figurat.
Că nu am plecat pentru bani, financiar plecarea e un dezastru , iar pâine din UK chiar nu pot manca din aia albă, că majoritatea e gunoi. Aia neagră e mai bună.

Deea
Deea
8 months ago

Te vezi pe termen lung in UK? In urmatorii 10-20 de ani? Economia a luat-o la vale de cand cu Brexitul, sau duduie? UK a iesit complet din ecuatia mea post-Brexit, insa nici nordul Europei nu ma atrage, ca ma baga clima si felul de-a fi al oamenilor direct in depresie. Crezi ca te vei reintoarce in RO, poate la pensie?

Catalinx
Catalinx
8 months ago

Treaba asta nu prea e despre mine și cam niciodata ( puțin timp a fost). Raspunsul e ”nu știu”. Daca era despre mine aș fi plecat ,sau aș pleca – pentru că copiii mei au învățat limba engleză destul, cu ceva accent fiecare în funcție de vârstă și ăsta a fost planul inițial – s-o facem pe asta și pe urmă suntem liberi să mergem oriunde. Dar copiii momentan nu vor să plece și deși am unele motive, nu-s suficiente să-i mut cu japca la alte școli cum am făcut când am ajuns cu ei acolo. Pentru strict atâta lucru… Read more »